• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    NANTHEI: To nebyla snaha o zobecnění - přijde mi, že na jednu doplňkovou sadu s figurkami je to zbytečně moc emocí. Prostě jde o feministický minifig-pack. Proč ne - lego běžně dělá sady s doplňkovými minifigurkami a klidně může být jedna sada pro zákazníky, kteří chtějí mít více žen v "mužských" rolích.
    Nikde jsem ale neviděl, že by to měl být obecný trend - bylo by to totiž IMHO zbytečné, protože už v tuto chvíli je výrazné zastoupení ženských minifigurek v sadách s ozbrojenými složkami.

    Mimochodem - kam zmizely nemocnice? Každé správné město musí mít nemocnici, ale mám pocit, že zrovna tohle téma dost vynechávají. Přitom ten invalidní vozík přímo svádí k využití tímto směrem (a ve sběratelských minifigurkách je zase minifigurka se sádrou o berlích).
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    THOMASMORTA: nevím, proč zobecňuješ. já celou dobu mluvím o tom jednom setu, kterej jsem nahodila.
    jen jsem reagovala na Batyho, že zasahujících hasiček reálně opravdu moc není.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    NANTHEI: A to chceš bojkotovat i vyšší podíl ženských figurek v City? V sadách Police a Fire jich je rozhodně dost:-) Ale co jsem koukal, tak letos vydali několik hasičských vozů s žebříkem + v hasičské stanici je také jeden, takže pokud se v jedné sadě objeví ženská, která leze v plném úboru zachraňovat, tak mi to nepřijde tak strašné.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    NANTHEI+BATY: Ale mají svoji organizaci:-)
                  FireWomen.org - Home
    http://firewomen.org/
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    THOMASMORTA: já vim, jak to myslíš, ale na to bych si koupila jednotlivý minifigurky, tohle by se mi chtělo už z principu bojkotovat. doufám, že mě za to nějaká feministka nesežere (ale tady jich asi moc není, co?:))
    BATY: ano. zkus si vygooglit "hasička", schválně, co ti vyjde :D opravdu jich moc není.
    BATY
    BATY --- ---
    NANTHEI: a vetsinou ani zenska neni hasic co leze se sekerou po zebriku a vraci se zpatky z horiciho domu s 90kg chlapem pres rameno :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    NANTHEI: Když jsem jako děcko sbíral město, tak tam bylo málo žesnkých figurek, takže jedna takováhle sada do města by se mi byla líbila, protože když máš figurek hodně, tak už obvykle nechceš další "většinový případ", protože by to začalo vypadat jak armáda klonů.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    NANTHEI: teda ne Baty, ale THOMASMORTA
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    BATY: mně teda přijdou ujetý obě varianty, o kterých píšeš. nepřišlo by mi to jako pozitivní diskriminace, přijde mi to prostě směšný - stejně jako kdyby jedním setem něco "vyrovnávali" (podobně jako "vyrovnávali" skvělým setem vědkyň, který byl však pouze limitka).

    a k tomu připomínám, že jsem ženská. ale ne, ženský obvykle nesekají trávník v parku a ne, business women nenosí ve většině případů modrý kalhotový kostým, kufřík, drdol a brýle.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    NANTHEI: třeba je to speciální feministická sada, aby jedním doplňkem provedla vyvážení ve sbírce:-) Kdyby zůstalo u jedné takové sady za rok, tak by se mi to i líbilo:-) Kdyby to tak bylo všude, tak to je opravdu pozitivní diskriminace:-/
    BATY
    BATY --- ---
    NANTHEI: to je set pro aktivisty :)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    ještě k tomu vozíku - ten je super, stejně jako mimino v kočárku. když se ale kouknu na tu krabici, Lego to s tím genderem začalo naopak dost přehánět. trávu seká a plot natírá - ženská, manažer s kufříkem - ženská, naopak děti na kolotoči vozí dědeček a kočárek s miminem tatínek. všechno z toho je samozřejmě v pořádku, ale dohromady v jednom setu to na mě působí až komicky...

    VACA
    VACA --- ---
    pardon za tu odbočku, ale slušnej "creator"





    bohužel nemám žádný info :(
    VACA
    VACA --- ---
    Btw "B" model, funkční třídička lego dílků :) Slušnej industrial, ale rypadlo se mi líbí víc. A hlavně teda to rypadlo postavit bude záživný samo o sobě imo

    VACA
    VACA --- ---
    ACID: já myslim že to nebude zas takový tabu. viz 04:00

    Lego Bucket Wheel Excavator
    https://www.youtube.com/watch?v=R-CAK3s1iIY



    s tim že ten origo lego set mi přijde zajímavější. Mě se to náhodou líbí, ale je to takový lego city měřítko... :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ACID: Já tohle obří rypadlo chci už od školky, kdy jsem ho vídal na krabicích od velkého merkuru, takže pro mě je to otázka plnění dětských snů:-)
    ACID
    ACID --- ---
    Taknejak nevim prijde mi ze dulni rypadlo bude pri rozumne cene dobry zdroj dilu pro MOCaky, vidim tam zajimave ozubene oblouky, ale co se hratelnosti tyce to vidim blede.. hazet dilky na dopravnik je celkem nuda a nasimulovat skutecnou praci rypadla tak maximalne na snehu (kdovi jak bude chodit vyhazovani materialu z lopatek..).
    Volvo, Class i Porsche vypadaji super.
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    THOMASMORTA: jojo toho mam taky :)) je to vtipny setik :)
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    THOMASMORTA: ten je pekny!
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Z podzimních sad mě docela zaujal tenhle velký Creator:

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam