• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    VACA
    VACA --- ---
    Hele sorry jestli to tu spamim moc. Ale kdyby precejen nekoho zaujalo to automaticky tlakovani systemu:



    zpusobu jak to provest ale bude urcite vic..


    ---
    KEJML: no ja fakt nechtel utratit balik. Mnohokrat jsem si to radeji odrekl uplne. Ale posledni dobou jsem to nejak vic sledoval. Ze by to bylo vybaleny by mi ani nevadilo, ale mel jsem jedinou podminku, chci si to sestavit sam.
    Pred par dny byl na aukru arocs nevybalenej za 3,5. Jenom chvilku jsem rozmejslel jestli jo nebo ne a byl pryc... To me pri dalsi prilezitosti utvrdilo :D
    To volvo v inzercich ani moc nebejva, to byla nahoda kterou sem nemoh nechat:) Navic oboji bez posty..
    KEJML
    KEJML --- ---
    VACA: Jak na ti rozumím. Před nedávnem mi málem hráblo a kupoval bych asi čtyři velký sady celkem za 15 tisíc. Nakonec jsem se udržel na uzdě a koupil jen použitýho Arocse. Baví mě to stavět, ale zatím jsem skončil jen u postavení A modelu a později přestavení na B. Hrát s vlastním stavební si budu asi později a pak uvidím, které typy dílů mi budou chybět.
    VACA
    VACA --- ---
    ACID: aha tak to sry, sem te spatne pochopil, pak asi jedine servo na ten pneu prepinac, nevim. Pokud by jsi teda chtel zustat 100% lego.. Jo nejakej solenoid origo lego PF by nemusel bejt spatnej. Ale kdyz neni, osobne se mi moc nechce to nejak krizit. To uz bych rovnou mohl zacit ty dilky vrtat a lepit.. :)
    ACID
    ACID --- ---
    VACA: Ne, myslím tím ovládání válce.. Dělám v průmyslové automatizaci, nějaký ten ventilový terminál, cidla a plc by byly fajn v legu
    VACA
    VACA --- ---
    VACA:Tohle bych jeste rad uvedl na pravou miru. Fakt jsem chtel jsem jen par diferaku, tlumice, nejakej motor, a pri ty prilezitosti i par tech studless technik kostek pac mam jen oldskool studded technik ze sveho detstvi.

    Ale "trochu" se to zvrhlo no, a dneska sem si domu prinesl dve ohromne zapecetene krabice, i kdyz teda z aukci a inzeratu za super prajs (treti bedna, rypadlo, je teprva na ceste:)
    Chodil jsem za vama do klubu slintat uz dlouho, jednou se to proste muselo stat!



    (idiot jsem ty pytle omylem smichal, jesteze u volva nejsou stejne cislovany..)

    Celkem tedy 8358 dilku noveho lego technic. S tim bych si snad mohl nejakej cas vystacit, ne?.. :D
    Sice nemam manzelku pred kterou bych si tenhle ulet musel obhajit, ale mam ted trochu problem si to obhajit sam pred sebou.. Az mi z toho chvili bylo ouzko jestli mi fakt nejeblo moc. Ale kdyz jsem videl ty ohromny kola (wow) tak me to zase preslo :D

    Az se z toho trochu vzpamaju tak jeste ten sBrick, a pak uz nic, NIC!, konec!!!

    Teda jeste mozna dalsi tlumice, naky ty ramena, airtank, mozna diff, a, a... Za vsechno muzete vy!! Vy, Sariel, Shmade se svejma zavodama, a vsichni ti dalsi blazni..


    Zacnu volvo, pak bych rad (pokud mi stihne dorazit) rypadlo, a nakonec si vychutnat medveda..
    Asi ale nebude dlouho trvat, a volvo s rypadlem zase rozeberu a zacnu pracovat na svejch vecech. Nejdriv bych chtel asi "zMOCnit" medveda, poradne ho omotorizovat co to pujde.. Nakonec asi rozeberu i jeho (postavit je znovu pujde vzdycky, proste LEGO, ne?:) Rikal jsem si ze bych zkusil na arocse naroubovat ty obr kola, udelat z nej poradnyho 4x4 offroad:D
    Uvidi se. Bricklinku, a obcas dalsim mensim setum na zajimavy soucastky se ale stejne asi nevyhnu...

    Hrozne moc me laka ten lego truck trial http://www.artpeter.net/trucktrial/ Takze bych chtel vyvijet nejaky vlastni soutezni vozidlo. Rad bych to zkusil. Ale vlastne i ty zavody vseho druhu co postoval shmade, tyhle challenge pro jsou pro me (a byla) obrovska motivace do toho vstoupit.

    Sorry za spam, ale jsem plnej dojmu, po letech slintani na youtubu a tady u vas pro me konecne nadesel den D!
    VACA
    VACA --- ---
    ACID: na atomaticky udrzovani tlaku v soustave? No predpoklad je asi ten airtank, ale mozna by to slo i bez neho..
    Videl jsem to na principu kdy byl malej pneu pistek, tahal/strkal kolecko do jehoz osy byl pripojenej prepinac lego PF, ale na druhe strane toho kolecka byl klasickej lego tlumic s pruzinkou.
    Takze ten pneu pistek musel pretlacovat tenzi tlumice = poklesne tlak, tlumic pretlaci pistek a kolecko zapne motor s pumou pumpou. Nafouka se tlak = pistek pretlaci tlumic a vypne pumpu.
    Pozadovanej tlak se pak steloval umistenim tlumice, resp jeho predpetim...
    Vse 100% lego soucastky :)

    Najdu to a postnu, ve vysledku je to celkem jednoduchej koncept.
    ACID
    ACID --- ---
    VACA: mam hromady pneuvalcu, ale to co by to chtelojsou elmag. ventily.. a nebo jsem neco zaspal?
    VACA
    VACA --- ---
    dneska mi trochu hrablo

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THOMASMORTA: kromě toho, že neohebnej plast není uplně optimální materiál na jakkoliv oděv, to vypadá tak strašlivě neumětelsky, že to uplně vidím před dvaceti rokama v Receptáři Přemka Poédlahy... jinak teda, pokud bys po něčem podobným toužil, tak ti to spíchne švadlenka za deset minut a nepotřebuješ na to vyhrát kampaň na Kickstarteru
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: hm, mne se moc nelibi ten igelit jako kapsicka. jsem cekal treba nasity gumovy pasek s lego vystupky nebo tak nejak.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Lego-compatibilní třička? Co tomu říkáte, já silně zvažuji podpořit je objednávkou jednoho kompletu dvou triček:

    LeBrick | LEGO® Compatible Wear & Play T-shirt by BrickWow —Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/brickwow/lego-wear-and-play-t-shirt-by-lebrick?ref=newest
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: jo, ten render je muj, zkousel jsem jak jede Stud.io pod linuxem ve wine. Render jsem si uz delal pres Ldraw. Ale model se stejne asi upravi az to budu stavet, ta boudicka k motoru je hrozna, spis jen udelana abych mel na nakupnim seznamu nejake kosticky navic.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: no tak mesic ma inklinaci jen 5 stupnu, to neni tak zasadni. a u tohohle by mela doba obehu mesice sedet, takze to je vicemene jen otazka spravneho natoceni pri usazovani ozubenych kol. ale stejne ty obezne doby maji byt presne jen v procentech, takze se to rychle rozjede.

    cela soustava? viz treba Sheepo:
    LEGO Solar System Orrery (8 planets) by Sheepo
    https://www.youtube.com/watch?v=Ns1WAkgFG0Q
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: super, znal jsem jen ten puvodni. Tohle je zase o kus dal. Jen by me zajimalo jestli by slo sladit aby sedeli i faze mesice se aktualni. Ze by jsi mel takovej lunarni kalendar :)
    Ten render uz je tvuj?

    sem zvedavej kdo prvni udela funkcni lego model cely slunecni soustavy http://cdn1.sbnation.com/assets/3919231/Screen_Shot_2014-01-27_at_11.07.40_AM.png :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    a ted delam na planetostroji. je to upraveny tenhle navrh:
    LEGO MOC-9044 Planet Orrery (Technic 2016) | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-9044/sidebook/planet-orrery/#comments
    ktery je zas ideove zalozeny na:
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-4477/JKBrickworks/earth-moon-and-sun-orrery/#comments

    KAERO
    KAERO --- ---
    kdyby nekoho zajimalo - bricklink vydal vlastni program pro staveni, ktery je jen pro windows a macos. zkusil jsem to pod wine 1.6.2, a jede to na 100 %, vcetne renderu. co to tak namatkou zkousim, tak oproti leocad ma vyhodu ze umi "snap" - tedy dilky k sobe priskoci pokud jdou takhle spojit doopravdy. to myslim zadny jiny program krome Lego LDD neumi. (Jenze lego LDD jede jen na windows, pod wine ne a je pomerne hrozny).
    BATY
    BATY --- ---
    Chtěl bych vidět instructions k tomu křoví :D
    VACA
    VACA --- ---
    VACA
    VACA --- ---
    VACA
    VACA --- ---
    SHMADE: prosim tě, chtěl jsem se zeptat už dřív ale dotaz nakonec smazal v přesvědčení že se k tomu dopracuji. Nedopracoval.

    Kde jsou dostupný nějaký informace k temhle akcím, nějaký obecný pravidla apod. (po nějaký tý hodině prokopávání se všelijakejma diskuzema na kostky.org jsem narazil akorát na ty lodě, ale to už je starý fakt řadu let (jsou i nový ročníky?)..)
    Taky se mi hodně líbilo to rally jak jsi dřív dával videa.. Jezdí se to ještě? Dá se eventuelně zůčastnit?



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam