tak jsem si slozil Popup book. je to super. nadherny mechanismus, vlk v babiccine obleceni je skvely. a dokonce se mi zacala libit i scena pro jacka fazolku, tu budu vypravet o vikendu, tak jsem zvedav co na to deti.
koukal jsem na lego ideas (soutez navrhu) co lidi vymysleli za moznosti, a jsem celkem zklaman. skoro mam pocit, ze povetsinove zapomneli k cemu je popup book urcena - jako podklad k hrani a povidani pohadek. vetsina navrhu jsou jen jedna scena z nejake pohadky, ale zbytek pohadky ma utrum. a uplne mimo jsou sceny z filmu apod. konkretne treba navrhy co vyhraly prvni ceny:
Prvni cena:
Tohle asi jeste ujde, ale pohadky s Petrem Panem jsem nikdy necetl. Ale je tam asi cely ostrov, takze by se dal prehrat snad cely pribeh.
Druha cena:
K cemu jsou pyramidy? kterou pohadku jako mam povidat s pyramidama? stary zakon? he? uplne mimo. opravdu druha cena? fuj.
Treti cena:
Potopeni nejake lodi. Co? Jedna scena neexistujici pohadky, da se to zakomponovat do nejakeho vypraveni, ale jen jako nejaka kratka cast.
Bonus cena:
Aladin je klasika. Provedeni je nadherne. Ale v pohadce snad dulezitejsi nez mesto je prece jeskyne, kde loupeznici ukladali poklad a aladin se jim tam vloupal. Tady je jen mesto. Me by se treba libilo na jedne strane mechanismu mesto a na druhe jeskyne. Tak by se dala odvypravet cela pohadka. Samotne mesto je skoro k nicemu.
A vetsina navrhu v soutezi je odpad. Scena z hvezdnych valek, synth piano(?) atd. Jen par se da pouzit k vypraveni pohadek, jako treba pernikova chaloupka:
nebo skvele provedena vanocni pohadka se vsema postavickama:
I toho maleho prince by slo krasne povidat:
ve vysledku jsem dost zklamany, jak lego vybralo viteze souteze. nebrali ohled na ten puvodni smysl popupbook (dle autoru), jen ocenili provedeni.