• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TEAPACK: Pokud si to pamatuji správně, tak Hero Factory nahradila starý Bionicle, nová genereace Bioniclu nahradila Hero Factory a předpokládám, že když ohlásili konec Bioniclu, tak kromě akčních figurek ke Star Wars mají v záloze nějakou novou generaci Hero Factory. A jeden čas byly i Super Heroes a chvilku i Kingdoms.
    Potíž je v tom, že oficiální kloubové sety obvykle vypadají ošklivě - myslím, že nejlépe vypadají Star Wars a docela dobře vypadala i podsérie Legends of Chima (tedy vycházím z toho, že vypadala celkem věrně vzhledem k minifigurkové verzi, jsou lidé, kterým se Chima nelíbí vůbec, tak je nenadchnou ani kloubové figurky).
    No před asi dvěma lety vymysleli, respektive oprášili a výrazně zdokonalili malé kloubové spoje ze City devadesátých let... Původně to udělali pro Lego Mixels, které ovšem letos končí, tak jsem zvědavý, čím nahradí tuhle řadu, protože Mixelové byly podle mě skvělý nápad a pro mě zdroj skěvlých součástek do vlastních staveb.

    Stručně: Ne, tohle je ve skutečnosti starý a už ukončený Bionicle:-)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THOMASMORTA: Hmm... bionicle se vrací s novou tváří =)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    A kdyby někoho zajímalo, kde jsem přišel na Pyroxe, tak jsem zjistil, že právě z jeho obličejového dílu byl postavený tenhle MOC, který mně přijde velmi povedený:

    [MOC] Nexo knight : Jestro Wicked War Wagon (WIP) - LEGO Action and Adventure Themes - Eurobricks Forums
    http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=120341
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Právě jsem našel svatý grál pro stavbu vlastních velkých démonů:

    http://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=44001-1#T=S&O={}

    A dokonce se dá sehnat za rozumnou cenu z okolních států! Hned jsem si jednoho objednal ze Slovenska (čímž jsem vyčerpal své možnosti pro tento měsíc) - ale už jenom ten obličejový díl je naprosto úžasný!!!


    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    THOMASMORTA: Ta mrcha kulatá skočila do pootevřené skříně! Než mě to napadlo, tak jsem zmapoval podlahu ve většině pokoji, odhalil skrytý pavoučí hřbitov a žeton stormtroopera z deskovky spolubydlícího...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Designer, který navrhnul pro lego vystřelovač disků by se po smrti měl zodpovídat za všechny ztracené součástky a odpracovat si veškerý čas strávený hledáním odraženého disku po všech skulinách v pokoji...
    Všechny ostatní věci se dají nějak rozumě otestovat vystřelením do dlaně, ale tahle věc potřebuje větší sílu, takže je třeba vystřelit někam naostro... A já už půl hodiny hledám disk v pokoji... A protože to vystřeluje docela slušnou silou kulatou součástku, tak může být skoro kdekoli... Chjo...
    Proč já musím vždycky testovat, jestli jsou moje stavby funkční?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    THOMASMORTA: Tak už mi to došlo, nemohu jako jednotkovou vzdálenost používat piny, ale vždy vzdálonost mezi dvěma piny, ergo pokud chci počítat s piny, musím ke všem délkám přičíst jedna. A trojúhleník s rameny 4,5 a 6 pinů je opravdu pravoúhlý...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Nějak mi ve spojích lego technik nefunguje Pythagorova věta - můžete mi někdo říct, proč když mám L 3x5, tak nemohu napojit přesně nějaký spoj skr třetí pin na jednom ramení a čtvrtý pin na druhém?
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    BATY: Pěkné. Mě chybějí tři. Budu se do toho taky muset opřít.
    L4MA
    L4MA --- ---
    TOM_HOST: to je nejakej slavnej vrak, nebo proc se to vystavuje v tomhle stavu? :)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Meanwihle in spain costa del sol :)

    CROSS
    CROSS --- ---
    ONDRASEEEK: u Dupla samozřejmě hraje bezpečnost hlavní roli, ale jinak je to věkové rozpětí hodně závislé na komplexitě stavby, velikosti dílků nebo i na stabilitě výsledného modelu. Dobře je to vidět právě na Ninjago, které až na asi jeden Junior set začíná někde kolem 7 let — v tom jsou mraky 1x1 dílků, prvky z techniku, poměrně složité kombinace a pod. Plus je tu ten element příběhu: banditi vs policie, to je jasné i dvouletému dítěti, superhrdinové nebo celý narativ Ninjago už vyžaduje nějakou abstrakci.
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    KAERO: v zasade u tech setu jde tez o velikost dilku a potencialni riziko vdechnuti, proto jsou oddeleny vekem, zvlaste ty duplo a podobne sety...
    KAERO
    KAERO --- ---
    muj syn dostal od babicky prvni lego ve 3 letech ( http://www.lego.com/en-us/juniors/products/juniors-construction-10667 ) a hral si s tim spis vlazne. pak dostal od tety ve 3,5 letech auto creator ( http://www.lego.com/en-us/creator/products/fast-car-31046 ) a to ho uplne chytlo. dokonce pri treti stavbe uz byl schopen stavet sam podle navodu, jen s lehkou korekci od dospelych, akorat samozrejme nema trpelivost projit cely navod.

    tak jsem byl nadsen, a zkusil jsem (ted jsou mu 4) technic, ktery si sam vybral v obchode ( http://shop.lego.com/en-DE/Cherry-Picker-42031 ) a zezacatku ho to nebavilo, ale ted to soustavne predelava a dava kolecka na ruzna mista, prehazuje ozubena, stavi auta co jezdi po "zadnich", po "strope" atd...

    prijde mi ze pokud je ten set jedodussi, tak moc nezalezi jestli je puvodne urceny pro starsi nebo mladsi, spis jestli dite chytne ten dany vytvor (zjednodusene auto versus panenka).
    CROSS
    CROSS --- ---
    THOMASMORTA: I City, i Juniors. (Víc City, protože toho prostě je víc k mání a víc mě to baví.) Juniors mají víc pochybných témat – komiksy Marvelu i DC i Ninjago, což je pro čtyřleté dítě na hraně. Ale on nemusí úplně rozumět příběhu, vytvoří si vlastní. Kromě toho frančízy Batmana, Spidermana, Ninja želvy a pod. jedou ve školce už od dvou–tří let, i když děti to berou spíš jako cool ikonu, co mají spolužáci na tričku (a já taky musím).
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    CROSS: A dáváš mu klasické City nebo začínáte na sadách Juniors? Prý jsou vyvinuté speciálně pro tuhle věkovou kategorii, tak by mě zajímalo, jak je to úspěšné... Byť se přiznám, že nechápu, co dělá ve věkové kategori 4-6 let Batman, podle mě to nemá úplně přístupné příběhy pro tenhle věk.
    CROSS
    CROSS --- ---
    THOMASMORTA: I ten starší (4 a půl) je na to ještě malý a ve většině případů, jak tu někdo psal, chce hlavně tu postavenou věc. Ale občas ho to popadne a tvoří freestyle, i když co to je ví jen on sám. Jednu dobu říkal všemu letadlo. Ale v poslední době si hraje s už postaveným světem po svém, je to na dobré cestě :-]
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    THOMASMORTA: Ano to ano... je to specialni edice v poctu 20000 ks...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ONDRASEEEK: Teď jsem koukal na součástky a zjistil jsem, že některé techikové díly byly vyrobeny v tmavě modré speciálně pro tento jediný model!

    CROSS: Trávím tím večery, kdy nemám zrovna nic jiného na práci... Když mám dobrý nápad, tak za večer postavím hrubou konstrukci a druhý den doladím detaily... Ale teď mám zakázáno od ženy rodělávat velké krabice, protože se budeme stěhovat, tak se těším, až se přstěhuji a věnuji jeden víkend jen stavbě podle plánků:-)
    Staví některý ze synů (asi spíš ten starší) také bez plánku?
    CROSS
    CROSS --- ---
    SHMADE: yy, to znám, pamatuju z doby, kdy to tady proběhlo ;-]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam