• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Btw, nakonec sel ke me domu :D Nikdo ho nechtel a kdyz sel na 3,3k tak uz sem nevydrzel :D
    Takze mam ted dve 9398. To druhy teprv ceka na rozmontovani.. Musim dokoupit kastliky, budu jich potrebovat fakt hodne, abych mel kam rozebrat rypadlo a ty dalsi...
    A tim definitivne koncim, serv, morotu velkejch tlumicu a teh kulovejch kloubu uz mam asi dostatek. :)
    Jeste bych teda chtel nakej malej zdroj soucastek pro nezavysly zaveseni kol, a ty unasece co se do nich da rovnou pripojit CV joint, teda jeho polovina. Tim se dostane osa zataceni kol nejblize ke kolum.. To mi prijde zasadni. S tema portalovejma hubama je osa zataceni 3study od kola, a to je fakt hodne.. U ty svoji lame improvizace jsem se dotal na 2study, i to je hodne..
    Resp u velkejch modelu to tolik nevadi. Ale kdyz clovek stavi na tehle mensich kolech..
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: sry za vytapetování
    VACA
    VACA --- ---
    Játeda taky vyndám jednu svoji kreaci. Slovo "pochlubim se" asi neni uplně na místě, protože je to fakt amatéřina, nic moc k chlubení.. :)

    Je to první MOC po třeba 20-ti letech. Hodně jsem vařil z vody a potřeboval to nějak dát dohromady jen ze součástek co byly na stole (mám zatim rozebraný jen to 9398)

    Chtěl jsem postavit jen něco kompaktního, je to nevzhledná zrůdička, pokoušet se o líbivej design je zatim pro mě unreal, byl sem rád že jsem zatim dal dohromady vůbec něco. Člověk potřebuje myšlení v studless systému, a to já zatim nemám, občas mi přišlo že řešim hlavolam, než že bych si jen tak volně stavěl :D





    Zadní náprava funguje nad očekávání dobře





    kříží to parádně, žádný kolo ve vzduchu.



    přední náprava už taková sláva neni. Tam mi chvíli trvalo než jsem to vubec dostal do funkční podoby:D


    ale neni to dobrý, kola při plnym rejdu drhnou o tlumiče atd..


    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak jsem dodelal a upravil svuj historicky jerab. Strechu jsem nakonec nechal jenom jako tramy, protoze se mi nedarilo delat pekne tasky zalomene do rohu. a navic to takhle ma vetsi smysl. okna uz jsou s vyplni, protoze hrady se casto stavely mnoho let a uz se v nich zaroven bydlelo. i kdyz asi strechy byly primarni. no ale nejaka volna licence, a navic tam nemuzu nechat diru.

    tak prosim o zkritizovani, nez se pustim do nakupu dilu.

    KAERO
    KAERO --- ---
    si tu odlozim monty python and holy grail:
    https://www.flickr.com/photos/90979715@N05/sets/72157635231357178/

    a take asi od nekoho jineho:
    Monty Python and the Holy Grail in LEGO
    https://www.youtube.com/watch?v=yjacqcTFYFw
    VACA
    VACA --- ---
    btw, kdyby někdo chtel 9398 který obsahuje servo, dva L motory, V2 iR přijmač, dva takový ty kulový klouby sprůchodem, čtyři dlouhý tlumiče (který jsou celkem drahý) 4portal huby.... za IMHO u nás dobrý peníze, tak: https://deti.bazos.cz/inzerat/94838856/Lego-Technic-9398.php

    Tohohle prodejce můžu s klidnym svědomim doporučit, už sem od něj v historii něco bral....
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: to asi melo byt na mne. tech ozubenych kol jsem upravoval jenom par (puvodni navrh byl jenoho, pak to poradne upravil druhy, a ja uz jen dokopal). trik na to neni, proste tocis dokud to neni v kolizi (kdyz je kolize, tak je dil jen jako wireframe, kdyz neni tak je plny). pokud je dil treba pripojeny k jine kostcce, nebo na ose, tak to stud.io pochopi, upravi pocty volnosti a nabidne ti otacet jen tak jak by to bylo mozne v realu.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Tohle jsem dnes taky zkousel:) Vypada to asi fakt nejlip, ale nemel jsem na to moc cas zatim..

    Kdyz jsi v tom navrhoval ten planetostroj, jak v tom skladas prevody? Je na to nejakej trik aby ta kola do sebe rovnou zapadli a nebyli v kolizi prez zuby?
    VACA
    VACA --- ---
    Btw jsem zkousel dnes, skoro po roce, nahodit to rypadlo protoze se ho chystam konecne rozebrat, a skoro to nejede. Jen v takovejch vlnach... Zasadne se to protaci na teh prokluzovejch spojkach. Tenlrat jsem ale hodne dbal na to, aby vse chodilo maximalne lehce, a fugovalo to plynule. Naprosto v poradku.
    Ze by to zpusobil prach co to za tu dobu nachytalo? (Bydlim na hodne frekventovany ulici, prasi se tu hodne)
    Vam co to mate na policce to jede furt ok?

    Rikam si ze baterkama to nebude, kdyz to prokluzuje na teh spojkach...
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: delam to ve stud.io od bricklinku (funguje i v linuxu ve wine). ten program od lego jsem zkousel, ale je hodne omezeny, spousta kostek tam chybi a ovladani pokulhava (ale pro deti asi dobre). ten online mecabriks jsem zkousel taky ale nesnasim veci v prohlizeci, ten komfort desktopoveho programu tam proste neni, a casto na cestach nejsem online. celkem dobry byl leocad, ale s tim ovladanim jsem se uplne neszil, a stud.io ma vyhodu ze rovnou ukazuje ceny kostek z bricklinku, takze treba hned vim, ze v dane barve je levnejsi dat dve desticky 1x4 misto jedne desticky 1x8. taky treba ukaze ze dana kostka se vyrabela jen v danych barvach, nebo ukaze jen kostky ktere v dane barve existuji.

    radsi bych stavel opravdove, ale problem je ze spoustu kostek nemam, a obvykle mam cas na konicky tak v 10 vecer a tim padem kostky v detskem pokoji nejsou pristupne :) takze si opravdove zkusim jen nejake postupy kdyz si hraju s detma, pak to namodeluju v pocitaci, nakoupim konkretni kostky a sestavim. zkousel jsem treba postavit jen ty kola toho jerabu, abych overil ze pevnost bude dostatecna, a nasel jsem kostky jen na pulku.
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: no když už by byl doma, tak by tam asi zustal :D
    On ještě prodává helikoptéru https://deti.bazos.cz/inzerat/94425590/Lego-Technic-9396.php na fotkách je vidět velkej nánost prachu... Ale ta neni moc zajímavá, ani cena, i když asi neni špatná, ale s tim MK2 teda někdo vyloženě "vyhrál jackpot" :D Závist. :D Už se tam dívat asi radši nebudu, tyhle věci člověk vidí akorát vždycky s křížkem po funuse..

    KAERO: máš to moc pěkný. Jak dlouho ti trvá takovejhle model sestavit virtuálně? A včem teda nakonec děláš?
    Já vim že už se to tu xkrát probíralo. Já jsem zkoušel dva, ten jeden přímo lego, a pak ještě jeden kterej chdil online v prohlížeči. Vlastně mi ale pořádně nešlo nic postavit ani v jednom. Resp. vždycky sem zakysnul na nějaký banální věci tak dlouho, že se vytratila motivace... :/
    KAERO
    KAERO --- ---
    SHMADE: s tou strechou mam trochu problem. vsechny "lepsi" strechy co jsem nasel nejsou delane do rohu (pudorys je roh ctverce), ale jen jako sedlova strecha bez bocnic. ale u sve strechy potrebuju ten roh. vyhoda te strechy co mam je ze pouziva lego kostky ktere takovy stresni roh delaji. jeste zkusim zapatrat, ale jestli o necem vis tak sem s tim.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: origo MK2 za 2,5 prodas za 7, na jedno odpoledne vydelek dobry :)
    VACA
    VACA --- ---
    BATY: Prej to byl origo technic, aspon tak sem to po telefonu pochopil.
    Ale pan pusobil celkove tak trochu zarazene/ rozpacite. Evidentne mel obrovskou odezvu lidi. Ale kdo vi jak to ve skutecnosti bylo.
    Kdyby ho jeste mel, bejval bych si pro nej po ty praze zajel osobne, za lepin bych mu nedal ani 500:D Vlastne bych si ho neodnesl ani zadarmo. I kdyz zadarmo asi jo, obratem bych to daroval do nejakyho toho detskyho domova..

    Ale sem rad ze ho nemel, pac se mi to ted vazne nehodi do kramu. No, i kdyz, kdyby mi nekdo dal za 2,5k kompletni origo MK2, asi bych uplne nenarikal:D
    BATY
    BATY --- ---
    VACA: 2500? To byl Lepin, ne? :))
    VACA
    VACA --- ---
    Samozrejme jsem tam hned volal, i kdyz ted nic takovyho neplanuju a tyhle investice se mi zrovna nehodej do kramu. Uplna nahoda, jen jsem se z dlluhe chvile podival..
    Ale MK2 za 2,5k? Tipek rikal ze je to origo technic, mel sem chut rict ze mu dam trojku a prijedu hned, ale evidentne cti poradi volajicich, a to se zas ceni..:)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: tyhlety veci je snad lepsi radsi ani nevidet... :D
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KAERO: Jojo, je hodně nápadů... jak na zdi, tak i třeba na střechu, když máš jeřáb tak detailní tak by to celkovému dojmu přidalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam