• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ONDRASH
    ONDRASH --- ---
    stargate je nejlepsi :))
    TRILOBITE
    TRILOBITE --- ---
    check out moje kreacie:
    http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=trilobite
    http://www.mocpages.com/home.php/1056

    (tie dve najpodstatnejsie su na serveri ktory nejde :( )
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    myslim ze LEGO Trading čr.
    SPARKIE
    SPARKIE --- ---
    muzu mit dotaz trochu mimo...nevite kdo je primym dovozcem LEGO stavebnic do CR, nezajimaji me eshopy, to si muzu najit na netu, potreboval bych kontakt opravdu primo na distributora/dovozce...dekuju
    ONDRASH
    ONDRASH --- ---
    PINOPHYTA --- --- 17.40:42 29.9.2005

    jakou stavbu? pochlub se;)
    PINOPHYTA
    PINOPHYTA --- ---
    Kdybyste se nekdo nahodou zbavoval lega, za nakou rozumnou cenu, tak bych mela darek pro brachance pod stromecek.. :)
    my doma se segrou taky naky lego mame.. a mame z nej postavenou naprosto uzasnou a vymakanou stavbu.. teda.. na to male mnozstvi kostek.. :)

    Mno.. a jestli nekdo prodavate lego netopyra, kostlivce, nebo neco podobne skveleho.. tak to by bratranec asi nedostal... to by asi zustalo u nas doma...
    TRILOBITE
    TRILOBITE --- ---
    TRILOBITE
    TRILOBITE --- ---
    par linkov z mojho fora na kyberia.sk

    http://www.lugnet.com/ - alfa a omega
    http://www.mocpages.com/ - tu si clovek moze vytvorit svoje konto a prezentovat svoje vytvory
    http://www.brickshelf.com/ - a sem moze pastovat fotky k vytvorom (obe sajty su spolocne prelinkovane... len sa treba do toho dostat.)
    http://www.minifig.co.uk/ - dalsia sajta, primarne zamerana na Lego castle
    http://www.thebricktestament.com/ - Biblia
    http://www.peeron.com/ - skoro vsetky instructions a katalogy

    http://www.ldraw.org/ - xeli ste modelovat LEGO na compe? xete urobit nieco na co nemate kocky? tu je program s velkou databazou kociek, vsetko pekne 3D. nieco ako LegoCAD ;)
    ACID
    ACID --- ---
    CROSS: na ty strance bych si rozhodne vybral, ty bagry a drapak vypadaj fakt dobre
    CROSS
    CROSS --- ---
    tak jsem si včera pořídil sadu 8435 a konečně vim, jak funguje diferenciál :-]
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Mě právě Merkur nezaujal svojí strohostí...
    Lego u mě sporstě vedlo. A hlavně tyhle dvě stavebnice jsou úplně o něčem jiném...
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    FURAN: Nejen vizualne, i se s tim snaz pracuje. Nicmene musim priznat ze jsem se nedavno zacal po merkuru pidit. Sroubky maji opravdu neco do sebe :)
    FURAN
    FURAN --- ---
    Jojo, je hold pro starší děti. Přestože jsem měl Merkur již od školky, raději jsem stavěl z Chevy. Vizuálně je Cheva či lego propracovanější.
    SALAM
    SALAM --- ---
    FURAN: Mohol by som ti do toho kecat pol dna, pretoze som za legom stravil HODNE vela casu, ako malokto.

    Ocividne ale vobec netusis o com vlastne lego je. Spominane vyhody merkuru su imho fajn, je urcite durabilnejsi, pevnejsi, mechanizmy vyborne.
    Ale oproti legu je tento napad (pre decko) podany tazkopadnym, pomalym, neohrabanym sposobom -stavebnice kovu, matiek a skrutiek. To moze byt vazne vhodne na rozne prakticke mechanizmy-kde pevnost vyzadujes, ale o jednoduchosti (z ktorej lego vychadza) tu nemoze byt rec. Merkur 3-rocne decko nepochopi, dokonca ani 7 rocne. (aby s toho vzislo nieco zmysluplne) Uzavrel by som ti asi tak, ze merkur nie je pre kazdeho. Vyborny, ale uzko zamerany.
    ACID
    ACID --- ---
    lool
    FURAN
    FURAN --- ---
    Lego je naprd. Plast nic neunese, nic nevydrží. Nemluvím jen o vzduchovkách s 300N pružinou. Zkrátka myslím, že strojařskému umu by se neměly klást meze co do velikosti, není to přece jen o stavění autíček. Je to o automobilových trenažérech, propracovaných letadlech a raketových konstrukcích, odpalovacích základnách pro vodou a vzduchem hnané rakety, robotických rukách, které unesou víc než prázdnou plechovku od koly :) O větrných elektrárnách, bezpečnostních systémech, obráběcích strojích, designových studiích a zkušebních prototypech pomocných domácích konstrukcí. Žádný "Tady máš krabici, zkus postavit lepší autíčko, než jaké mají oni". Merkur a jeho nepřekonatelná schopnost "přišroubovat se ke všemu" (viz má nenáročná, moderní zbraň). K téhle stavenici prostě patří hromada trubek, závitových tyčí, pružin, těsnění, ložisek, řetězů a řemenů, motory >1W, hromada drátů a jednodušších elektrosoučástek, hromada relé.
    Jé, to jsem se zase zasnil...
    Nevyvratitelným faktem je, že nejvíce jsem se vydováděl a naučil na zbraních všech druhů. Důvod byl ten, že můj otec byl zásadně proti nim a nikdy mi žádnou "pistolku" nekoupil.
    Btw, už jste někdy elektricky odpalovali Megou rampouch (d=10cm), který byl 2m od okna? Tam jsem se bez Merkurem vylepšeného "dopravovacího" nosiče neobešel. (Bylo mi asi 15)
    ACID
    ACID --- ---
    FURAN: mel jsem lego i merkura, imho merkur zdaleka neni tak dobry jako lego technic... muj "strojarsky talent" se vyradil na Technicu nejvic
    FURAN
    FURAN --- ---
    To zábradlí tam mají, aby návštěvníci neodlupovali perníček :)
    Přiznám se, že lego nevlastním. Podle mého názoru, co se nepřišroubuje, to nedrží. Měl jsem dvě krabice Chevy, dobře a rychle se z ní stavělo, ale ohledně mechanismů bída. Nemluvě o brzkém opotřebování dílů. Ocel vyhrává na celé čáře. Škoda pro mne, že můj strojnický talent byl promrhán nedostatkem stavebnice. Myslím, že nejlepší je utopit potomka v Merkuru, podporovat v něm inženýrského ducha a třeba mu i nabízet inspirace, co stavět. Mám momentálně spoustu nápadů, které bych býval mohl zrealizovat již před lety.
    Tak tedy aspoň ochutnávka: http://sweb.cz/furan/vzduchovka/vzduchovka.htm
    SALAM
    SALAM --- ---
    RIPPER: To mi je jasne ze v tom budu mat prsty inteligentne masinky, ale stale tam zostava nekonecne mnozstvo hodin rucnej prace.
    Staci si porovnat napr. kolko skladas narocnejsiu stavebnicu cca 30 cm dlheho auta. Mne to naposledy trvalo s navodom cca. 5-6 hodin cisteho casu, a to sa povazujem s lego hammerskillom :)
    Takuto obludu muselo skladat 10 ludi mesiace :\
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam