• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    OLA44
    OLA44 --- ---
    misto prepocitavani se to da zvazit :)
    BATY
    BATY --- ---
    Arocse mám rozebranýho a momentálně ho nepotřebuju. Ale potom, co jsem ho celý víkend rozebíral a přepočítaval dílek po dílku, abych zjisitil co chybí, tak dělat to za 500 Kč znovu, to se mi fakt nechce, to je malá odměna :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KEJML: Tak si to nech pro deti, synek si hraje s legem po me
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    za tři kila půjčím na týden 42042 :)
    EZEE
    EZEE --- ---
    KEJML: 8872 nekde mam, byl to muj sen, ted kdyz jsem to po letech hledal, smal jsem se, jak to bylo "lojovy", ale v moji detsky pameti to byl nadherny kamion s destou
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    Ja bych si za +-petikilo taky nejakej vetsi, moderni Technic s radosti postavil.
    KEJML
    KEJML --- ---
    THOMASMORTA: Tak já věřím, že na (deštivý) víkend bych se stavením a hraním s tím zabavil a pak to poslal dál. Mívám i dražší víkendy věnovaný zábavě :) Vygooglil jsem, že nějaká Lego půjčovna v zahraničí běžela, ale už změnili model a půjčujou nějaký obecný hračky a Lego už snad v nabídce nemaj vůbec. Problém v půjčovaní Lega neznámým lidem vidím ve ztrácení dílů. V ideálním případě by to chtělo překontrolovat při každém vrácením a to už začíná být náročné na lidské zdroje.

    KAERO: Já zas nevím, jestli bych se Legu chtěl dneska tolik věnovat. Pak z toho je koníček nákladný na peníze i prostor. I když uznávám, že představa, že mám doma X sad je zajimavej plán na dlouhé zimní večery.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KEJML: Ty bys vážně zaplatil 500 Kč jen za to, že by sis mohl ten model postavit a zase ho rozložit? Jako kdyby se domluvilo lidí takhle víc, tak by se to asi dalo zařídit jako služba:-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    KEJML: proc prodavat? jen z te jedne sady muzes postavit dalsi spoustu kvalitnich modelu, viz moje prispevky niz nebo rebrickable.com
    KAERO
    KAERO --- ---
    KEJML: ono ty stare kostky techniku maji sve kouzlo. syn chtel postavit valec, tak jsem tam potreboval narychlo hodit motor a se staryma kostkama to bylo vyrazne rychlejsi nez stavet ramovou konstrukci z novych kostek bez 'studu' (jak tomu rikate cesky?). zas ale se staryma se nedaji delat tak detailni a komplikovane konstrukce jako s novyma.
    KEJML
    KEJML --- ---
    KEJML: Čím víc si ty současný Lego sety prohlížím, tím víc mne ta myšlenka láká. Když jsem si s Legem hrával jako kluk, tak ještě základní kostky Technicu vypadaly jako Lego kostky :) Moje největší sada byla 8872. Teď bych si klidně mohl splnit sen o větších sadách, zvlášť po jeřábu s pneumatickejma pístama jsem hodně toužil...

    Nechtěl by někdo rozbalenou, jednou postavenou 42043 (Mercedez Arocs) třeba o 500 korun levněji, než nejnižší cena, za kterou se dá sehnat? Klidně bez nalepenejch nálepek ;) Případně neprodává někdo?
    KEJML
    KEJML --- ---
    Já mám poslední dobou velkou chuť koupit nějakou tu velkou stavebnici, chvíli si s ní pohrát a zas ji přidat někomu dalšímu :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    CROSS: No, to že je to hrozně jednoduchá konstrukce je jedna z hlavních předností téhle sady - nevím, jestli to byl vyloženě záměr, ale je to ideální starter set k Power Functions pro ty, kdo si nemohou dovolit pořídit model za pět tisíc a víc.
    Takhle v ceně dostaneš dálkové ovládání, přijímač, držák na baterie dva motory a hromadu pásů za skvělou cenu - kostek mají lidi doma plno, ale k plné sadě dálkového ovladání se nikde tak levně nedostaneš.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAERO: ten pásák je super, sice bych ho trošku potunil, je to hrozně jednoduchá konstrukce, ale děti jsou z něj nadšený a nemá se na něm co rozbít. Stavěl jsem to se starším synem (5) a sondoval tak jeho zájem o Technic. Při tý příležitosti jsem pak musel ze sklepa vydolovat buldozer a motorizovanou rolbu, protože dvě děti a jedna kára na dálkové ovládání, to početně nevychází (rvali se o to).

    Důsledek pak byl, že mi půl dne dovolený sežralo předělávání podvozku a pohonu tý rolby, aby to pořádně fungovalo... ale po letech zábava.
    ACID
    ACID --- ---
    EZEE: zalezi jak si vyberes, ja te svoji rikal at neblbne a stejne me pod stromkem cekal 42030 :)
    Nejvetsi prekvapeni Vanoc bylo, kdyz jsem z te obrovske krabice, o ktere si byla jista co to je, rozbalil 42009 (to jsem si zase zablbnul ja :])
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    EZEE: Tak si řekni rovnou o LEGO Mindstorms EV3 31313 - oficiální prodejní cena je 10500 Kč, ale různě po eshopech se dá sehnat už okolo 8000 Kč :-) A rozhodně s tím je zábava na dlouhé nejen zimní večery... Pak už se to kupování drahých techniců ospravedlní snáz:-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    EZEE: ale s letnakama si nezastavis, ze ano :)

    minuly rok jsem tim prosel taky. tak dlouho jsem se synkem prochazel lego katalog a mluvili jsme o 42043 (nakladak arocs) az zena rekla ze jo. no a ted vidi ze klukum se libi kdyz neco postavim a hrajem si s tim, tak uz ani nic nerekla kdyz se kupoval 42065 (dalkove ovladany pasak)
    EZEE
    EZEE --- ---
    BATY: To jsou desny dardy omg, za to jsou spickovy letnaky na auto :/
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BATY: hmm hmm, já právě nechal patnáctku za vesmírej program...
    BATY
    BATY --- ---
    EZEE: Cca 6800 Kč právě... Tohohle fešáka vynechávám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam