• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: odpich to melo celkem maly, saturn mel male TWR:

"Poměr tahu vůči hmotnosti nám potom ukáže 1,52. TWR je vyšší než 1 a raketa má dostatečný výkon na to, aby se odlepila od země. Povšimněte si ale že, zatímco u P80 nám TWR vyšel na 2,59, u prvního stupně Saturnu V je hodnota jen 1,52. To je matematické vyjádření toho, co můžeme vidět na záznamech startu rakety Saturn V – tento nosič se kvůli své masivní váze odlepoval od rampy jen velmi, velmi nerad a pomalu."
    Raketové počítání snadno a rychle | www.kosmonautix.cz
    https://www.kosmonautix.cz/2015/06/raketove-pocitani-snadno-a-rychle/

ale videl jsem ty trysky na vlastni oci a jsou OBROVSKE.
    VACA
    VACA --- ---
    BATY: Hele a jak to vypada bez teh oranzovejch disku? Kdyby to clovek chtel prezentovat jakoze s “black & cold” motory.. :)
    BATY
    BATY --- ---
    To muselo mít slušnej odpich :o)

BATY
    BATY --- ---
    Tak už stavíme Saturn 5.
    Zatím máme 11 pytlíků z 12 postavených... Už jsme to skoro měli, ale už bylo včera 21h a mamka nás zahnala spát :)
    Jelikož se většina věcí staví 4x, tak mám k sobě ještě 3 pomocníčky :)
    Fakt pěkná stavba. Jak tohle někdo vymyslel... :)

KAERO
    KAERO --- ---
    tady jsou fotky prezentace noveho systemu Powered-up, jeho moznosti a vlastnosti. Naznacuje to zajimave veci:
    Powered Up presentation | Brickset: LEGO set guide and database
    https://brickset.com/article/43897/powered-up-presentation
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VACA: Teď na ten web koukám a zrovna jsem ti to šel napsat. :D
    VACA
    VACA --- ---
    Hele tak já jsem uplnej blbec! Sypu si popel na hlavu a stydím se:)

Ono je to hned pod tou první záložkou "Build"! Proč já jsem ji po celou tu dobu slepě pčehlížel a furt se vehementně snažil přez to MOCs> browse MOCS / search MOCs ...

sry

VACA
    VACA --- ---
    Dekuju zaodpovedi , ja jsem na to ted teda znovu koukal..
    Ja tam nemam “part list”, mam tam set list. Ale to predpokladam ze snad na funkcnost nema vliv..

Nicmene me to jakoby ukacuje u jednotlivejch MOC kolik mam %dilku a jaky konkretni mi chybej, na zaklade toho setlistu. To je ok.

Ja jsem myslel jestli tam spis neni nejaka moznost jak filtrovat napric celou databazi MOC. Ze bych si tam nastavil nejakej “threshold”, treba 90%, a ono by mi to vyjelo jenom vsechny MOC u kterejch mam 90% a vice dilku k dispozici.

Sry, mozna jenom neco blbe prehlizim nekde..
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: my lego -> my part list. udelas si seznam soucastek, a u toho listu Edit list details -> Use these Parts in Build calculations.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    VACA: Myslím, že to tam je určitě, to je podle mě taková základní myšlenka tohodle webu... Na pc mrknu...
    VACA
    VACA --- ---
    Prosimvas je na Rebrickable nejaka moznost hledani MOC podle mojeho inventare dilku?

Supr by bylo kdybych si mohl nastavit aby mi vyhledal MOC s >90% apod.
    Ale nemuzu tam nikde nic takovyho obevit.. :/
    GREW
    GREW --- ---
    No, me hlavne prekvapilo, ze objednavku sem este delal a odesilal za tech 2600Kc, ale potvrzeni objednavky do mailu uz mi prislo s cenou 3499Kc :D Ale tak sem jim tam zavolal, jakozecoze a ted mi prisel mail, kde mi to zmenili na tech 2600 :D
    BATY
    BATY --- ---
    TOOMIX: Jo, to taky používám... Bylo no, do konce května byla i sleva 200 Kč s kódem nej200 při nákupu nad 2000, ale to jsem taky prošvihl, ale i za těch 2600 Kč dobrý...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Za ty prachy to bylo od 20.5. ;) (grafy dělá plugin Hlídač shopů - umí alzu, czc a mall)

BATY
    BATY --- ---
    GREW: Jsem to kupoval před hodinou za 2 639,00 Kč
    BATY
    BATY --- ---
    GREW: No jo, už to zase zdražili...
    GREW
    GREW --- ---
    BATY: Tak sem si udelal objednavku a do emailu mi prislo potvrzeni na 3.499Kc... :(
    BATY
    BATY --- ---
    Saturn V na alza za 2600... Tak jsem si taky jeden vzal.

LEGO Ideas 21309 NASA Apollo Saturn V - Stavebnice | Alza.cz
    https://www.alza.cz/hracky/lego-ideas-21309-nasa-apollo-saturn-v-d5137402.htm?o=1
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    A je to :)

SHMADE
    SHMADE --- ---
    Asi budu muset pořídit nejakej used, na poličce precijen chybí, ale zas na druhou stranu se na bl daj pořídit taky pořád jeste novy v podstatě za normální peníze, jen o něco dráž než se prodával původně, to ze to tam je někdo schopnej nabizet za víc jak 10k je samozřejmě nonsense. :)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    DIXIE: Tohle je jedeb z mála setu u kterejch jsem trošku spekuloval, zda nebude v budoucnu trochu stoupat na ceně, tak mám doma archivovane tři. Nejdřív jsem koupil dva, že si jeden set postavím a jeden nechám misb, to mi pak nějak přišlo líto, tak jsem koupil třetí a taky mi bylo zatím líto otevřít. :)
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    PETJU: Jooo, to bych rad, kdyby se jeste prodavalo ze najekou nespekulativni cenu, to male jsem zahlid v tescu za 250, no nech to tam... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam