• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: pro zajimavost - to video je od autora toho Land Roveru. Martin Grohl je vyvojarem v legu, delal treba MacAnthem, Heavy lift helicopter a spoustu jinych.
    BATY
    BATY --- ---
    ROENICK: To je jasný, ale neni to lego, víšco :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    do terenu mi prijdou lepsi modely, ktery jsou na to urceny, nez lego

ten pasak myslim mame doma, jeste nepostavenej od lonskych vanoc. Ceka az udelam jerab :)

jo pockat, mame 42065. Ten vypada taky dobre

BATY
    BATY --- ---
    Nebo tohle :)
    RC Motorized Land Rover Defender LEGO Technic 42110
    https://www.youtube.com/watch?v=532MRONAjB0&t
    BATY
    BATY --- ---
    JANFROG: Tento set mě taky nechal teda úplně chladným...
    Jak píše KAERO, vem raději 42099. Kde už to ovládáš přes mobil a myslím, že v té aplikaci vidíš u stupeň náklonu a tak podobně, rozhodně zajímavější set asi po všech stránkách...
    NOIK
    NOIK --- ---
    KAERO: díky za tip, 42095 asi přinese synkovi ježíšek ...dcerce asi 31088 ..a taťkovi asi 10265:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    JANFROG: co si pamatuju recenze, tak zasadni vytky byly ze to v terenu ma nulovou prostupnost, protoze to ma moc diferencialu, a kdyz je jedine kolo ve vzduchu tak motor zabira jen na to jedno kolo. nejlepsi deviza tohohle modelu jsou ta krasna velka kola, mam je doma koupene samostatne a jsou super. jen je problem najit dost silny motor, neboli aby to jelo rozumne rychle a zvladlo nejaky kopec. u tak velkych kol uz je potreba hodne velky moment sily.

jestli chces neco na jezdeni, tak vem 42099, protoze tam je novy zpusob ovladani a motoru, anebo vem levnejsi 42095, s tim si uzijete jeste vice zabavy - mam predchozi verzi, je to svizne a jezdeni s pasakem je pro deti bomba. dve packy zvladaji i dvoulete deti.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JANFROG: ja nemyslel ani barvu, spis jen ze to je cely takovy dukladny, jen ta trepici se snura to kazi, ale ber to s humorem:) ty kola me prekvapily, poděl se pak o dalsi generaci:) ja jsem lanovku stavel jednou se synem kamarada, po jeho pocatecnim nadseni to ale skoncilo jeji totalni destrukci kdyz se nastval ze mu nejde postavit nova dolni stanice podle jeho predstav
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JANFROG: Je to paráda a myslím, ze zdejší mazaci z toho mají ještě větší radost než tvoje děti
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Kdyz uz jsme u toho doplnovani, premyslim, ze bych si udelal radost k Vanocum timhle: https://www.lego.com/en-gb/product/6x6-all-terrain-tow-truck-42070 Mate to nekdo? Nejake vylozene vytky?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ja si pamatuju jak jsme s brachou delali lanovku z tyhle stavebnice, jezdila bez pohonu jen na sikm, snure ale bylo to super. Kdyz se rozpadla o postel bylo to nejvic :)

ROENICK
    ROENICK --- ---
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SHMADE: Jo jo, motorek by byl super...no, musim se dovybavit. Motor, SBrick, FPGA a nakonec naprogramovat ovladaci SW. Projekt na par let :-)

ANDR3E: No, zrovna ty gumova kola nesplnila ocekavani. Budu muset udelat treti generaci te casti s kladkama. Trosku problem je, ze nemam moc z ceho vybirat.

A ta cervena snura. jsem rad za cervenou, mam dve holky takze cervena je kompromis mezi cernou a ruzovou nebo fialovou :-)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JANFROG: ten zaves s gumovejma kolama je super, snad jediny co by jeste zaslouzilo poladit je ta cervena snura ;)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    JANFROG: Super, jako malej jsem si taky stavěl lanovky, vypadaly dost podobne, dveře jsem měl dokonce úplně stejný, jen první verze byly bez motorku, ten jsem měl až později, takže lanovka jezdila na laně nejdřív jen dolů, z vrchu palandy k takový dřevěný krabici, kde lanovka brzdila o plyšáky sester. Občas úplně nedobrzdila, ale to bylo skoro lepší než když dobrzdila. Následný upgrade s moturkem byl fajn, jen to se zas občas rozsvihala o horní stanici, ozubené kolečka na převody jsem v ty době neměl a tak jezdila docela svižně. :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Tak ja se take pochlubim, nase prvni MOC (kabina deti, zaves ja). Je mi jasne ze mistni mazaci se usklibnou, ale deti maji radost :-)

ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    Speed Champions vypadají i jako docela šampióni na předělávky, většina modelů má až deset i víc alternativ

LEGO Set 75891-1 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car (2019 Speed Champions) | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/sets/75891-1/chevrolet-camaro-zl1-race-car/#alt_builds
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tady je druhe diorama co pripravuju. Apollo recovery mission. Vrtulnik je od Marca Balderamy, upraveny S. Schoenem a dale upraveny mnou. Voda a clun je moje. Zatim jen digitalni model. Dokoncim to a nakoupim kosticky pro A4 i tohle.

a fotka opravdove operace:
    KAERO
    KAERO --- ---
    CROSS: mam stejnou zkusenost, ze male deti chteji lokomotivy tahat samy a motorek prekazi.
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOOMIX: něco podobnýho uměly ty žlutý lokomotivy ze setu 3335. Kdysi jsem dvě koupil na nějakým bazaru, obě už to maj za sebou a děti zrovna z těchhle funkcí moc nadšený nebyly. Obecně mi přišlo, že lokotky s motorem jsou spíš pro mě, děti si to chtěly tahat samy (mašinka Tomáš nebo jak se to česky jmenuje).

Co se týká kolejí, nějaký aftermarket koleje (aspoň myslim, že jsou, nevypadaj moc jak ty šedý, jsou černý a o něco delší, ale možná jsou jen z nějakýho historickýho setu) jsem dostal v krabici s origo kolejema zase na nějakým bazaru (tady se konaj organizovaný bazary hraček) a chyběly jim vroubky, takže elektrický mašinky se na tom zadrhávaly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam