sory, jdu tapetovat, i když teda jste to už mockrát viděli, tak zkusim aspoň nějaký "srovnávačky"..
Od určitý fáze stavby když to začalo nabýrat na váze, tak sem si na to hodil klasický (v dřívějších dobách) technikový kolečka pro lepší manipulaci. A taky abych si neškrábal už dak dost podřenou desku stolu...
Když bylo hotovo, musel jsem si to vyfotit, ty kolečka na tom vypadaly celkem groteskně:D (světlá výška byla tak 1mm)
Jak vidno, samolepky jsem zatim nelepil, páč nevim jak dlouho vydrží než ho rozeberu pro svoje kreace...
Dojmy: Jako čekal jsem že to bude velký. Ale ne že to bude až takovejhle mastonot! Rozhodně to předčilo moje očekávání. Od určitýho mometu stavby sem fakt čuměl, a ono to furt dál bobtnalo, a furt zbejvalo plno dílů, a stránek do konce.. wow
Stavba mi trvala fakt dlouho, (myslel jsem že teď už budu třea v půlce arocse, rypadlo zatim nedorazilo).
Ó jak jsem se spletl! Čistýho času mi to zabralo snad 10-12 hodin. Jako, že to recenzent dá za 6hodin, někdo dokonce psal že to zvládnul za 4, to teda čumim.
Vzhledem k tomu že na recenzi arocse byl údaj 10hodin stavby, tak to budu mít tak na tejden.. :D
Jako už vám rozumim, teď po teh hodinách se mi taky moc nechce pomejšlět na rozebírání :D
Ale to se poddá:)
Je teda pravda že sem to bral trochu rozvážně, snažil jsem se co nejvíc pochytit. Jsou tam pro mě nový a zajímavý postupy. Styl konstrukce je opravdu dost jinej než u klasik techniku.. Pro mě hodně novejch věcí, součástky a postupy který jsem neznal. Ale vzhledem k době stavby, velikosti setu a počtu kroků stejně nevim kolik se mi toho udrží/elo v hlavě.. :)
Ale jako fakt zážitek! Kdo váhá a k nějakýmu velkýmu techniku se zatim neodhodlal, doporučuju!!! Po práci je to lepší než jakákoliv televize/pc/ps obrazovka apod.. Fakt příjemný odreagování..
Co se týče toho jak to v praxi funguje, paráda. Už jsem přeložil haldu starýho lega :D :D Akorát to fakt chce ten proporcionální ovladač. Rozhodně. Takhle člověk pri každym zatočení vysype část nákladu..
Ovládání lžíce by mohlo bejt o fous rychlejší. Ale to může bejt low-cost baterkama co jsem narychlo koupil. Eventuelně by to možná chodilo svižněji s tema V2 ir přijmačema, prej propouštěj větší proudy. Na krabici dokonce jsou V2 inzerovaný, nicméně v mém setu, i co jsem v recenzích viděl, jsou "v1" příjmače..
Trochu vadí vůle na lžíci, když je v horní poloze plná lego kostek tak se při popojíždění dost kymácí ve své podélné ose.. S proporcionálnim ovladačem při plynulejch rozjezdech/zastavování to ale nebude tak znát.. S vůlí souvisí i to, když jsem se pokusil se lžící "zapíchlou" kolmo do podlahy zvednout. Moc se mu nechtělo, lžíce má tendenci se vlivem vůlí sklopit. Ale uzvedne se..
Pak bych měl otázku: jak máte uchycenou lžíci v tom hornim čepu? Měla by tam bejt taková nahnědlá "axle" se stopkou na jednom konci. Mě ale nezbyla, nebo jsem ji omylem použil v jinym kroku..(jestli to neni bug v návodu) Nicméně mi zbyly dvě 5kový šedivý bez stopky, tak sem jí tam fouknul.
viz:
A další error, nevyšly mi šedivý klipy se "stud" koncem, jak se na ně upevňujou couvací světla nad chladičem. Chyběly mi dva. Doplnil jsem je ze svýho rezervoáru starýho techniku, ale trochu mě to štve protože jsem je asi použil v nějakym kroku kdy jsem neměl. Možná jsem je zaměnil za ty pískový půl stud klipy někde, protože teh mi zbylo víc..
Nějak se mi nezdá že by v tech pytlíkách byl popletenej počet..
Pro pobaení ještě srovnání s 8837 (1992)
Ta věc mě nepřástává ohromovat svojí velikostí! :DD
N nic musim běžet, v lomu se musí makat!
:DD