• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    PECA
    PECA --- ---
    KAERO: Nevím, někde jsem o té "militarizaci" LEGA už i četl. Je možné, že je to jenom "dojmologie". Jako fotřík mám tky posunutý vnímání :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    GREW: nojo, tak jo. mate pravdu.
    GREW
    GREW --- ---
    KAERO: Piratska bambitka 1989 https://www.bricklink.com/...alogitem.page?P=2562&idColor=8#T=S&C=8&O={%22color%22:8,%22iconly%22:0} Piratska puska taky 1989. Prvni Space Police sety jsou taky z roku 1989 a sposta setu ma u figurek neco jako zbrane uz daleko driv.
    KAERO
    KAERO --- ---
    OMNIHASH: jo, asi jo. ted to vnimam jinak nez jako kluk.
    chladne zbrane byly driv, ale pusky a pistole se objevuji az v posledni dobe.
    ale v tech reklamach je videt, ze v prvnich reklamach nejsou zadne zbrane, pak nastupuje konflikt ala policajt/zlodej, a konci to lezrovyma prestrelkama.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KAERO: no nevim, rytíři jeli už v sedmdesátkách a ten střílející pirátskej kanón je taky starší než já.
    KAERO
    KAERO --- ---
    WERT: nemuzu si pomoct, ale je to prikladna ukazka toho jak driv v legu zbrane nebyly, a postupne pribyvalo strileni, bourani. asi uz jsem stary fotr, ale vadi mi to.
    BJUSKID
    BJUSKID --- ---
    WERT: Ten vlak jsem jako malý chtěl ale stál strašnou pálku
    KAERO
    KAERO --- ---
    Na konferenci OpenAlt byl prispevek elektronika a lego:
    Konference OpenAlt - Program - přehled přednášek
    https://openalt.cz/2019/program_detail.php?tag=Lego
    prednaska jde stahnout kliknutim na miniaturni ikonku pdfka, a ten soubor neni pdf, musite to otevrit v Impressu/Powerpointu (nebo si to prejmenovat na .ppt a otevrit)

Ale nic moc. Svym zpusobem uz ta anotace je hloupa:
    "Když jsme poprvé letos na Future Portu v Praze viděli nové LEGO® Education napadlo nás, že tohle přece musí jít udělat jako opensource a navíc mnohem lépe..."
    Asi ma typek nadseni, ale imho zapomina ze deti potrebuji perfektne funkcni a dotazene veci, jinak ztraci pozornost. A pokud by chtel udelat obdobny projekt, tak by do toho musel investovat neskutecne mnozstvi casu...
    BATY
    BATY --- ---
    Jinak jsem byl s klukama v neděli v Czech Repubrick a pěkný modely tam maj! Asi se mi to líbilo víc, než Muzeum lega na Národní.

Jinak tam byl i fajn chlap u kasy. Už jsem vytahoval 600 korun za vstupné 1+2 a on: "Do 100 cm to maj kluci zdarma, no, jeden je na hraně, ale já vám to dám jen za 1 dospělej." Přitom jeden 109 a druhej 119 cm :D Tak alespoň že tak, to bylo příjemný :)
    Ale kdybych šel sám, tak bych se tam asi zdržel dýl než s klukama (4 a 5,5) :)
    BATY
    BATY --- ---
    Pytlík 4/6

BATY
    BATY --- ---
    HADIAK: Nevim, jakej maj algoritmus pro prodávané stavebnice ;)
    Divný no...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BATY: coz je divne, lebo napr bugatti aj porsche tam maju... (a aj maleho mustanga a fiestu zo speed serie)
    BATY
    BATY --- ---
    HADIAK: To je pravda, tam ho nevedou :/
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BATY: som na neho dnes chcel pozriet v draciku - a tam ho nemaju! :/
    PECA
    PECA --- ---
    BATY
    BATY --- ---
    Už se to rýsuje. Pytlík 3.

ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    NOIK: to vypada dobre, dik
    KAERO
    KAERO --- ---
    Chtel jsem si postavit prvni raketu (A4/V2), aby bylo videt jak je mrnava vedle saturnu V. V uvahu pripadla od Marca balderamy, ale potrebovala lehce doupravit. Pak jsem zjistil, ze Wolfram Broszies udelal i obsluzna vozidla - cisterny, prevozni ram atd. Jenze ty taky potrebovaly doupravit. No a ve vysledku z toho bude diorama - zatim mam jen digitalni model.
    Jen nevim, jestli jsem na tu cestu zvolil vhodny styl. je to poznat ze to je cesta ala udusana hlina? Mozna to je lepsi predelat na betonovou plochu, jako je na tehle fotce?:
    https://2.bp.blogspot.com/...AAAAAAAAMJA/ZKSGMRaXvvMRmQzJWZ9UIDWbQpnN9jcrACLcB/s1600/v2_rocket_5.jpg
    Jenze kdyz udelam auta seda, a betonovou plochu taky sedou, tak to cele bude sede :(

Jinak odleva to jsou: transportni vozidlo pro pechotu, ridici panzer, cisterna na peroxid vodiku, tahac s prepravnikem na raketu, tahac s cisternou na alkohol, cisterna na alkohol s vozikem s pumpou, tahac s cisternou na kapalny kyslik, cisterna na peroxid vodiku

NOIK
    NOIK --- ---
    ZELGARIS: my máme lego v těhle organizérech, maj to nárazově v Lidlu za kilo (teď koukám, že to zrovna není), samozřejmě se daj sehnat podobný, ale v týhle velikosti dražší ...máme rozdělený podle barev a typů dílků, jakmile to přesáhne nějaký množství, tak s vysypáním všeho na jednu hromadu už má člověk problém najít to co chce ..nejlepší je podle mě ale asi nějakej regál s průhlednýma šuplíkama, kdy si jenom vytahuješ co potřebuješ, něco jako tohle
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam