• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    JOPS
    JOPS --- ---
    hosi, tak mam pro Vas neco na zasmani....

    Vcera jsem dostavel VOLVO..

    Sklapeni, zataceni, pisty, vsechno funguje.

    Bohuzel krome jezdeni.

    Zjistil jsem reversnim inzenyrstvim :))) , ze mi chybi jedno ozubene kolecko v sestave. Nedokazu si moc predstavit, jak to ted mam udelat, abych ho tam dal, protoze je zespoda na hnaci hrideli. Jsem v prdeli a musim to rozebrat. FUCK, viz foto, prvni fotka je Volvo ze spoda a tam je videt kousek cerne hridele, a tam ma byt to ozubene koleckoa druhe fotka je postavene Volvo . Nejak nevim, jak na to...



    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NANTHEI: přijde na to. pokud na tom hodně záleží, je tohle víc práce, ale zase je to na jistotu. to už je na uvážení každého soudruha.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    THOMASMORTA: jojo, samolepky i 10 cm, třeba. máš pravdu, má tendenci se to chytat, ale držím tu samolepku výš nad kostkou, případně ty největší si na té straně směrem ke konci lepení podchytím malíčkem a pinzetu mám spíš v přední části (neplatí i průhledných, samozřejmě). když přilepím první růžek, pinzetu odstraním a nalepuju jen prsty. u průhledných používám jen pinzetu a jsem holt hodně opatrná. víc ti asi neporadím, chce to být šikovný a mít pevnou ruku, což prostě ne každý má (proto taky olepuju technicy, které mi nepatří;)

    BALAENA: dalo, ale u takhle "malých" samolepek mi to přijde jako podstatně větší práce než to tam sázet rovnou.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    NANTHEI: A lepila jsi někdy v poslední době velké nebo dlouhé nálepky? tam se mi totoižvčasto stává to, že má tendenci se přichytáva i z docels velké vzdálenosti - prostě to lepidlo se chce přilepit:-/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    lepit na vodu by se to nedalo?

    když se vám někdy povede zahlédnout lepení reklamy třeba na auta, uvidíte, že větší plochy si podstříkávají z rozprašovače. V něm mají vodu s troškou jaru nebo podobného saponátu, pak se dá s tou samolepkou na autě trochu pohnout a umístit ji přesně, z ruky by se to tak snadno netrefilo. pak se vezme něco pevného, ale ne ostrého (oni na to mají stěrky akorát do ruky, ale šlo by to asi i třeba s ne příliš měkkou stěrkou na těsto, ale bacha, nesmí mít "zub") a co nejvíc vody se zpod toho vytlačí směrem k okraji. zbytek během pár dnů vyschne, to je to ještě na posunutí trochu citlivější, pak už ne (takže většinou k tomu řeknou, ať to auto nejmíň týden nebereš do myčky)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    THOMASMORTA: technika je nebejt kopyto ;)
    lepím za pomoci pinzety, chvilku držím samolepku nad povrchem, abych správně odhadla okraje aspoň dvou stran, přiložím růžek a uhlazuju prstem do stran a směrem k poslednímu růžku dosud nepřilepený samolepky.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TOM_HOST: Máš nějakou techniku, jak lepitty nálepky přesně? Modelářské pinzety pomohly, ale stejně jsem pořád kopyto a každá velká nálepka je pro mě zenové cvičení. Nexo Knights navíc často používají průhledné nálepky a tam kždý bepovedený pokus zanechává stopy.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ACID
    ACID --- ---
    Pri hledani neceho jineho jsem narazil na 8043, kdyby mel nekdo zajem.. :)
    Lego Technic 8043 Bagr (6014739682) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/lego-technic-8043-bagr-i6014739682.html
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    PETJU: Závist, nad timhle jsem jako malej slintal. :)
    BATY
    BATY --- ---
    Ve Sparkys Na prikope maj MKII za 4200... skoda, ze uz jsem tenhle mesic utratil dost penez... Dobra cena...
    SFD
    SFD --- ---
    Zdravim!
    Tak jsme tomu po pár letech propadl znovu taky :) a myslim, že nekončime.
    Tady porovnaní 1. x-wing VS. poslední :)

    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    VACA: To je dvakrat fourpack :)

    A tulamorku kupuju v makru ne v tescu ;)
    VACA
    VACA --- ---
    ACID: tulamorka asi bude v košíku s nějakym většim modelem, třea volvem nebo arocsem... Na rychlostní člun evidentně stačí sixpack plzeňský :D
    ACID
    ACID --- ---
    TOM_HOST: to neni tvuj kosik, nevidim tulamorku
    BATY
    BATY --- ---
    JOPS: takže už se to rýsuje ;)
    JOPS
    JOPS --- ---
    vcera jsem se pustil do stavby Volva. Nejdele mi trvalo najit malej zlutej valecek, kterej je nejspis v celem setu jenom jeden a pak jsem se pokousel zacvaknout dve kostky, ktere sly docela ztuha, toz jsem trochu pridal na sile a bum prask, rozletely se mi po pokoji. Takze jsem potom dalsich 10 minut hledat dve kosticky :) No srandy kopec :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    THOMASMORTA: Já vim. Dvojka je teda zjevně modrozubě kompatibilní ;) Ale na to sem se neptal, zajímalo mně, jestli NXT / EV3 ví co má v kterým portu zapíchlý
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    AXTHEB: Tohle nenavazuje na mindstorms, ale na první WeDo, které je podle popisu o dost hloupější a navíc limitované na kabelové připojení.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    THOMASMORTA: "Nevyžaduje žádná nastavení, po připojení k Smart Hub je softwarem WeDo 2 automaticky detekován." to je novinka, ne? Nebo NXT pozná, co má kde zapíchlý?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam