• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    SHINING_KATE: aha, ipad nema stejny os jako mac? boze to je opruz. proc vsechny firmy vyrabi dva OS? to prece nemuze byt takovy problem udelat jine GUI pro OS? ach jo...
    :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    THOMASMORTA: nevim. je to jen par kousku z mnoha. musim to projit podrobne. ale je to neco co pro mne muze bricklink uplne zrusit. chapu ze stare kostky jsou osoupane, s tim se smirim, ale nejake smejdacke kopie co blbe pasuji, to neprekousnu. a na prvni pohled to fakt neni videt, az potom jsem si vsiml ze to je jina forma, chybi mikroskopicky napis lego v zahybu technic dilu atd.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: A už je to tady, za nekrestsnske peníze si na bl budem kupovat kostky z alliexpressu
    SHINING_KATE
    SHINING_KATE --- ---
    VACA: Podle všeho smůla, ale mohl by nějak fungovat https://www.mecabricks.com/
    SHINING_KATE
    SHINING_KATE --- ---
    KAERO: Wine sice jede pod jabkama, ale rozhodně ne na iPadu :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Myslíš, že to byl omyl (mnoho prodejců nakupuje kiloware a tam se prostě sem tam něco přimíchá, i když se to snaží třídit, ale to jsou otázky jednotek ve stovkách kusů), nebo záměr? Případně ještě existuje neznalost, ale ta by byla na bricklinku zvláštní...
    KAERO
    KAERO --- ---
    do p*dele fialove, az ted behem staveni jsem zjistil ze nejaky deb*l J_Keter z Welcome! Store na bricklinku mi primichal do objednavky nelego dilky! a pri prvni kontrole jsem to nezjistil, az pri skladani clovek zjisti ze to nesedi. priste po dodani budu kontrolovat dily snad pod mikroskopem nebo co. co s tim? objednavka uz je davno uzavrena. uz ani nemuzu zmenit hodnoceni.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: LDD neni jediny. pod linux jsou 2, leocad a ldcad, plus aspon 3 dalsi co jedou ve wine (wine jede pod jabkama ze?).
    koukej tady:
    Getting Started - Mac - LDraw.org
    http://wiki.ldraw.org/index.php?title=Getting_Started_-_Mac

    presneji je neco jako ldraw - databaze dilku, na ktere jede vsechno krome LDD. vcetne webu jako bricklink a rebrickable. prevod mezi LDD a ldraw neni 100%, tak mi prijde ze je lepsi zustat v infrastrukture ldraw.
    VACA
    VACA --- ---
    Něco jako lego digital designer na jablečný tablety asi neexistuje, co?

    Ja už jsem to prave hledal, bez úspěchu, ale řikal jsem si že se ještě raději zeptám zkušenějších.
    BATY
    BATY --- ---
    CROSS: to neudělal, protože jsem ten link posílal z telefonu... Byl jsem línej chodit k počítači ;) ale stojí za to!
    CROSS
    CROSS --- ---
    BATY: výborný! Jelikož nyx nenaparsoval popisek, jde o tohle, kdo by váhal s kliknutím:
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: jo, to bych teď potřeboval :)
    dlouhý roky jsem jenom koukal zpovzdálí, tak teď jsem měl nějaký zatmění mysli, n. Boty ale děravý mám.. :D


    Letos už fakt nic, ani se na to nebudu dívat :D Ale ten crawler okolo 3ky prostě moc nebejvá tak jsem to neustál. Jenom to servo, 2x L motor, ty delší tlumiče a kola jsou prostě za balík.. Když k tomu připočteme ten v2 reciever a pár dalších zajímavejch dílů, tak prostě není o čem pochybovat.. :D Ono možná i trochu zahrálo roli, že jak se blížej vánoce tak se toho lidi zbavujou občas za zajímavý prachny..

    Bohužel jsem se utvrdil v tom, (pro vás žádná novinka) že je zajímavější koukat po celejch starších second hand setech, než shánět jednotlivý díly. Ok, jak který samozřejmě.. Nicméně se mi tak na wish list dostalo ještě pár setů který bych postupem času chtěl pořídit. :)
    V tom repertoáru součástek pro volný stavění toho furt spousta chybí.. :D I to byl důvod přoč jsem se celý ty roky co sem chodim vokounět od toho držel dál. Tak nějak jsem tušil, že aby člověk měl nějakej základ, tak to neni o jednom/ dvou setech.. :)


    VACA: ps, tu terenní odtahovku nemam, aby to teď nevypadalo... Soudil jsem jen podle recenzí. A vlastně mi osobně ani zas tak moc zajímavá nepřijde. Žádný moc extras co se dílů týče..
    Trošku jsem se na to celý začal dívat jinak :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: jsi vykrad banku ze jsi v kratke dobe nakoupil tolik velkych setu? :)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: pps: a to jsem teď ještě zjistil že v tom crawleru je "V2" ir přijmač kerej by měl pouštět větší proudy..

    A sorry, už mlčim :)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: PS: musim konstatovat, že to volvo ma paradoxně lepší "crawler" vlastnosti než celej 9398 crawler...
    Když pomyneme jeho převisy přez kola a z téměř zádnou artikulaci náprav, tak s vytaženou lžící aby byl dobrej nájezdovej úhel se vyškrábe na stejný překážky s podstatně větší vervou než cravler. (resp crawler se na některé ani nevyškrábe a motory jsou ve stallu..)
    Ten 9398 cravler nemá fakt žádnou sílu..

    Takže 1x XL motor pro pohon všech kol ve volvu jasně vítězí nad 2x large motor pro každou nápravu zvlášť v crawleru. A to i přesto, že volvo váží o půl kila víc než crawler.. (1538g crawler vs 2040g volvo, obojí s bateriemi)

    O důvod víc proč mě nebude mrzet 9398 rozebrat.. Možná ještě během toho zkusim nahradit large motory XL motorama. To asi bude jiná...
    VACA
    VACA --- ---
    Tak mi dnes mj. přišel ten proporcionální ir ovladač (vlakovej), zárověň s tim ještě 2x ir přijmač á 130kč. Tady v čechách, což mi přišlo celkem fajn cena.
    Narazil jsem na to na bazos.cz, jestli chcete můžu předat odkaz, asi ještě má i další. Ale je pravda že jsem od něho bral hlavně jeden větší technicovej set, tak mi možná dal lepší cenu, nevím...

    Každopídně ovládání volva je uplně jinej zážitek teďkon. Člověk si spíš přijde že je to model velký mašinerie než jen s tim 1/0 ovladačem.
    Má to i výhodu že drží hodnoty dokud je nezměníte nebo nevynulujete čudlikem. Takže mužete mít zatočeno, málo plynu a přitom v klidu verbovat radlicí apod.. :D
    Může to být ale zárověň nevýhoda protože když se vám přijmač dostane mimo signál, tak furt pokračuje v posledních zadanejch..
    Ale myslim že tenhle ovladač najde uplatnění i v jinejch technic kreacích.. Sbrick je sbrick samozřejmě, ale když by člověk chtěl bejt pure lego, nebo se účastnit nějaký aktivity kde je podmínka pure lego... (i když myslim že sbrick asi bude čim dál více tolerovanej i v čistě lego aktivitách/soutěžích)

    Jinak můj progress: Arocs je už víceméně hotovej asi přez tejden, jen jsem přeskočil a nechal si nakonec to pneumatický rameno. Opět jsem naprosto ohromenej rozměry toho modelu! Ale pomalu začínám chápat že měřítka se za ty roky posunuly jinam prostě.. :)
    Později bych se chtěl podělit o nějaký dojmy (až bude hotový i rameno), ale už teď můžu říct že je krásnej! Ve světě technicu asi těžko hledat podobně vyvedenou kabinu... Ta terenní odtahovka mu nesahá ani po kotníky :) (i po jinejch stránkách teda, sice je RC, ale žádný tlumiče, korba děravá jak řešeto, působí to nedomrle oproti třea volvu, ale zejména arocsu...

    V mezičase jsem začal stavět rypadlo, i když sem se na něj ani moc netěšil, spíš si skoro řikal že bych se na to nejradši vyprdnul a rovnou začal tvořit vlastní věci na coč se už nemůžu dočkat, proto jsem to všechno..... Tak beru zpět, i když to na první pohled může působit šedivě a nudně, nějaký rypadlo... Tak je to teda supr, zejména jak se formuje ta konstrukce která z prvu působí "tak nijak" ale postupně se z ní stává neuvěřitelně provázaná a všemožně fakt vystužená ucelená věc... A taky je to teda strojovna plná převodů.. ;)

    Jinak je to teda těžká nemoc to lego.
    Přišel mi 9398 kterej jsem teda chtěl hlavně kvůli servu, motorům, kolům, těm kulovejm kloubům, portálovejm hubům, mj ir pf, a dalším součástkám.. Takže jsem ho pořídil za dobrý, i když složenej, tady mi o stavbu ani tak nešlo, fakt ty díly.. Spočítal jsem si na kolik by mi přišly ty jednotlivý zajímavý součástky, a bylo to jednoznačně výhodnější... (i když teda chybí jedno světlo a nemám k tomu žádný "spare", ale i tak..) +teda s tim přišly ty extra přijmače a proporcionál, který byly taky za cupr koruny..
    A už fakt dost, plácám se přez prsty! :DD
    Nicméně musim říct že ten mi ani nebude tak líto ho rozebírat tim že jsem ho sám nestavěl..

    ---
    nemáte někto nějakej tip jak šetrně sundat samolepky? S jejich znovu použití nepočítám... To spíš pořídim na BL ten sticker sheet, pro případ kdybych to chtěl někdy prodat jako kompletní set...
    howg
    V tomhle ohledu si skoro řikám, že by se na legu asi dalo i vydělávat, pořídit levně sestavenej polepenej set, "odlepit" ho, pořídit za 20kč sticker sheet a pak ho prodat v rozsypu s neaplikovanejma stickerama... :D Ale to neni můj point v současný době :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    minuly tyden jsem daval 4376 Kc :)
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    HONCKA: KAERO: Tak na mém starším tabletu jsem to nerozchodil, ale našel jsem tip, že jde apka stáhnout přes amazon účet. Zkusil jsem to a rozchodil jsem jí i na mobilu. Dnes to zkusím i na tabletu a dám vědět.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    LEGO Boost 17101 - Stavebnica | Alza.sk
    https://www.alza.sk/hracky/lego-boost-17101-d5072285.htm

    toto boost? aka bola cena?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam