• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    NOIK
    NOIK --- ---
    po nějaký době jsem zase postavil na synovu objednávku nějakou zemědělskou techniku ...kombajn Case IH AF 9120:) ...víc fotek když tak tady https://125715.tumblr.com/






    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VACA: Dik, na vlakovej jsem se nakonec vyprdnul, sel jsem jednoduzsi cestou a hlavně mi došly ty redukce. :) Potřeboval bych jeste dve navíc. Ted jich je tam šest a vic jich nemam.
    VACA
    VACA --- ---
    SHMADE: Super, vypada to vyborne.

    Ten podvozek je vazne pecka, stred vypada fakt masivne!
    Nechci prehanet se supelativy, ale lepsi umisteni motoru sem asi nevidel. Ve stredu, a nizko..
    Celkem me taky zaujalo to ulozeni kol/naboju kol. Doufam ze se na tu akci dostanu, tohle bych si rad prohlidnul osobne..

    Jsem rad ze jsi nahodil svuj ovladac, tady se ale musim zeptat, jak se dostanes z teh old-style batery boxu na soucasny power fun., na to existujou nejaky redukce?
    A jeste: zminoval jsi vlakovej ovladac pro plynulou acceleraci..
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Tak asi hotovo, fotky stále špatný, moc mi mobil nefotí... :/







    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    Otázka: motory z lego boost se dají ovládat bez tabletu? Dají se ovládat sbrickem? Jsou kompatibilní s kabelama z novějších sad?
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VACA: A v gauči jsi odhalil krom dalšího "bordelu" správně. Oba sety jsem dostal a v podstatě jako zdroj dílů jsou oba v pohodě... hromada červených panelů + ramena jak říkáš, ale jak jsem psal předtím, já ty ramena nepoužívám... a u toho druhýho tý limetkový a světle modrý ani moc neni, takže leda kvůli kolům (tyhle na obou setech jsou nejmenší co jsou letos povolený)

    A placatý krabičky jsou z hornbachu- tyhle https://www.hornbach.cz/shop/Maly-zasobnik-k-organizeru-Kuepper-Caddy-XL/5086770/artikl.html Jsem s nima spokojenej, maj přepážky, který se daj umisťovat různě, takže si můžeš udělat menší a větší chlívečky...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VACA: Jojo mám skoro hotovo, kastli odhalim, ale ještě jsem tam teď něco dodělával (sedačku, volant a organizaci kabelů), ještě mi chybí povinná místa na umístěnní čísel a reklam (reklamy se v poslednéích ročnících neumisťovaly, ale i tak je tam musíš mít připravený na umístění plate 4x8. No a furt řeším, zda nechat kastli "holou" nebo ještě dodělat ochranný rám, kterej je jen kvůli vzhledu, no uvidim. Tak ukážu až to budu považovat za hotový, i když ono je to vlastěn jedno, tak tady jedno hnusný foto co jsem cvaknul jen na ryhlo kámošovi, ještě před úpravama.

    VACA
    VACA --- ---
    SHMADE: sry ale hned ňekolik otázek:
    -koukám že už máš kastli na letošní LTT, nechceš nám ji odhalit? :)
    -to v tom úložnym prostoru sedačky je 42029 a 42037 ? Jak je hodnotíš? Trochu jsem o nich přemejšlel jako zdroji teh ramen, který žádný nemam a dalších dílů.. S tim teda že ta červená je pro mě zajímavější než limetka na offroad formuli, ta se ale dá sehnat za polovinu i míň...

    A poslední: zajímaj mě ty boxy placatý, furt nemam dořešenou svoji organizaci dílů...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    A co ten Boost nechcete to někdo? Nový, nerozbalený za 3000,-
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VACA: Do kol klidně závaží dát můžeš, ani neni nutný to tam montovat přímo před komisařem - Petrem. Krouťák není problém získat, horší je to pak s pevností součástek, už jsem jednou i překroutil i osičku, zničený ozubený kola a kardany nepočítám... :) V závodech se běžně mezi sekcema opravuje, takže náhradní dílky to chce sebou.

    Jinak jsem se dnes pustil po dlouhé době trochu do úklidu... :)



    EMMET
    EMMET --- ---
    TOMG: Přes bricklink se dají stále sehnat, ale stojí okolo 150 Kč za jednu.

    Vzhledem k tomu, že podle pravidel může být namotnováno přídavné závaží, stálo by za to vymyslet nějaké plnění dutých dílků.
    Mimochodem - málokdo využívá toho, že originál LEGO dílky jsou taky klíčenky a různé kancelářské potřeby, které mají někdy zajímavé tvary - i když zrovna tady mě nenapadá využití.

    Jinak pokud byste chtěli nějaké menší závaží, děcka na kroužcích robotiky tak občas využívají všesmerovou kuličku: http://www.eduxe.cz/product/2000702-servisni-balicek-lme-3-760/
    VACA
    VACA --- ---
    TOMG: takže ještě z dob kdy lego děalo plovoucí lodě. To už budou ňáky roky..
    VACA
    VACA --- ---
    HONCKA: sakra, tak to vidiš jakej sem lama. měl bych si to znovu přečíst :)

    Tak super, já myslim že je to v obrysu vozidla, když je to uvnitř pneumatik kde to neni ani vidět, ne? :) Namontovat to před komisařem je taky v pohodě..

    Jako podstatu tý věci chápu. Jen si nejsem jistej jestli prostě z lega člověk dostane takovej kroutící moment aby to nebylo kontraproduktivní..
    TOMG
    TOMG --- ---
    VACA: byly nějaké origo lego bricky se zátěží, odhadem velikostně 2x6x2 čudly. Byla to tuším zátěž do lodí.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA: v pravidlech je
    3.7. Přídavné závaží
    Přídavné závaží může být namontováno. Může se nacházet pouze uvnitř obrysu vozidla. Musí být připevněno výhradně LEGO díly avšak samotné nemusí být Legové. Musí být namontováno při technické přejímce. Během celého závodního dne není povolena jakákoliv jeho změna či manipulace a ani jakýkoliv jeho pohyb po vozidle.

    Akorát nevím, jak je difinován obrys vozidla
    VACA
    VACA --- ---
    SHMADE: a ty závaží do kol, např olověnej drát namotanej uvnitř pneumatik?
    já hádám že spíš asi ne, co?
    ALe někde jsem zachytil že existujou nějaký origo lego závaží kostky, nevíte někdo?



    VACA: jinak sry že jsem se tak rozkecal. Ale vždycky tu rád vidim nějakou aktivitu :)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    HONCKA: Vhled se nehodnoti, barvit ne...
    VACA
    VACA --- ---
    HONCKA: Jj, ja sem to zase nechtel nejak devalvovat. Kreativita a jak s tim kdo nalozi je naprosto svobodna vec:)


    S tema zavazima ja ti nepovim, to spis shmade. Nevzpominam ze bych v pravidlech neco takoveho zachytil.
    Ale myslim ze je to obecne podchycene tim ze musi jit o 100% lego dily (sbrick je letosni novinka ustupek) Takze ohledne nejakejch oluvek nebo olovenyho dratu namotanyho uvnitr pneumatik si nejsem jistej tady...
    Nejsem si jistej ani vlastnima battery boxama nebo jejich upravou na li-po do zavodu. Ale spis bych rekl ze ne, aby prave vsichni meli stejnej standart...

    Vzhled se myslim v ceskym LTT zvlast nehodnoti, urcite ne tak aby to bodove ovlivnilo umisteni.
    To spis kdyz by to byl nejakej echt abstrakt tak by te do souteze asi nevpustili kdyz neni kategorie experimentalnich vozu. Ted jsou myslim seriovy vozy, asi by tam teda mela bejt znat alespon nejaka snaha priblizit se vzhledem k nejake slutecne predloze..
    Ale kdyby se vzhled nejak vic hodnotil, lakovani dilu by urcite nebylo prijaty pozitivne..

    Mam z toho pocit, ze takove te echt lego kulture se ani moc nerespektujiu custom samolepky, nebo dotvareni vzhledu kreslenim na dilky.. Ze by sis trea fixou namaloval "tady sou jako svetla" apod. To jeste spis takovy ze si trea udelas malej stitek "tatra" na masku nebo tak neco aby jsi podporil odkaz na realnou predlohu..

    To treba v polskym LTT sem zachytil ze (alespon v nejakejch rocnicich) vzhled hodnotili a bodovali zvlast. Clovek se mohl s maketovym vzhledem umistit aspon v kategorii vzhledu, kdyz jizdni vlastnosti, nebo schopnost jezdce byl propadak:)

    Ale oni tam maj vlastni trochu jiny pravidla, jsou v tomhle trochu otevrenejsi, sbrick uz maj povolenej dlouho, maj dovoleny pouzivat nelego (napr z rc expedic) pneumatiky na lego rafcich.. Taky tam jsou obcas videt auta co maj trea 80% exterieru zakryty nejakym papirovym prekrytem porisknutym apod. To se me osobne zrovna nelibi.
    Ale treba ty aftermarket pneumatiky jim trochu zavidim. Tem modelum to hodne zvedne tereni schopnosti (asi jako dobry gumy u skutecnejch aut jsou pro offroad zasadni)

    Na druhou stranu ale chapu filosofii ceskeho LTT kde proste kazda vec z venku snizuje tu exkluzivitu Lego soutezeni..

    Me se na tomhle pristupu, nejen v LTT ale vlastne cele Lego kulture prave libi to, ze vsichni maj stejnej standart, stejny moznosti dilku, motory apod. A presto clovek nachazi stale tolik rozlicnejch konstrukcnich reseni a pristupu. V tom je prave ta kompetice. :)
    Ve "velke" modelarine takhle uzce vymezenej standart neni. Nerikam ze je jedno vic zajimavy nez druhy, je to proste kazdy trochu jina disciplina..:)

    Me osobne by na Lego kreaci napr viditelnej obnazenej battery pack ve sve modelarske podobe neskutecne iritoval. Jeho prakticnost chapu, ale musel bych ho mit zastavenej do lego battery boxu aby nenarusoval vzhled:) byť by to obnaselo ten bb nevratne upravit, vyrezat vnitrek, ale na pohled z venci by to bylo stale lego.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam