Robin's Chicken Safeguard (based on idea by Milan "Grohl" Reindl)
Fotoalbum k prohlédnutí zde:
Robin's Chicken Safeguard (based on idea by Milan "Grohl" Reindl)
Po delší době jse se konečně dostal k tomu, abych postavil nějaký model k mým oblíbeným Nexo Knights. Tentokrát se však předem přiznávám k velké inspiraci
Lancovým holubem od Grohla s jehož vědomím svou modifikaci zveřejňuji. Jeho nápad mě nadchnul, ale příběhově by mnohem více sedělo spojení s mladým Robinem Underwoodem, než s Lancem Richmondem.
A protože jsem byl doma na neschopence a mall.cz zrovna vyprodává sety z loňské první vlny, tak jsem si objednal stavebnice 70313 Lance's Mecha Horse a 70333 Ultimate Robin a pustil jsem se do přestavby. Začal jsem tím, že jsem si postavil Grohlova Holuba - původně jsem si myslel, že jen nepoužiju dvě nálepky a vyměním pár kostek. Při stavbě se ale ukázalo, že pták je přeci jen dost robustní stavba na tak malou stavebnici a bylo tam použito několik kompromisů ve stavebních technikách, které jsem začal odstraňovat přidanými kostkami ze sady 70333.
Musím říct, že mě překvapilo, že jsem v průběhu modifikace předělal konstrukci téměř všech částí. Největší změnu doznal ocas, který byl úplně přestavěn a díky jeho váze se posunulo těžiště a proto jsem přesunul i nohy. realizace pařátů je také úplně nová, umožněná úhlovými součástkami ze sady 70333, které se obvykle nezakomponovávají snadno, ale tady se hodily dokonale.
Výsledný stroj působí ještě robustněji, než původní Holub od Grohla:
Robin's Chicken Safeguard je stoj inspirovaný rodovým erbem Robina Underwooda - jedná se o obrněné kuře určené k rychlým záchranným operacím uprostřed bojiště, případně k výsadkům na nepřátelském území. Stroj je schopný díky hlavním triskám v ocasu a pomocným tryskám v křídlech kolmého startu i přistání.
V kabině stroje jsou dvě místa - jedno pro pilota, který může celé zařízení obsluhovat sám a druhé pro pasažéra. Kabina obsahuje i malé úložiště, obvykle využívané pro krabici s nářadím, aby bylo možné provádět akutní opravy přímo na bojišti. Další, avšak méně chráněné, místo se nachází na hřbetu stroje, kde je také místo pro uložení osobní výzbroje a alternativní střelivo do laserových zbraní umístěných na vrchu kabiny.
Pod křídly je také uležna sekundární výzbroj - pod pravým křídlem je paralyzér pro boj z blízka a pod levým jsou schovány přídavné rakety.
Robin's Chicken Safeguard je vybavený dvěma otočnými laserovými zbraněmi a kabina je ze všech stran silně pancéřovaná, aby mohla dlouho odolávat konfrontaci přímo na bojišti a to i s velkými příšerami, jako jsou grimrockové. Po zemi je stroj schopný pohybovat se pomalou chůzí (uchycení součástek umožňuje jakýsi náznak pohybu, ne však samotné hýbání nohama - kvůli těžké konstrukci by stroj na pohyblivých kloubech nestál a neustále padal)
...No a tohle vše mi ještě zbylo. Potěšilo mě zejména to, že pouze dvě nálepky odkazovali na Lance a zbytek jsem zužitkoval. Dokonce na stavbě není ani poznat, že "chybějí" dvě nálepky.