• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Když jsme u toho Dupla, tak jsem začal experimentovat s duplo kostkami jako součástkami pro rychlé stavění terénu, palisád a tak a chtěl bych se zeptat, jestli máte typy na nějaké pěkné součástky, jako je třeba tento (dutý) strom, do nějž začínám vestavota kovárnu?

    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SHMADE: To bych potřeboval! Kde se tyhle menší dají sehnat, či spíš, jak se jmenují? Předem díky za odpověď!
    CROSS
    CROSS --- ---
    K tomu skladování, Technic z dob, kdy jsem to stavěl (ta doba zase přijde) mám po součástkách, typ pořadače jsem tu uváděl. Nebo teda v krabicích, myslim funglovky, k jejichž stavbě jsem se nikdy nedostal. Dětský lego, tzn. všechny ty City, Ninjago, nějaký Star Wars (chtěj to, i když nevědí, co to je...), Speed Champions, je složený, tj. postavený, akorát momentálně je to hodně obraný tříletým synem, takže krabice s volnými součástkami k roztřídění se hromadí. Plán je v první fázi roztřídit součástky podle typu, ve druhý pak dostavět, co kde chybí.

    No a Duplo, tam mám pár postavených setů (farmu, hrad, požární stanici) a jinak pěkně kompaktně podle typu kostiček v přepravce, je s podivem, když tomu člověk pár hodin dá, jak kompaktně se to dá uložit. (A pak si po pár měsících děti vzpomenou a je to zase všude.)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Návody v šanonech a krabice ve sklepě omotané strečkou, krabice mám jak bábušky ve větších menší, aby se šetřilo místem.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KEJML: Třeba Technic mám roztříděnej podle typů dílků, případně i podle barev (beamy, panely), zbytek mám taky roztříděnej podle typů, ale ztaky několik krabic smíchanejch no... Ale v poslední době se snažím občas vytřídit do sáčků jednotlivé netechnic sety pro "archivaci" protože stavim jen Technic...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    CROSS: HADIAK: Přesně tak do Košilek a do šanonu, ještě takovej tip, že prodávaj tyhle obaly i s rozdělením na více "kapes" 2,4,6,9, hodí se na menší návody...
    KEJML
    KEJML --- ---
    Mne by spíš zajímalo, jak majitelé větších sbírek skladují samotné Lego. Postavené, roztříděné dle setů, dle typů dílků nebo prostě v jedné hromadě?
    OLA44
    OLA44 --- ---
    HADIAK: Taky to tak mame, ideal
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    do euroobalu po setoch a ten do sanonu. tak to mame my. ale teda 70 ich nemame :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CROSS: co to postahovat, nechat v elektronicke podobe a navody dat do nejaky krabice, pripadne to muzes proderavet a strcit do normalniho sanonu
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAERO: no původně zůstalo všechno postavený, ale postupem času péčí mladšího syna je všechno nějak očesaný, takže paralelně s tříděním návodů (na obrázku zatim 70 setů) probíhá i třídění volných součástek. Ambiciózní plán je dostavě to zase to hotové podoby. Ale nevim, no.
    KAERO
    KAERO --- ---
    CROSS: v takove hromade uz je spis problem hledani kosticek nez navodu. nechavas je kosticky smichat nebo to pak nebourate?
    CROSS
    CROSS --- ---
    Potřeboval bych nějakej trik na organizaci a uskladnění návodů... přerostlo nám to přes hlavu, začli jsme to trochu organizovat... tohle je jenom City a nějakej Creator. Děti se prodražej. ;–]


    Zatim na to jdu podle námětu (Policie např.) a pak číslo sady. Že je každej návod jinak velkej tomu moc nepomáhá. :-/
    VACA
    VACA --- ---
    SHMADE: no je to hra po telefon, aby se to dalo hrat i v autobusu... Davkovalo to podle stopy jakou jsi jel, kdyz jsi jel nesmysl tak to brzdilo.
    Nebo to jelo agresivneji, a brzdilo jen kdyz jses dotkl kdekoli na display. Zalezelo jakou jsi nastavil miru asistence. Myslim ze slo dat i plně ovladatelny..

    Ja jsem to mel postaveny trochu jinak. Vetsi "volant" z technic kola s gumou, a bliz telefonu takze se do dalo zasahovat do displaye, jezdil jsem -jen na brzdu-. Telefonni zabava prostě, dal jsem tomu chvili...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Neuvěřitelně inspirativní (alespoň pro mě) kanál o pokročilých, ale kompaktních mechanismech z technicu:
    Lego Technic Mastery - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCr3J0-FX8W77KhHTHGJ97hQ
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VACA: A jak si to dělal s plynem a brzdou, nebo to se v tý hře dělá automaticky? Asi jo, dle videa, kde týpek taky jen zatáčí...?
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: *mel jsem tam gumicky ktery mely tendence telefon drzet ve vodorovny poloze, takze kdyz jsem pustil/povolil "volant" tak jsem jel rovne.. :) Ale i pro to zataceni to byla dobra featura, ze clovek podvedome vzdy vedel kde je stred a musel pro zataceni vyvinout malinko sily.. :D
    VACA
    VACA --- ---
    TOM_HOST: dulni rypadlo, cislo setu z hlavy nedam.

    FREELA: stativ si prece postavis z lega, ne? :D

    Ja vim, mimo temu, ale pred delsim casem jsem si postavil na iphone naklapeci drzak s "volantem" a hral prostrednictvim toho real racing 3 simulator.. Tocil jsem technikovym kolem kery suplovalo volant, a prostrednictvym prevodu se naklapel telefon v drzaku. Najednou jsem mel daleko lepsi casy nez jen s telefonem v ruce :D
    neco na tenhle zpusob:

    iPhone 6 Lego steering wheel for Real Racing
    https://www.youtube.com/watch?v=mwMAOgPRopA




    EZEE: no, nevim jestli lego prezentujici videa je nejaka "retro video fx" appka uplne to co chces/ ostatni chteji koukat.. :)
    EZEE
    EZEE --- ---
    FREELA: na stary videa appka 8mm :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam