• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KAERO: hodně vymazlené... a ty plány vozítka potřebuju! =D
    KAERO
    KAERO --- ---
    fakt skoda ze sariel nedela navody:
    Lego Technic RC M577 APC from the Aliens movie [4K]
    http://www.youtube.com/watch?v=cySq7id1wg4
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KAERO: To jo, ale to už by museli začít tím, že by si v tom FAQu položili jinou otázku, takhle si to zkomplikovali sami zbytečně :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA, SHMADE: stacilo treba napsat:
    The Power Functions IR Remote Control does not use radio control but infrared (IR) technology.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KAERO: Já to chápu spíš tak, že jen blbě říkaj, že to neni technologie RC, ale IR, jejíchž podstatu každej chápe spíš, než kdyby napsali, že to běží někde mezi 430 THz az 300 GHz, to už by byl google zas plnej dotazů, kde se dá koupit vysílačka s touhle frkvencí... :) IR jak chápu opravdu neběží na nějaké konkrétní frekvenci, proto to "any frequency", která by se dala exaktně napsat, ta dioda ve vysílači bude vysílat prostě nějaké modulované spektrum (rozsah frekvencí/délek infračerveného spektra světla), na které přijímač čeká, taky proto to funguje blbě na sluníčku, které vyzařuje spektrum stejné...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: A není to jen divná formulace daná tím že většina lidí nejsou rodilí mluvčí angličtiny a promítají do vyjádření konstrukce svých mateřských jazyků? Pokud budu "but" číst jako "kromě", tak mi to smysl dává...
    KAERO
    KAERO --- ---
    Koukam, v legu taky postradaji fyzikalni vzdelani:

    4. Which frequency does the Power Functions IR Remote Control transmit at?
    The Power Functions IR Remote Control does not run on any frequency but on infrared (IR) technology. The IR Remote Control sends infrared light messages to the IR Receiver much like a television remote sends a signal to a TV.
    (https://www.lego.com/en-us/powerfunctions/faqs#/7049405e-b706-4331-97c8-51cfa6f7cfd7 )

    infracervene: frekvence 430 THz az 300 GHz
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    je to takový minecraft - jenom MC je přehlednější a má lepší ovládání :) na druhou stranu tě nijak netlačí do úkolů, to je v legu navíc. A má to teda lepší grafiku :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Řekl bych, že základní lákadlo hry je, že si tam můžeš svobodně stavět. Jinak nějaký základní příběh tam je a cíl je stát se Mistrem stavitelem.
    Prý je to něco jako minecraft, ale nemohu to úplně srovnat, protože ten jsem nehrál. Každpodáně jsem se teď dočetl, že by hra měla umožňovat hru dvou hráčů na rozdělené obrazovce, to musím vyzkoušet:-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    a o cem ta hra vlastne je? je tam nejaky pribeh? cil?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KID_MCHUTT: Já mám podle steamu odehrané 3 hodiny a celkem jsem se posunul, byť myslím ještě nemám všechny stavební nástroje.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    THOMASMORTA: moc ne, příliš jsem se vztekal s ovládáním :D 6 hodin nahraných, za tu dobu ale jsi třeba s Minecraftem dost sžitý
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KID_MCHUTT: A jak daleko ses dostal?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    THOMASMORTA: nevím, zkusil jsem oboje a oboje je strašné. Je to taky důvod, proč jsem to ještě v betě odložil a zapl až po release... A nic se nezměnilo...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KID_MCHUTT: Ještě chci vyzkoušet, jak se to bude ovládat gamepadem - třeba to bude přirozenější.
    Ono zase těžko říct, jak by to ovládání mělo být jednodušší.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    THOMASMORTA: to ovládání je příšerné a nedomyšlené.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Moje první stavba v Lego Worlds - stavěl jsem tu červenou stěnu, kostičku po kostičce:



    Vím, že to není nic moc, ale na procvičení stavebních nástrojů více než dostačující - zabralo mi to asi půl hodiny - hlavně kvůli tomu, že přepínání nástrojů buď nemá, nebo jsem nenašel klávesové zkratky. A taky si zvykám na práci s 3D modely.
    Nehrál jsem MineCraft, takže nemohu srovnávat náročnost ovládání, ale jestli tuhle hru zvládají sedmileté děti, tak klobouk dolů, protože ovládání tolika nástrojů chvíli trvá, než přejde do krve.
    A ještě jsem nezjistil, co přesně ovlivňuje plynulost hry - nemyslím si, že bych na Core i7, byť čtyři roky staré, měl mít trhanou hru při středních detailech. Mám pocit, že to spíš ovlivňuje připojení k internetu, protože ta hra vyžaduje online připojení.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---

    Robin's Chicken Safeguard (based on idea by Milan "Grohl" Reindl)


    Fotoalbum k prohlédnutí zde: Robin's Chicken Safeguard (based on idea by Milan "Grohl" Reindl)

    Po delší době jse se konečně dostal k tomu, abych postavil nějaký model k mým oblíbeným Nexo Knights. Tentokrát se však předem přiznávám k velké inspiraci Lancovým holubem od Grohla s jehož vědomím svou modifikaci zveřejňuji. Jeho nápad mě nadchnul, ale příběhově by mnohem více sedělo spojení s mladým Robinem Underwoodem, než s Lancem Richmondem.
    A protože jsem byl doma na neschopence a mall.cz zrovna vyprodává sety z loňské první vlny, tak jsem si objednal stavebnice 70313 Lance's Mecha Horse a 70333 Ultimate Robin a pustil jsem se do přestavby. Začal jsem tím, že jsem si postavil Grohlova Holuba - původně jsem si myslel, že jen nepoužiju dvě nálepky a vyměním pár kostek. Při stavbě se ale ukázalo, že pták je přeci jen dost robustní stavba na tak malou stavebnici a bylo tam použito několik kompromisů ve stavebních technikách, které jsem začal odstraňovat přidanými kostkami ze sady 70333.
    Musím říct, že mě překvapilo, že jsem v průběhu modifikace předělal konstrukci téměř všech částí. Největší změnu doznal ocas, který byl úplně přestavěn a díky jeho váze se posunulo těžiště a proto jsem přesunul i nohy. realizace pařátů je také úplně nová, umožněná úhlovými součástkami ze sady 70333, které se obvykle nezakomponovávají snadno, ale tady se hodily dokonale.
    Výsledný stroj působí ještě robustněji, než původní Holub od Grohla:




    Robin's Chicken Safeguard je stoj inspirovaný rodovým erbem Robina Underwooda - jedná se o obrněné kuře určené k rychlým záchranným operacím uprostřed bojiště, případně k výsadkům na nepřátelském území. Stroj je schopný díky hlavním triskám v ocasu a pomocným tryskám v křídlech kolmého startu i přistání.


    V kabině stroje jsou dvě místa - jedno pro pilota, který může celé zařízení obsluhovat sám a druhé pro pasažéra. Kabina obsahuje i malé úložiště, obvykle využívané pro krabici s nářadím, aby bylo možné provádět akutní opravy přímo na bojišti. Další, avšak méně chráněné, místo se nachází na hřbetu stroje, kde je také místo pro uložení osobní výzbroje a alternativní střelivo do laserových zbraní umístěných na vrchu kabiny.


    Pod křídly je také uležna sekundární výzbroj - pod pravým křídlem je paralyzér pro boj z blízka a pod levým jsou schovány přídavné rakety.



    Robin's Chicken Safeguard je vybavený dvěma otočnými laserovými zbraněmi a kabina je ze všech stran silně pancéřovaná, aby mohla dlouho odolávat konfrontaci přímo na bojišti a to i s velkými příšerami, jako jsou grimrockové. Po zemi je stroj schopný pohybovat se pomalou chůzí (uchycení součástek umožňuje jakýsi náznak pohybu, ne však samotné hýbání nohama - kvůli těžké konstrukci by stroj na pohyblivých kloubech nestál a neustále padal)


    ...No a tohle vše mi ještě zbylo. Potěšilo mě zejména to, že pouze dvě nálepky odkazovali na Lance a zbytek jsem zužitkoval. Dokonce na stavbě není ani poznat, že "chybějí" dvě nálepky.
    MISO
    MISO --- ---
    FND: Objednane :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    FND: To si asi objednám na testování... Něco takového se mi hodí na robotické projekty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam