• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    NASTY
    NASTY --- ---
    MICTECH: JJ vím a věřím že s NXT jde zacházet mnohem pokročileji, než nabízí ono základní rozhraní. Sám se brzy na jedno chystám a sháním co nejvíc informací (díky za linky).

    Nechtěl jsem říct vážně nic jinýho než že, ve své podstatě, jde o "hračku pro děti od 10ti let" a je dobrý z tohoto pohledu to základní rozhraní vnímat.
    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: Tak rozbij prasatko a kup jeste jedno :)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NASTY: jasne, tak to je pro takovy hracicky, ale existuje i spoustu novych modulu do toho
    i v tom klikacim jde delat spoustu veci

    jinak pokud si s tim clovek chce hrat a umi programovat (aspon nejaky zaklady) tak uz je defakto na nem cim to bude programovat, me osobne se dost zamlouva MS robotics, protoze logika robota je na pocitaci a taky ho lze z toho pocitace ovladat a data ze senzoru ukladat treba do db, atd...

    akorat musim za sebe rict ze jeden NXT je malo, vetsina veci co mam v hlave je minimalne na dva :)

    jinak doporucuju k NXT dva blogy
    http://www.nxtasy.org/
    http://thenxtstep.blogspot.com/

    a pak oficialni stranky NXT, kde je i databaze projektu
    NASTY
    NASTY --- ---
    MICTECH: Myslel jsem to tak, jak píše TOMG.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CATHACK: Dobra volba. Tesim se na nostalgii po programovani Robota Emila na zakladce.. .)
    TOMG
    TOMG --- ---
    MICTECH: Spis tim myslel jaky je doporuceny minimalni vek pro uzivatele Mindstorms a pro ne je navrzeno to klikaci rozhrani.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    ANT_39: tady zalezi v cem to chces programovat, na linuxu by to jejich prostredi melo teoreticky fungovat, ale moc bych tomu neveril

    pokud nxt chces programovat v Jave, C++, atd... tak bych rekl ze na linuxu problem urcite nebude

    NASTY: abych pravdu rekl, tohle moc nechapu
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Nahodou s NXT na linuxu nebo irixu nekdo zkusenosti nemate? Aspon k linuxu jsem nejake veci vygoogloval, ale stejne me zajima jestli to nekdo provozoval a kolik prace dalo ubehat to...
    NASTY
    NASTY --- ---
    Nezapomínejte, že jakkoli je Mindstorms pokročilou hračkou, pořád vyžaduje prostředí jenž zvládne i 10ti leté dítě. Proto je navrženo tak, jak je.
    TOMG
    TOMG --- ---
    AXTHEB: To je mozne, me ale prave to klikaci prostredi odpuzuje. Ja si osobne s legem vyhraju i bez toho, tedka resim neco co ma mit 6 motoru a asi 4 pisty a hromadu svetylek.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TOMG: No 99% veci co po tom NXTcku budes chtit mas za chvilku naklikany v tom jejich vizualnim prostredi, ani se nezapotis. A narozdil od pracovniho programovani tohle prinasi okamzite vysledky, takze prinasi opravdovou radost:)
    TOMG
    TOMG --- ---
    CATHACK: Ja do NXT nejdu, tak nejak mam programovani plne zuby a jeste si s tim hrat o volnem case, tak to tedy ne. Ale technic jako takovy muzu :)
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    já budu kupovat NXT taky, nejspíš příští měsíc po výplatě.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NAGASAWA: jasne, no zalezi co z toho chces postavit a v cem to programovat... :)

    jinak ja jsem spokojenej, akorat skoda ze se nedostava penez, protoze veci co mam vymysleny, tak na ne bych potreboval jeste jedno NXT + nejaky serepeticky a jeste spoustu kostek

    kameru si budes muset k tomu koupit, doporucuju neco co umi bezdratove komunitovat a pak jestli budes programovat v MS robotics, tak vyhodnocovat obraz na pocitaci :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MICTECH: Tak do tech deviti tisic....buu naprosto spokojenej kdyz bude mit zvukovy a prostorovy cidlo..kameru a bude se dat programovat.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NAGASAWA: zalezi co by jsi s tim chtel provadet a jake mas predstavy a taky kolik by jsi do toho chtel investovat :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MICTECH: A spokojenost ? (hloupa otazka vid)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NAGASAWA: mam to doma :)
    TOMG
    TOMG --- ---
    NASTY: Obvykle se koncem roku vyprodavaji novinky z jara. Takze kdyz se nekdo hodne predzasobi sety z jara, tak pak se nestaci divit na konci roku, ze je TLC doporucuje prodavat za polovinu, ackoliv obchodnik je nakoupil za plne ceny :)
    NASTY
    NASTY --- ---
    TOMG: Ano. Já vím. Vidím to v objednávkovém systému, kde u zboží ve "výprodeji" (oni tomu říkají "cean out") skáče doporučená cena hluboko pod nákupní. Prodejci se ji pak většinou opravdu drží.
    TOMG
    TOMG --- ---
    NASTY: Jenze kdyz lego stoji polovinu doporucene ceny, tak ne proto, ze se firma rozhodla to dotovat, ale protoze nasleduje cenovou politiku TLC, ktera si tohle obcas i vynucuje, tzn. neposlouchas, nedostanes priste zbozi. I kdyz to pro prodejce znamena, ze prodava zbozi dost pod nakupni cenu.
    Taky je for v tom, ze v Cesku se bezne prodavaji jen stavebnice urcene pro tento region (z celkoveho portfolia setu pro dany rok) a neni skoro sance tu normalne sehnat sety co proste pro cesko nejsou urceny a pokud je to jen specialita Shop@Home, tak ten tu proste neposila. Takze jako bezny clovek mas proste smulu. Ne kazdy ma znameho co bydli v nemecku atd nebo si dany set sezene na ebay.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Lego vede a to se nezmeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam