• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    NASTY
    NASTY --- ---
    TOMG: Ano. Já vím. Vidím to v objednávkovém systému, kde u zboží ve "výprodeji" (oni tomu říkají "cean out") skáče doporučená cena hluboko pod nákupní. Prodejci se ji pak většinou opravdu drží.
    TOMG
    TOMG --- ---
    NASTY: Jenze kdyz lego stoji polovinu doporucene ceny, tak ne proto, ze se firma rozhodla to dotovat, ale protoze nasleduje cenovou politiku TLC, ktera si tohle obcas i vynucuje, tzn. neposlouchas, nedostanes priste zbozi. I kdyz to pro prodejce znamena, ze prodava zbozi dost pod nakupni cenu.
    Taky je for v tom, ze v Cesku se bezne prodavaji jen stavebnice urcene pro tento region (z celkoveho portfolia setu pro dany rok) a neni skoro sance tu normalne sehnat sety co proste pro cesko nejsou urceny a pokud je to jen specialita Shop@Home, tak ten tu proste neposila. Takze jako bezny clovek mas proste smulu. Ne kazdy ma znameho co bydli v nemecku atd nebo si dany set sezene na ebay.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Lego vede a to se nezmeni.
    NASTY
    NASTY --- ---
    TOMG: Když stojí někde v ČR LEGO polovinu doporučené ceny, znamená to že obchodník onu stavebnici dotuje nemalým podílem ze své kapsy :-).

    Jinak souhlasím. Stejně jako s tim, že jsem marně hledal chybějící kostičku už na konci 80. let :-). Ptal jsem se na to distributora ve smyslu jak takový problém řešit. Sliboval, že chybějící dílky neprodleně zajistí. Nezbývá mi než věřit, víc se uvidí s prvním problémem.

    Včera jsem se ale procházel velkou hračkárnou v Olympii v Olomouci. LEGO bylo ze všeho zboží pořád nejhezčí (krom peněženky se Supermanem, samozřejmě).
    TOMG
    TOMG --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TENCOKACISTROMY: perfektni a vycerpavajici..dekuju.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Kazdopadne vazne uvazuju o koupi LEGO MINDSTORMS NXT od Nastyho z shopu. Jste nekdo vlastnikem tehle rady ? Zajimaly by me reference .)

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TOMG: Dik..dobry vedet.
    TOMG
    TOMG --- ---
    NAGASAWA: Nastesti TLC ma aspon na webu formular, kde se prave resi chybejici dily, pze oni vi, ze se jim to stava. Takze kdyz tam napises co chybi + adresu, tak to obvykle poslou.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TOMG: Me osobne nikdy v krabici nic nechybelo. Je pravda ze jde evidentne o tebou popisovany obdobi protoze jsme lego kupovali primarne v nemecku v letech 1983-1986 cca po desitkach (v pomeru k tamnejsim cenam slo o pakatel) narozdil od prvniho shopu v CR ktery byl tesne po roce 1990 otevreny v Kotve..tam uz se problemy s chybejicimi soucastkamy zacaly celkem markantne projevovat ale nastesti sly resit prave zasobou z nemecka .)
    TOMG
    TOMG --- ---
    Teda at nekecam, i driv se stavalo, ze ve stavebnici neco chybelo ci tam byl dilek v jine barve, ale nestavalo se to tak casto jako ted.
    TOMG
    TOMG --- ---
    NASTY: Pruser je, ze lego stavebnice jsou pro bezneho cloveka drahe. Sice jsou o neco kvalitnejsi nez konkurence (Megablocks atd.), ale uz to neni co to byvalo a jak LEGO prechazelo na nove barvy, tak dost casto je nejen ze bordel v obsahu krabice (obcas neco chybi ci je to ve spatne barve) a taky maji docela hokej v odstinech jedne barvy. Driv se to nestavalo.
    Nejak se to musi projevit, kdyz v TLC (The Lego Company) setri aby vydelali.

    Zajimave lego zacne byt, az kdyz stoji tak polovinu doporucene ceny a to nepocitam jak se lisi cena v cesku oproti treba nemecku neli dokonce usa :)
    Jenze to jsou tak maximalne vanocni vyprodeje a sance, ze shop bude prodavat za polovinu je minimalni, pokud to neni narizeno od TLC. Pac by asi tezko vydelaval :)
    Loni jsem si koupil Tow Truck 8285, ktery ma doporucenou cenu 4299 kc, me vysel s dodanim co 3100, samozrejme z nemecka ve vanocni akci.
    Zajimave je, ze u lidi co je lego prilis nezajima se to proda i za doporucenou cenu. Jenze kdyz bude hromada shopu co bude nabizet prakticky totez a ceny se budou lisit jen v radove korunach. Tak si rikam, jak dlouho a kolik se u nas mas sanci uzivit. Pze nakupni silu tu proste neni jako v nemecku. Taky je to beztak jeden z duvodu, proc na nas TLC haze bobek a neposila sem z Shop and Home, ackoliv tu ma fabriku a tusim se to expeduje z ceska.
    NASTY
    NASTY --- ---
    TOMG: Nevím jak velká šance, že můj obchod bude úspěšný. Samozřejmě ale doufám, že s poctivým přístupem budu mít úspěch. Rád bych.

    Co se týče zboží, jsem (alespoň prozatím) limitovaný nabídkou výhradního distributora MPK Toys s kterým mám podepsanou smlouvu. Třeba zrovna náhradní díly v nabídce vůbec nemají.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    podivam se a zkusim asi neco takhle poresit pres ebay :)
    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: Moje taky moc ne, ale vetsinou nemcouri reaguji na anglictinu.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    bohuzel nemcina neni moje silna stranka :)
    TOMG
    TOMG --- ---
    Bezna cena je tak 55 EUR, za tu to sezenes vetsinou bez problemu.
    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: takova 8880 se da se s testim na ebay.de sehnat za 35 EUR bez postovneho. Coz je set, ktery ma 1343 dilku. Vetsinou se pocita, ze do 2 kc za dilek je to ok cena a u techniku je ta cena o neco vetsi. Takze kdyz by si sehnal ten set s postovnym do 1500, tak je to vyborna cena.
    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: nejde o store, spis o nabidky lidi co nabizeji, pripadne mit stesti na kiloware.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam