• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    no nepresvedcili jste me hosi -) ... byl sem uplne normalni dite a presto jsem si chtel lego pri rozlozeni ulozit do puvodni krabice ... a nikdy sem nebyl nucen si z nich stavet stan, lol -)

    btw preview castle setu na rok 2009 "Medieval Market Village" (http://www.classic-castle.com/)
    ... stavba fajn, ale ty figurky sou naky teply -)
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    Já krabice nemám z jednoho prostého důvodu - ztratily se, zůstaly na dešti když jsem z nich dělal stan, poničila je neteř, synovec atd.... Navíc takhle mám všechna lega v jediné veeeliké kupě v šupleti pod postelí. Krabice by se tam nevešly a nevím kam bych je dával.
    TOMG
    TOMG --- ---
    LEDOFREDO: Ne kazdy je lego sberatel. Lego je predevsim hracka a pokud si chces hrat, tak je ti uplne jedno jestli k tomu mas krabice ci ne. Je to spis otrava to porad uklizet do origo krabic ci dokonce tridit podle stavebnic.

    Ja osobne krabice vyhazuju, mysleno u novych setu. Zbytecne to zabira misto. Jsem predevsim stavitel ne sberatel. U starych veci krabice nemam z jednoho prosteho duvodu, neshanim stare sety s krabici a pokud se objevi v kiloware, tak ji spis nabidku nekomu kdo to sbira. Dalsi extrem je sbirani stavebnic co jsou nejen ze neotevrene, ale jeste i zavatene ve folii ci jsou zalepene origo samolepkama.
    Ceny techto stavebnic se pohybujou uplne jinde a rikam si, je tohle jeste hracka? :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    FERRENC: taky nechapu proc to tak malo lidi ma s krabicema - jako kdyby to byla hracka na jedno slozeni tak nereknu, ale takhle

    tu 6081 mam, ale za nejhezci to teda nepovazuju ... ale byl dobrej v tom ze tam je zenska -) ... pro me je nejhezci 6080 (muj prvni hrad a taky jeden z nejvetsich, ve smyslu poctu kostek)

    jinak me se libej teda i ty novy veci, ta fantasy era co ted prodavaj ma dobry veci
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    LEDOFREDO: dobrej postreh :) .. jeste mi toho chybi o neco vic, ale ty posledni carodejnice a uplne prvni sety jsem nevypisoval.. jednou bych rad ucelil vsechny Castles - tzn.Legoland - System ( tam kde skoncili, jiste ze ne ty posledny fujtajbly :) - mam sbirku s krabicema a komplet. Hodne i z techto setu se da sehnat na aukru, ale s krabicemi jich je 5% ?.. skoro kazdej blbec ji totiz v detstvi zmackal a s plankem hodil za hlavu :)

    ..mam vsechno od Cernych rytiru, Kralovskych ( tech poslednich se lvem ), Dracich ( krom prave toho draciho vozu ), vlcich muzu a k robinu hoodovi mi chybi prave to, co postuji. Black falcons a Kings ( ti puvodni ), od tech mam dost setu, ale zadny hrad :( 6081 a 6074 pritom povazuji skoro za nejhezci :)

    ..btw: nejlepsi na tom je, ze vsechno co tady postuju ( krom toho draciho vozu ) ma soused, i s krabicema a komplet... uz jsem se ho snazil uplatit vselijak a von proste nepovoli :))
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    jasny

    muzu se zeptat kolik toho castlu mas ? .. ze ten tvuj vypis toho co bys chtel je takovej rozmanitej (forestmeni, falconi, lioni atd), pritom zase konkretni... taky casovej rozdil mezi treba falcon fortress a tim dragon chariotem je skoro 10 let
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    LEDOFREDO: ..jsem ochoten zaplatit jsem mel mozna napsat v uvozovkach... abys to lepe chapal. jiste ze si nemyslim, ze mi to nekdo da zadarmo.. pokud to neni kamarad, nebo vul :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    FERRENC: ochoten zaplatit ? ... tydle sety maj docela slusnou cenu, veris tomu, ze ti je nekdo jen tak da ?

    za jakekoliv lego Castle s krabici a navodem zaplatim odpovidajici hodnotu (ktera se da odvodit treba z cen na bricklinku)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Takovej pětiminutovej pokus o autíčko se kterým by se dalo teoreticky závodit v tý soutěži co plánuju... http://www.youtube.com/watch?v=9W-cd9tRhgU
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    ..shanim tyto sety - vc.navodu a krabic ! ..jsem ochoten zaplatit ! ,)...kdyztak posta. dik
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Mechaniku tě Lego naučí samo... :)
    TOMG
    TOMG --- ---
    Kazdopadne porad potrebujes znat aspon zaklady mechaniky a pak nasbirat zkusenosti praxi.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Tady je seznam většiny nejběžnějších a nejpoužívanějšíc Lego motorů, včetně hmotností, otáček, kroutících momentů, výkonů... Při stvabě něčeho motorizovaného tuhle stránku docela využívám, když třeba počítám, jakou bude mít model teoretickou rychlost, či případný moment na výstupní ose po převodech...
    http://www.philohome.com/motors/motorcomp.htm
    TOMG
    TOMG --- ---
    SHEESH: Motory jsou obvykle extra sety a hlavne je nekolik generaci tech motoru ot tech starsich, kde jejich posledni varianty maji na eduxe.cz, coz jsou uz zprevodovane motorky, pak je celkem novy buggy motor, to se prodava mozna jeste nekde ten s batteryboxem, oskama a nekolika ozubenymi dily. Pak posledni vykrik mody je IR motorek co je napriklad v setu toho zluteho technic buldozeru.
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    no nejaky lego mam, ale jak jiz receno, mam jen par starych lego a pak asi jen jenoho technika, ktery uz stejne nebde kompletni. No a ten motor....to by me taky zajimalo. To se da koupit nebo se to taky musi poskladat? stejne jako ovladani.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Video se ješte bohužel nedostalo ani ke mě. Já jsem taky student, sice pracující, ale i z brigád by se dalo našetřit... Máš vůbec nějaké Lego? Pokud by jsi do toho šel od nuly, tak stačí nakoupit dva tři větší technic sety a už se dá tvořit. Jestli už něco máš, tak se dá využít to co máš a zainvestovat pouze do motorů...
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    koukam, ze tam i nekdo tocil video? neni nekde ke shlednuti?
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    este se kouknu na ty fotky :)
    SHEESH
    SHEESH --- ---
    SHMADE: jasny. na kabinkach si to prave dokazu dobre predstavit. hlavne nejake esteticke doplnky ;)
    No to se mi libi. rad bych si takto zabavne poblbnul s necim, co je este k tomu samo o sobe zabvne vytvorit. jen skoda, ze je to tak cenove narocne. teda aspon pro me jako studenta
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    SHEESH: JJ, každý truck je originál. Použitej je převážně technic, ale třeba v kabině jsou občas použity nějaký klasický díly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam