• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ja si pamatuju jak jsme s brachou delali lanovku z tyhle stavebnice, jezdila bez pohonu jen na sikm, snure ale bylo to super. Kdyz se rozpadla o postel bylo to nejvic :)

ROENICK
    ROENICK --- ---
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SHMADE: Jo jo, motorek by byl super...no, musim se dovybavit. Motor, SBrick, FPGA a nakonec naprogramovat ovladaci SW. Projekt na par let :-)

ANDR3E: No, zrovna ty gumova kola nesplnila ocekavani. Budu muset udelat treti generaci te casti s kladkama. Trosku problem je, ze nemam moc z ceho vybirat.

A ta cervena snura. jsem rad za cervenou, mam dve holky takze cervena je kompromis mezi cernou a ruzovou nebo fialovou :-)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JANFROG: ten zaves s gumovejma kolama je super, snad jediny co by jeste zaslouzilo poladit je ta cervena snura ;)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    JANFROG: Super, jako malej jsem si taky stavěl lanovky, vypadaly dost podobne, dveře jsem měl dokonce úplně stejný, jen první verze byly bez motorku, ten jsem měl až později, takže lanovka jezdila na laně nejdřív jen dolů, z vrchu palandy k takový dřevěný krabici, kde lanovka brzdila o plyšáky sester. Občas úplně nedobrzdila, ale to bylo skoro lepší než když dobrzdila. Následný upgrade s moturkem byl fajn, jen to se zas občas rozsvihala o horní stanici, ozubené kolečka na převody jsem v ty době neměl a tak jezdila docela svižně. :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Tak ja se take pochlubim, nase prvni MOC (kabina deti, zaves ja). Je mi jasne ze mistni mazaci se usklibnou, ale deti maji radost :-)

ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    Speed Champions vypadají i jako docela šampióni na předělávky, většina modelů má až deset i víc alternativ

LEGO Set 75891-1 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car (2019 Speed Champions) | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/sets/75891-1/chevrolet-camaro-zl1-race-car/#alt_builds
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tady je druhe diorama co pripravuju. Apollo recovery mission. Vrtulnik je od Marca Balderamy, upraveny S. Schoenem a dale upraveny mnou. Voda a clun je moje. Zatim jen digitalni model. Dokoncim to a nakoupim kosticky pro A4 i tohle.

a fotka opravdove operace:
    KAERO
    KAERO --- ---
    CROSS: mam stejnou zkusenost, ze male deti chteji lokomotivy tahat samy a motorek prekazi.
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOOMIX: něco podobnýho uměly ty žlutý lokomotivy ze setu 3335. Kdysi jsem dvě koupil na nějakým bazaru, obě už to maj za sebou a děti zrovna z těchhle funkcí moc nadšený nebyly. Obecně mi přišlo, že lokotky s motorem jsou spíš pro mě, děti si to chtěly tahat samy (mašinka Tomáš nebo jak se to česky jmenuje).

Co se týká kolejí, nějaký aftermarket koleje (aspoň myslim, že jsou, nevypadaj moc jak ty šedý, jsou černý a o něco delší, ale možná jsou jen z nějakýho historickýho setu) jsem dostal v krabici s origo kolejema zase na nějakým bazaru (tady se konaj organizovaný bazary hraček) a chyběly jim vroubky, takže elektrický mašinky se na tom zadrhávaly.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ZELGARIS: cca tak ako aj ty.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ROENICK: tady to je všechno hezky ukázaný, co ty nový lokomtivy umí

10874 Duplo Steam Train with Boost add-on at Toy Fair New York 2018
    https://www.youtube.com/watch?v=M0kn_1oIP9Q
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    :)

GBC 19 Log Flume - 42009 Building Instructions | PV-Productions
    https://pv-productions.com/product/lego-gbc-19-42009-building-instructions/

GBC 19 Log Flume - Building Instructions - 42009 C Model Mobile Crane MK II
    http://www.youtube.com/watch?v=9FYTeqZvFnY
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    TOOMIX: no jo to jsou nejaky novejsi modely, ty ani neznam :)
    TOMG
    TOMG --- ---
    ZELGARIS: pračka a polštář nebo na to speciálně ušité pytlíky s uzavíráním na stáhnutí šnůrkou a po vyprání rozložit někam na ručníky a nechat uschnout.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Je mi jasne ze se jedna o newbie dotazy, neco jsem googloval, ale susit dilky manualne nebo to cistit kartackem se mi fak nechce...
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Dalsi stupidni dotaz - jak umyvate a nasledne susite lego?
    Znamy to resi normalne v pracce, kdy lego nacpe do obalu od polstare a vypere to.
    Ja namacim lego do vlazne vody s jarem a pak oplachnu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ROENICK: červená lokomotiva couvat umí. Buď postrčením, najetím na zelený obraceč v kolejích nebo přes Android aplikaci ;)

Kupoval jsem to v Marumine store, to nejdražší za 48$, byla u toho i ta mašinka, dvě výhybky atd. Mašinka je jen na tlačítko a jede jen dopředu. Zato je ale minimálně 2x rychlejší než ta červená z 10874 a hraje vcelku návykovou melodii

US $36.35 29%OFF | MARUMINE Toys Duplo Bricks Train Bridge Building Blocks Set for Kids Creative Educational Train Tracks Bricks for Children
    https://s.click.aliexpress.com/e/kfGrFnyAf

Z toho všeho se už daj udělat pěkný věci. Nic dalšího kupovat nebudu, počkám na normalní Lego

ROENICK
    ROENICK --- ---
    TOOMIX: jo ja musel propojit dve sady (modrej a oranzovej vlak) a jeste tu kde jsou jen koleje aby se daly delat uz pekny veci..

stejne se ale vycita tem vlakum, ze tam nejde delat presne to co deti chtej - hodne dlouhy vlaky (sekaj se pak na zatackach), ze nemaj lokomotivy sprahla vepredu, ze neumi couvat..
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    TOOMIX: Ten jsem právě koupil k vánocům, a prijde mi to hodne maly. Dik ,dobrej postreh
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam