• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    OLTSKUL: dobre. jojo, lego je ted hromada zbrani. jako rodic navic mam pocit, ze to ostatni rodice neresi. pritom zbran jako hracka je strasny paradox.
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    doporucena cena za Lego(c) StarWars(c) je 799,-

    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Když surfovat, tak na krokodýlovi! #LEGO_Worlds



    PS: Mám půjčený gamepad a musím říct, že ovládání hry je s ním mnohem komfortnějí než s klávesnicí. Sice je stále potřeba si na něj chvíli zvykat, protože jde přeci jen o docela velkou volnost pohybu, zejména při plavání pod hladinou, ale v s gamepadem je to o dost snadnější než s klávesnicí.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Už žádný digitál, řekl si kutil a vyrobil instantní fotoaparát z lega - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...ni-fotoaparat-z-lega-dpx-/hobby-dilna.aspx?c=A170512_104219_hobby-dilna_bma
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    THOMASMORTA: Tak už to opravili:-)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Jestli někdo používáte CAD Stud.io od Bricklinku, tak si neinstalujte update z 1. května, dokud nevyjde jeho oprava - přidávali nějaké nové funkcionality a podařilo se jim vyhodit z databáze asi polovinu kostek a vypadát to, že zatím nevědí proč, ale na odstranění problému se intenzivně pracuje:-)

    Chápu, že se tenhle typ chyby, co by se stávat neměla, občas někomu povede, ale stejně mě to hrozně pobavilo:-) No, alespoň se budu věnovat projektování robota a ne stavění projektů, které nehoří:-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Stavebnice Lego Saturn V bude pro malé i velké kluky. Metr vysoká raketa! – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/...v-bude-pro-male-i-velke-kluky-metr-vysoka-raketa/sc-871-a-187432/default.aspx
    VACA
    VACA --- ---
    THOMASMORTA: Aha, to mi uniklo. Se omlouvam :) Potom to chapu, uplne.. :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    VACA: Ta klíčová novinka je, že ta nová dráha je lego-kompatibilní. Kdysi už někdo úspěšně vytvořil kickstarter na adaptéry, teď z toho udělali oficiální vlastnost. To by mělo usnadnit budování vlastních drah. Rozhodně na tom mohou jenom získat.
    VACA
    VACA --- ---
    THOMASMORTA: No já myslim že to zas takovej převrat nebude. Matchbox a hot wheels děali tyhle věci už v sedmdesátkách ;)

    Jako malej jsem u babičky vyštrachal nějakej katalog a jenom slintal. Po teh věcech jsem toužil, i když byly z doby mého otce. Bohužel jen ale katalog. A pár matchboxů. Ty byly krásný, otec je dodnes někde má. Ty angličáky byly vubec moc hezky vyvedený. Nejen že kvalita, i detajl byl jinde než u dnešních angličáků. Ale oni měli i různý vychytávky, jakože třea k angličákovy byl speciální klíček (jakoby imitoval klíček do zapalování) a za jeho pomocí se daly na angličácích snadno měnit podvozky, potažmo kola. (byly součástí takovýho podvozkovýho dílu. A celý to navíc bylo dost odpružený. 6ádný zohybaný osičky od kol apod...


















    SRY za OT! :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    PECA: Zatím jsou s kostkami jen dva sety, za 1500 to máš doma:-)
    PECA
    PECA --- ---
    THOMASMORTA: Co to sem dáváš!? Teď to "potřebuju" taky :)
    OT // Jinak na HotWheelech mi vadí nedostatek zatáček :/ Junior má doma něco tratí, ale samý rovný a zatáčky jenom nějaký spirálovitý sjezd, který se do nějaké takové té tratě na podlaze nedá zastavět... A taky jsem u nás nikde neviděl takové ty postrkávací jednotky, které by se daly zastavět do dráhy, aby to pohánělo autíčka kolem dokola... // konec OT
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že se Mattelu podařilo najít způsob, jak úspěšně zakonkurovat Legu - protože tohle bych určitě jako dítě chtěl. Sakra, já to chci i teď:-)))

    Hot Wheels TRACK BUILDER BOURACÍ SET
    http://www.pompo.cz/..._2017_04_21_maxi_slevy&utm_medium=email&utm_campaign=Maxi%20slevy%20v%20POMPO
    CROSS
    CROSS --- ---
    THOMASMORTA: z dob studené války tu máme termín "kremlinology", kdy se analytici (nebo spíš "analytici"?) dohadovali podle pořadí soudruhů na tribuně 9. května, kdo bude příští generální tajemník strany. V dnešní době se tímhle stylem píše třeba o Apple, tam stačí ne dvě věty, ale dvě slova. Tenhle styl "žurnalistiky" vidím každý týden třikrát, a to ani nemluvím o českých webech. Je trochu legrační, že to postihlo už i Lego.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    THOMASMORTA: Tak článek byl stažen z hlavní stránky a dá se na něj doklikat jen z dřívějších odkazů a na výpisu článků v kategorii NEWS>Miscellaneous

    Update: We now have it on very good authority that there is no truth to this rumour. My apologies for unnecessarily alarming you.

    Co k tomu dodat víc, než to, co někdo napsal v komentářích: Let this be a lesson to all the people who don't get why reporting on unsourced rumors is bad.

    Já se omlouvám, ale ten autor mě pekelně nasral. Nejde o to, že by šířil zvěsti o zrušení mého oblíbeného tématu (byť to samozřejmě můj hněv ještě posiluje), ale protože ten diletant vyrobil článek z prohlášení, které mělo 2 VĚTY! Dohromady 35 SLOV!!! Vzhledem k tomu, jak rychle byl ten článek retweetovaný a vzhledem k tomu, že svou autoritu zakládal na údajné informaci ze seriózního časopisu Blocks Magazine (který zprávu uveřejníl jako Rumour někde v rohu, takže se zachoval korektně), který je ovšem za paywallem, tak se ten amatér dopustil šíření poplašné zprávy... Vzhledem k tomu, že můj diplom spadá do oblasti mediální komunikace, tak si pamatuji, že když jsem ho přebíral, tak jsem skládal přísahu, že přesně takovýchto manipulací s informacemi se nebudu dopouštět... A ten pitomec ještě říká, že nikde nepsal, že je to událost, ale že je to jen šeptanda... Uá, copak je vážně tak těžké pochopit, že díky tomu, že o dvou větách napsal stránkový článek, tak to aktivně rozšířil a dodal tomu punc důvěryhodnosti zaštítěný pověstí serveru, který to otisknul?
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    BATY: Tak ten je opravdu pěknej, jdu na lov, když se nezadaří, tak jdu do toho Fryšténskýho :D (fig. 2)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Příklad jak novinářská fušeřina volně přechází v hoax - AFOLskými fóry se říší tento článek a odpůrci Nexo Knights jásají:

    Is NEXO Knights coming to an early end? | Brickset: LEGO set guide and database
    https://brickset.com/article/27598/is-nexo-knights-coming-to-an-early-end

    Ok, tak jsem utratil 250 Kč, abych si koupil ten časopis na který odkazují. A zjistil jsem, že celý článek je postavený na malé bublince v rohu rubriky Rumour mill, ve které je napsáno doslovně toto:
    Make the most of the current corp of NEXO KNIGHTS sets - it might well be the last. Rumour has it that the line is being cancelled, and the summer sets may not even be released.

    Nic víc o tom není v magazínu napsáno - navíc podle rececenzí a celkového tónu mi přijde, že magazín je silně zaujatý proti Nexo Knights, takže mi to celé přijde jako opravdu odfláknutá novinářská práce.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: ted jsem si vsiml, ze zacal nabizet
    Lego MOC Star Wars UCS Venator Star Destroyer - 5414 pcs!!! - Lego Speed Build
    https://www.youtube.com/watch?v=3nksDqIhl74


    Lepin Star Wars 05077 6125Pcs The UCS Rupblic Star Destroyer Cruiser ST04 Set Building Blocks Bricks fun Toys for children 05033-in Blocks from Toys & Hobbies on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...t-Building-Blocks-Bricks/32802914171.html?spm=2114.40010308.4.2.iDFIJv
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HONCKA: Čistě teoreticky lze použít Lego WeDo 2.0, ale Boost bude podle mě lepší:
    45300 WeDo 2.0 Základní souprava EDUXE
    http://www.eduxe.cz/product/45300-wedo-20-zakladni-souprava-779/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam