• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    Lego Man Prank Call - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=4qZy6ARqGC4
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    Occupy Wall Street: The Lego Set - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=CtQKcM48hnw
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TOMG: Já tam chodím pravidelně :o) Ale je fakt, že většinou se o tom stejně dočtu nejméně o den později a to už nemá cenu někam cestovat.
    TOMG
    TOMG --- ---
    Máte koukat na kostky.org, tam se o těch výprodejích včas píše. :D
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Je fakt, že lednové (a následně taky letní) výprodeje Lega v Tescu a podobně jsou docela super. Ale zase je taky fakt, že to má komunita AFOLů dost zmáknuté a obvykle vykoupí všechno, co má dobrý poměr cena/dílky, během pár hodin. Když je víkendový výprodej a vyrazíš v neděli, nenajdeš už v regálech nic zajímavého :o)
    TOMG
    TOMG --- ---
    LET_ME_BE: Tak člověk, co se aspoň trochu orientuje, tak málokdy koupí lego za plné ceny v Česku, ale počká si na různé vánoční slevy, nechá si to dovézt z Německa atd.
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    TOMG: Protoze za ty ceny kupovat lego je naprosto silene.
    TOMG
    TOMG --- ---
    A co se mrknout tady? Jsou tam obvykle aktuální i starší ceníky s doporučenou cenou v ČR, pak ve zbytku EU a případně v Americe a porovnání, kde je co levnější.
    http://www.kostky.org/prices.php
    UBIK
    UBIK --- ---
    ETHAN, LET_ME_BE: díky!
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    UBIK: Mrkni na heureku. Obcas tam maji chyby, ale da se tak ziskat dobry prehled o cenach.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    UBIK: Předpokládám, že oficiální obchody Lego, kterých je v Německu pár (viz http://stores.lego.com/en-US/default.aspx) budou cenami odpovídat německé variantě shop.lego.com a stejně tak v rámci ostatních zemí. Tedy když si přepnu shop.lego.com do en-US, tak budou ceny odpovídat tomu, co najdu v oficiálních obchodech Lego v USA. A možná taky ne, zatím jsem si 2x nechal něco dovézt a jednou jsem se byl podívat v Norimberku a německá cena v EUR byla o tolik nižší, než cena pro ČR, že jsem neřešil, jestli někde najdu ještě něco výhodnějšího.
    UBIK
    UBIK --- ---
    ETHAN: a co se cen týče, tak liší se v kamenných obchodech - pokud už tam seženu - od těch na netu? počítaje v netových nějakým způsobem doručení. a jsou nějaké kamenné obchody levnější? asi se moc ptám...
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ETHAN: A z toho Německa to taky vyjde levněji než kupovat u nás. I shop.lego.com má pro každou zemi jiné ceny a ty naše nejsou nic moc.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    UBIK: Tak třeba zrovna tohle jsem si nechal dovézt z kamenného Lego obchodu v Německu. Nicméně obvykle se to dá sehnat na morelega.cz nebo leganie.cz, kde se nebojí dovézt i věci, co nejsou v katalogu. Jinak samozřejmě bricklink.com, ebay.com a někdy i aukro.cz. Ale dokud se to prodává v obchodech, nemá cenu se hrnout do aukcí.
    UBIK
    UBIK --- ---
    měl bych dotaz, asi blbý. prošel jsem český ofic. web lega a našel na něm minimum toho, co na en webu. a i na tom en mi přijde, že je toho jen pomálu. např. něco takového http://youtu.be/dPfO8U6Pi_Q vůbec ne. zajímá mě edice City a podobné. odkud lidé v ČR shánějí věci, které evidentně na ofic. webech nejsou? díky.
    jinak youtube uživatel http://www.youtube.com/user/nickname2002 musí být regulerní blázen. narozdíl od jiných sucharů tamtéž je vtipný, občas °)
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    ZRIZENEC: 45% sleva z katalogu, to se dostanes tak na rozumnou cenu za kterou se da sehnat v eshopech :-D

    Zcela uprimne, pokud nevis co bys s tim delal tak si to nekupuj. Na hrani je IMHO mnohem lepsi normalni technics s dalkovym ovladanim. Na Mindstorms jsou dobre ty motory, jsou brutalne silne, velmi presne a maji senzory s presnosti jednoho stupne. Samotne senzory taky nejsou uplne spatne, ale jak uz jsem psal, vetsinou pak vyjde mnohem lepe arduino (i kdyz i to se s tim da kombinovat).
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    LET_ME_BE: No zajimalo by me, jestli se z toho da udelat neco praktickyho. Strojar teda nejsem ale rameno rozdelujici kulicky podle barvy, to me za ty penize asi nestoji (i kdyz 45% zamestnanecka sleva je fajn). Taky nevim, jak moc na kreativitu postaci zakladni balik, jestli tam je dost kostek na to vubec nejakej vetsi projekt realizovat, nebo je zapotrebi sehnat dalsi kybl soucastek... Zajimalo by me co jste si vy z toho doma postavili?
    LET_ME_BE
    LET_ME_BE --- ---
    ZRIZENEC: Dost zalezi co s tim chces delat. Strojari ti reknou ze lepsi volba je arduino + merkur. Originalni SW je priserny, ale da se to programovat jak v "skoro" C tak v asembleru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam