• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    L4MA: Nevím, co si představit pod pojmem "nelegové", možná proto, že nevím,mco je "legové":-)
    Ale je fakt, že mě roboti a stroje se skrytými funkcemi baví:-) Jistá inspirace Warhammerem je v Nexo Knights vidět... A baví mě i to vymýšlení různě velkých a pokřivených démonů a příšer:-)
    Až přijdou do české distribuce nové Creatory, chci si pořídit letošní dům na stromě a upravit ho do podoby skrýše příšer... Celkově mě láká možnost postavit si nějakou lesní krajinku.

    Ale jsem naprostý začátečník ve stavění vlastních modelů a nevím, jak se vypracovat, aby moje modely k něčemu vypadaly.
    L4MA
    L4MA --- ---
    THOMASMORTA: jj, ty Creatory vypadaj skoro vsechny skvele.
    no hodne stesti pri vymejsleni, ja si nemuzu pomoct, ale na me vsechny ty Bionicly, Chimy, Nexa a podobny pusobej desne "nelegove". ale tak kdyz clovek rad stavi roboty a prapodivny konstrukce, tak si s tim asi vyhraje. :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    L4MA: Nemyslím si, že stojej za prd, ale od devadesátých let se výrazně zvýšil počet detailů ve stavebnicích, což s sebou bohužel nese menší zastoupení základních kostek.
    Třeba střední Lego Creator je podle mě pořád velmi dobré - naopak jsem dost zklamaný ze stavebnic Lego Classic, které bohužel obsahují především kostky 2x4x1, 2x2x1 atd. a klasické jednořadé jsou málokdy zastoupené v dostatečném počtu:-(
    Jinak poslední rok jsem stavěl Lego Technic, Lego Creator, Star Wars Microfighters, jednu Chimu a Nexo Knights. Právě sety jako Chima a Nexo Knights podle mě ukazují, že ty kostky vůbec nejsou jednoúčelové - dají se použít různě, ale musíš to v tom vidět, což se mě bohužel zatím nedaří... Na druhou stranu, už jsem zjistil, že z těch hnědých úhlových spojek z technicku by se skvěle stavěly pokřivené stromy, kdybych k tomu měl nějaké kostky na vršky stromů:-)

    Na druhou stranu - ony ty alternativní modely nejsou ani u city nebo jiné klasiky... I když, jaká další klasika ještě zbyla, když jediný aktuální vesmír jsou Star Wars a klasické hrady jsou nahrazeny Nexo Knights.

    A z větších setů, kde je víc kostek, se toho dá postavit celkem dost: Třeba právě jeden modelář, který Nexo Knights dost nemá rád, na objednávku vytvořil alternativní model z obléhací věže, který vypadá jako truck:
    [MOC] Nexo Knights - Hell Truck - LEGO Action and Adventure Themes - Eurobricks Forums
    http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=136791
    L4MA
    L4MA --- ---
    THOMASMORTA: bez urazky, ale co ocekavas ze postavis jinyho z nexo knights? vzdyt jsou to samy jednoucelovy kostky. a ze by jich bylo vic? dyt i to City stoji poslednich 10 let za starou backoru. za mejch mladejch let (zacatek 90. let) to bylo uplne o nicem jinym. imo na City a Basic z ty doby nic nema, ale uz tehda mi prislo, ze ruzny polarni pruzkumnici, mimozemstani, pirati, rytiri atd stojej za prd, a clovek si s nima uzije zabavu akorat kdyz poprve stavi navodovej model...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Víte co mi na současných stavebnicích lega chybí? Když jsem byl malý, tak na druhé straně obalu vždycky byly nějaké alternativní stavby. Dnes to má sice víc kostiček, ale tak nějak na úkor těch základních...
    Pokoušel jsem se koupit si nejlevnější set Nexo Knihgts a postavit z něj něco jiného... A zjistil jsem, že ze samostřílu netuším, co postavit, protože je tam tak specifická směs starého a nového techniku společně s různými ninjago ozdobnými prvky, že nevím, jak to rozumě využít na něco jiného...

    Tak jsem koupil jiný set, kde je to o něco lepší - ale zase, je to katapult, jehož mechanismus je navržený pomocí technikových prvků a nevím, jak je rozumě využít jinak, aby to mělo nějakou "funkci"... Mám pocit, že si asi neumím hrát s legem:-)

    Mimochodem, není tu náhodou někdo, kdo by sbíral Nexo Knights? Mě celá ta řada hrozně baví a vůbec nechápu, proč je na ni takový strašlivý hejt na českých fórech.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Cool! Díky moc. Už se těším až jí ho dám. Auta a náklaďáky miluje.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    TOMBRIDER: víc nevím, viděl jsem to u Luďka Staňka na Fb....zkusím se optat kde na tom byl
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    KUBAN88: bezva... kde to bylo foceno, aneb co je to za akci?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    TOMBRIDER: bingo
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    KUBAN88: vesnicka ma strediskova... rychle sipy... na samote u lesa ....? :)
    BATY
    BATY --- ---
    FARFELOO: na bricklinku jsou tyhle stavebnice dve v nabidce nerozbalene za cca 1000 Kč: https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=6669-1

    Jako kdybys mel neco cenejsiho, tak by se to asi vyplatilo nerozbalovat, ale tohle nevim no... Za 25 let zhodnoceni 500 kč asi neni nic extra :) Ja bych ho nerozbalil, protoze uz jeden rozbalenej ale mam :)
    Navic, tady v CR by ti za to ty penize asi stejne nikdo nedal, musel bys to prodavat pres bricklink nebo neco podobneho...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    poznejte tři české filmy
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    FARFELOO: Nevím, nakolik tomu důvěřovat, ale podle tohohle webu má nerozbalená krabice cenu cca 35 USD:
    LEGO 6669-1: Diesel Daredevil
    http://www.brickpicker.com/bpms/set.cfm?set=6669-1
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Zdravím! Dneska jsem mrknul na svoji starou krabici Lega u táty a našel jsem tam nerozbalený truck Daredevil z roku 91. Asi nám ho nestihli dát nebo co. Mám to dát dceři nebo by to někdo ze znalců ocenil víc? Nebo to mám nechat dalších 25 let?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BATY: Konečně nějaký lego s pořádnejma kolama :-D škoda, že už jsem to nevydržel a před měsícem přešel na RC kola...
    BATY
    BATY --- ---
    'LEGO Technic 42054: CLAAS XERION 5000 TRAC VC' Unboxing, Parts List, Speed Build & Review
    https://www.youtube.com/watch?v=WEAHq7391GM&feature=youtu.be
    BATY
    BATY --- ---
    L4MA: néé, sem dávám prostě pěkný věci, co najdu na netu :)
    L4MA
    L4MA --- ---
    BATY: tvoje? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam