• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    HADIAK: Nevim, jestli uplně přesně chápu na co se ptáš, to co je na prvnim linkovanym obrázku (druhej nevidim), tak není konstrukce převoodovky, ale fake motoru, kdy ty ozubený kola jsou tam kvůli konstrukci klikovky...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    HADIAK: teraz som si vsimol, tam kde je zablokovany 3 stupen je motor, mozno aby nerozdrapilo kolieska, ale preco ofiko navod blokuje prvy?
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    hmmm bojujem tu s takou otazkou; preco je v navode ( http://lego.brickinstructions.com/08000/8860/020.jpg ) prvy prevodovy stupen "zablokovany, ked vsade su 3 stupne/kolieska? a tu ( https://www.toysperiod.com/...e4o5g414f4w5w5n4z5m44426a4k4l4y5v2c423b4v2u23413u2z3j4l4f4s2u204q2.jpg ) pre zmenu je zablokovany treti stupen... nechapem :/
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PETJU: počkej, takovejch errorů na jednom místě: kontrolní otázka soudruhu: kolik ti zbylo kostiček na konci? :P
    JOPS
    JOPS --- ---
    vite co me zachranilo ? :) ze jsem nemel strcenou sedou osicku v te cervene kostce :) co je u toho ozubeneho kola nalevo :) ta kdyby tam byla, tak se k tomu nedostanu :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JOPS: uplně to vidím

    Traktor- Oprava slovenského lakatoše.
    https://www.youtube.com/watch?v=SiUz_akTmcY
    JOPS
    JOPS --- ---
    hosi, narval jsem to tam :-D

    ted se jenom drbu za uchem, abych to tam dostal plus minus, jak to tam bylo :)
    BATY
    BATY --- ---
    JOPS: no já se musim smát ;)
    JOPS
    JOPS --- ---
    hosi, tak mam pro Vas neco na zasmani....

    Vcera jsem dostavel VOLVO..

    Sklapeni, zataceni, pisty, vsechno funguje.

    Bohuzel krome jezdeni.

    Zjistil jsem reversnim inzenyrstvim :))) , ze mi chybi jedno ozubene kolecko v sestave. Nedokazu si moc predstavit, jak to ted mam udelat, abych ho tam dal, protoze je zespoda na hnaci hrideli. Jsem v prdeli a musim to rozebrat. FUCK, viz foto, prvni fotka je Volvo ze spoda a tam je videt kousek cerne hridele, a tam ma byt to ozubene koleckoa druhe fotka je postavene Volvo . Nejak nevim, jak na to...



    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NANTHEI: přijde na to. pokud na tom hodně záleží, je tohle víc práce, ale zase je to na jistotu. to už je na uvážení každého soudruha.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    THOMASMORTA: jojo, samolepky i 10 cm, třeba. máš pravdu, má tendenci se to chytat, ale držím tu samolepku výš nad kostkou, případně ty největší si na té straně směrem ke konci lepení podchytím malíčkem a pinzetu mám spíš v přední části (neplatí i průhledných, samozřejmě). když přilepím první růžek, pinzetu odstraním a nalepuju jen prsty. u průhledných používám jen pinzetu a jsem holt hodně opatrná. víc ti asi neporadím, chce to být šikovný a mít pevnou ruku, což prostě ne každý má (proto taky olepuju technicy, které mi nepatří;)

    BALAENA: dalo, ale u takhle "malých" samolepek mi to přijde jako podstatně větší práce než to tam sázet rovnou.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    NANTHEI: A lepila jsi někdy v poslední době velké nebo dlouhé nálepky? tam se mi totoižvčasto stává to, že má tendenci se přichytáva i z docels velké vzdálenosti - prostě to lepidlo se chce přilepit:-/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    lepit na vodu by se to nedalo?

    když se vám někdy povede zahlédnout lepení reklamy třeba na auta, uvidíte, že větší plochy si podstříkávají z rozprašovače. V něm mají vodu s troškou jaru nebo podobného saponátu, pak se dá s tou samolepkou na autě trochu pohnout a umístit ji přesně, z ruky by se to tak snadno netrefilo. pak se vezme něco pevného, ale ne ostrého (oni na to mají stěrky akorát do ruky, ale šlo by to asi i třeba s ne příliš měkkou stěrkou na těsto, ale bacha, nesmí mít "zub") a co nejvíc vody se zpod toho vytlačí směrem k okraji. zbytek během pár dnů vyschne, to je to ještě na posunutí trochu citlivější, pak už ne (takže většinou k tomu řeknou, ať to auto nejmíň týden nebereš do myčky)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    THOMASMORTA: technika je nebejt kopyto ;)
    lepím za pomoci pinzety, chvilku držím samolepku nad povrchem, abych správně odhadla okraje aspoň dvou stran, přiložím růžek a uhlazuju prstem do stran a směrem k poslednímu růžku dosud nepřilepený samolepky.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TOM_HOST: Máš nějakou techniku, jak lepitty nálepky přesně? Modelářské pinzety pomohly, ale stejně jsem pořád kopyto a každá velká nálepka je pro mě zenové cvičení. Nexo Knights navíc často používají průhledné nálepky a tam kždý bepovedený pokus zanechává stopy.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ACID
    ACID --- ---
    Pri hledani neceho jineho jsem narazil na 8043, kdyby mel nekdo zajem.. :)
    Lego Technic 8043 Bagr (6014739682) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/lego-technic-8043-bagr-i6014739682.html
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    PETJU: Závist, nad timhle jsem jako malej slintal. :)
    BATY
    BATY --- ---
    Ve Sparkys Na prikope maj MKII za 4200... skoda, ze uz jsem tenhle mesic utratil dost penez... Dobra cena...
    SFD
    SFD --- ---
    Zdravim!
    Tak jsme tomu po pár letech propadl znovu taky :) a myslim, že nekončime.
    Tady porovnaní 1. x-wing VS. poslední :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam