• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TOMG: Hoď odkaz na o, v čem to skladuješ, to by mě zajímalo. Já jsem prakticky celou moderní řadu castle (kromě velkých částí jako je trup lodi nebo drak) nacpal do pouhých dvou skříněk. A právě vymýšlím, kam s většími kusy. A to nemluvím o baseplatech... nakoupil jsem jich na BL dost (modré a hlavně ta jedna plastická s rampou a skálou na námořní pevnost) a netuším, jak to skladovat.

    Děti zatím nemám, nakupuju to pro sebe. Děti budou až do určitého věku dostávat vlastní lego a až budu mít pocit, že to nerozkoušou/nepoztrácejí, tak je asi pustím ke své sbírce a budeme stavět spolu. ale to je ještě středbě vzdálená budoucnost.
    TOMG
    TOMG --- ---
    ETHAN: Pro me je to relax, kdyz na to mam cas a hlavne si to uzije syn, jak bude vetsi :)
    Skrinky mars nejsou spatne, ale na lego je nepouzivam, protoze jejich skladovatelnost neni takova jak bych potreboval.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TOMG: Já používám na roztřídění skříňky Mars. Ale s legem jsem více než deseti letech začal vloni, takže ho opravdu moc nemám. A složené si nechávám jen 2 pirátské sety, 1 Indiana Jonese a 1 creatora. Ačkoliv ze všeho nejvíc miluju piráty, mám v zásadě jen moderní lego, které je v obchodech (castle) a díly a sety z pár nákupů na BL, aukru a eBayi a podobně. Je to drahá sranda a já zase nemám tolik peněz :o(
    TOMG
    TOMG --- ---
    ETHAN: Ja uz radeji nepocitam, kolik sem za lego utratil, ale mam ho docela hromadu, rozdelene v plastovych krabicich ci organizerech na male dily podle typu a barev, pokud to slo. Lip se s tim stavi. Ve slozenem stavu mam akorat lehce upravenou lokomotivu Santa-Fe, pak prislusnou pomocnou hnaci lokomotivu.
    Dale slozenou modrocernozlutou variaci na santafe s klasickymi okny co byla na vystave ve Svitavach a pak rozdelanou velkou nakladni scifi lod, ale nejak ted neni cas ani prachy to dodelat.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    LEDOFREDO:..6086 je taky gut, hlavne v mini verzi :)


    ETHAN: Barracuda je krasna !! .. jeste v kombinaci s tou vojenskou, uzasna serie.

    Pokud nekdo mate nejake Castle s krabici, tak post plz... mam prip. i nejake s krabicou 2x na vymenu ,)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    FERRENC: jako je hezkej, ale je to ze stavebniho pohledu az prilis ocividna kopie 6080ky ... to mi prijde z black knights prijde hezci (protoze originalnejsi) 6086
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TOMG: Na BL jsme se spolubydlícím posledně nakoupili za 5000,- a jen tak objednávat zase nebudeme. Leze to fakt do peněz. Ale dneska jsem objednal Advent Calendar 2008 (castle pro mě, city pro spolubydlu). Přes kamaráda ve Švýcarsku, je fakt škoda, že S@H nefunguje u nás. A i když nejsem sběratel, tak BS Barracuda (6285) jsem si objednal, složil a asi už nerozložím. Jako dítě jsem to chtěl a nepřestal jsem, dokud jsem to nezískal :o)
    TOMG
    TOMG --- ---
    ETHAN: Na stavbu je lepsi Bricklink ci kiloware, nez shanet sety, pze castle je celkem zadane zbozi.
    TOMG
    TOMG --- ---
    LEDOFREDO: Nikdo te nepresvedcuje, jen ti rikame, ze nejsme jako ty. Ja mel v detstvi lego akorat jedno a to mi byly 4 roky a muzu te ubezpecit, ze skutecne netusim kam zmizlo.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Když už se tu tak shání lego, přisadil bych si. Sháním staré piráty i castle. Nijak zuřivě, jsem spíš stavitel než sběratel.

    Nový středověký trh bude fajn, i když je divně barevný. Celé kuře, ryby, dalekohledy, krávy... to se do MOCů hodí. Noví piráti jsou barevně taky naprosto ujetí a navíc pokud vím na loď nejsou použity staré přídě a zádě, ale ty nové. Ale i tak to nakoupím, protože prostě piráti a středověk/fantasy stavím a tedy i sbírám.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    LEDOFREDO: ..no tak to brzdi.. jestli uz nejaky rozkladaci, tak je nejhezci 6085... :)

    ..no jinak me jste take nepresvedcili, ze je normalni stavet si z krabic stany v desti xD. A na LEGo se pochopitelne ve svych 26ti letech nedivam uz "jenom" jako na hracku, ale jako na umelecky material pro stavitele, nebo galerii umeleckych del pro sberatele ! Set bez krabice je jako mit povesenou na zdi MonuLisu bez ramu :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    no nepresvedcili jste me hosi -) ... byl sem uplne normalni dite a presto jsem si chtel lego pri rozlozeni ulozit do puvodni krabice ... a nikdy sem nebyl nucen si z nich stavet stan, lol -)

    btw preview castle setu na rok 2009 "Medieval Market Village" (http://www.classic-castle.com/)
    ... stavba fajn, ale ty figurky sou naky teply -)
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    Já krabice nemám z jednoho prostého důvodu - ztratily se, zůstaly na dešti když jsem z nich dělal stan, poničila je neteř, synovec atd.... Navíc takhle mám všechna lega v jediné veeeliké kupě v šupleti pod postelí. Krabice by se tam nevešly a nevím kam bych je dával.
    TOMG
    TOMG --- ---
    LEDOFREDO: Ne kazdy je lego sberatel. Lego je predevsim hracka a pokud si chces hrat, tak je ti uplne jedno jestli k tomu mas krabice ci ne. Je to spis otrava to porad uklizet do origo krabic ci dokonce tridit podle stavebnic.

    Ja osobne krabice vyhazuju, mysleno u novych setu. Zbytecne to zabira misto. Jsem predevsim stavitel ne sberatel. U starych veci krabice nemam z jednoho prosteho duvodu, neshanim stare sety s krabici a pokud se objevi v kiloware, tak ji spis nabidku nekomu kdo to sbira. Dalsi extrem je sbirani stavebnic co jsou nejen ze neotevrene, ale jeste i zavatene ve folii ci jsou zalepene origo samolepkama.
    Ceny techto stavebnic se pohybujou uplne jinde a rikam si, je tohle jeste hracka? :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    FERRENC: taky nechapu proc to tak malo lidi ma s krabicema - jako kdyby to byla hracka na jedno slozeni tak nereknu, ale takhle

    tu 6081 mam, ale za nejhezci to teda nepovazuju ... ale byl dobrej v tom ze tam je zenska -) ... pro me je nejhezci 6080 (muj prvni hrad a taky jeden z nejvetsich, ve smyslu poctu kostek)

    jinak me se libej teda i ty novy veci, ta fantasy era co ted prodavaj ma dobry veci
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    LEDOFREDO: dobrej postreh :) .. jeste mi toho chybi o neco vic, ale ty posledni carodejnice a uplne prvni sety jsem nevypisoval.. jednou bych rad ucelil vsechny Castles - tzn.Legoland - System ( tam kde skoncili, jiste ze ne ty posledny fujtajbly :) - mam sbirku s krabicema a komplet. Hodne i z techto setu se da sehnat na aukru, ale s krabicemi jich je 5% ?.. skoro kazdej blbec ji totiz v detstvi zmackal a s plankem hodil za hlavu :)

    ..mam vsechno od Cernych rytiru, Kralovskych ( tech poslednich se lvem ), Dracich ( krom prave toho draciho vozu ), vlcich muzu a k robinu hoodovi mi chybi prave to, co postuji. Black falcons a Kings ( ti puvodni ), od tech mam dost setu, ale zadny hrad :( 6081 a 6074 pritom povazuji skoro za nejhezci :)

    ..btw: nejlepsi na tom je, ze vsechno co tady postuju ( krom toho draciho vozu ) ma soused, i s krabicema a komplet... uz jsem se ho snazil uplatit vselijak a von proste nepovoli :))
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    jasny

    muzu se zeptat kolik toho castlu mas ? .. ze ten tvuj vypis toho co bys chtel je takovej rozmanitej (forestmeni, falconi, lioni atd), pritom zase konkretni... taky casovej rozdil mezi treba falcon fortress a tim dragon chariotem je skoro 10 let
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    LEDOFREDO: ..jsem ochoten zaplatit jsem mel mozna napsat v uvozovkach... abys to lepe chapal. jiste ze si nemyslim, ze mi to nekdo da zadarmo.. pokud to neni kamarad, nebo vul :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    FERRENC: ochoten zaplatit ? ... tydle sety maj docela slusnou cenu, veris tomu, ze ti je nekdo jen tak da ?

    za jakekoliv lego Castle s krabici a navodem zaplatim odpovidajici hodnotu (ktera se da odvodit treba z cen na bricklinku)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Takovej pětiminutovej pokus o autíčko se kterým by se dalo teoreticky závodit v tý soutěži co plánuju... http://www.youtube.com/watch?v=9W-cd9tRhgU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam