• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    NOIK
    NOIK --- ---
    VACA: no takovej "matný recyklovaný papír" bývá většinou o dost dražší než ten hajzlpapír na kterým jsou ty návody vytištěný ..snížit náklady by ovšem mohl černobílej tisk, potřebná barevnost by byla vyřešena legendou u palety, takže člověk by si plánek musel nejdřív vybarvit a pak teprv stavět

    ..snížené náklady + dvojnásobná zábava = profit na obě strany!:))
    VACA
    VACA --- ---
    Me osobne by nevadilo mit navody v "horsi jakosti" treba na matnem recyklovanem papiru, ale je fakt ze cist to z papiru je mnohem prijemnejsi nez display, pred kterymi clovek dnes ma spis tendence utikat, treba k prave k Legu...
    KAERO
    KAERO --- ---
    JVMLOK: anebo to je snaha o snizeni ceny, neboli katovani kostu (kdyz uz jsme u te anglictiny :) )
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Planet promise. Možná si to spousta lidí neuvědomuje, ale jak prolisy na díly a přechod k prepackům, tak další věci, jako třeba digitalizace některých možných verzí setu souvisejí s výrazně zelenou snahou firmy o minimalizaci dopadů na životní prostředí.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    RUSSIANBLUE: hlavne to 10703 je urceny pro maly deti a hodne lidi, co znam nechce pujcovat tablety predskolnim detem a tisknout je to celkem neprakticky.
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    BALAENA: tak jsem to zadal, způsob identifikace chybějících dilku je opravdu snadny...

    @all:me spis vadi ten tred, jsem prostě staromilec. Vadí mi, že je kracici je X postavenejch věcí a navod je X-3. Navic me nebaví čučet na screen, chci koukat na papir..
    KAERO
    KAERO --- ---
    uprimne me jeden navod a dalsi online taky prijde v pohode.
    driv byla krabice skoro vystavni, s plastama s prolisama na ruzne soucastky atd. a vsechny navody. lego i krabice bylo "exkluzivni".
    ale pokud uz se na tohle nehraje, a krabice je jen nosic sacku s kostkama, tak je ok ze je tam jeden navod pro prvni stavbu, a zbytek online, a aspon se setri papir.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    AXTHEB: ja vim ze u 2in1 a mozna i 3in1 byva navod jen na jeden model a ten druhej si musis stahnout online. Coz ale je naprosto zamerne a neni to zadnej omyl.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    AXTHEB: Moc sad Lego Classic nemám, ale z mých zkušeností vychází, že tam bývají návody koncipované tak, abys mohl postavit vše najednou a ty návody, které jsou online potřebují kostky, které už byly použity v jiné stavbě.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já to nechápu. To tam byla jen půlka návodu na nějakej model, nebo je problém že navíc k modelům na papíře si člověk může stáhnout další v PDF?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    THOMASMORTA: Pokud si lego haze procentuelni marzi na navody stejnou jako na kostky, tak urcite, jinak vytisknuti 80 strankovy A5 brozury na 5barve a 150g kride te vyjde na nejakejch 10kc za ks a u lega za 600 by papirovej navod bejt mel, pokud to takhle suli, tak se nesmi divit, ze si lidi kupujou cinsky faky.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RUSSIANBLUE: A ještě k tomu návodu - no, tisknutí návodu zvyšuje celkem dost náklady, takže u modelů, kde máš vícero věcí, které se z toho dají postavit je běžné, že je část digitalizovaná, jinak by se zdražilo lego samotné. Ze stejného důvodu opouštějí od dražších krabic u velkých setů atp.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RUSSIANBLUE: Jak lidi píšou, je to velmi vzácné, Lego obvykle chybějící díly posílá na své náklady, maximálně u některých drahých setů chce vidět účtenku, že jsi to opravdu koupil. U žádného stroje nezaručíš stoprocentní úspěšnost, ale je to hodně vzácné.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RUSSIANBLUE: hele prošly mi za poslední tři roky rukama přes dvě desítky krabic a krabiček a nikdy nic nechybělo, máš prostě pech.
    KAERO
    KAERO --- ---
    RUSSIANBLUE: to musi byt celkem vyjimka. obvykle spis dilky prebyvaji.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Mj u creative builder kitu bych stiznost na absenci navodu zrovna necekal :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    RUSSIANBLUE: tohle obratem reportuj, neni to casty a rozhodne je to z pohledu kvality pruser, kterej podle me nase zakaznicka podpora odbavi obratem.
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    BALAENA: díky zkusím to tam
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RUSSIANBLUE: https://www.lego.com/cs-cz/service/replacementparts
    před lety párkrát využito, naprosto bez problémů to přišlo poštou
    CROSS
    CROSS --- ---
    RUSSIANBLUE: napiš mejl do Lega, to by mě taky naštvalo
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    2x čirý sklíčko a 1x žlutá kostka 2x1.
    Spíš jde o to, že se již nemůžeš spolehnout...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam