• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    VACA
    VACA --- ---
    JANFROG: aha tak pozde ja jsem zrovna mel dopsano a odeslal nez jsem stihl zaregistrovat tvuj vstup :)
    VACA
    VACA --- ---
    JANFROG: asi nosim drivi do lesa, bricklink.com urcite znas. Tam muzes mj vyhledavat sety podle dilku. To mi prijde dobrej ukazatel kdyz se na model divas jako bundle dilku.

Portal je zajimavej dil, je tam 6x. Ale ten dil zase neni tak vzacnej, je prumerna cena je velmi nizka. Vyskytuje se v dalsich 8 setech.
    Timhle zpusobem bych se podival na celej ten set.
    Zajimavej mi tam prijde XL motor https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=58121c01&idColor=86#T=C&C=86
    ze je tam jsou zastoupeny 2 druhy differencialu celkem v 5ti kusech. I kdyz, diff zrovna je hodne rozsirenej.
    Je tam M motor..
    Je tam dnes uz prekonany iR ovladani, ktery bych ale zas tak nezatracoval dokud neni otevrena ta nova generace pro vlastni tvorbu. Imho ale najde vyuziti i v budoucnu pro sekundarni funkce..
    Pak jsou tam ty linearni teleskopy tam je otazka jak jsou pro tebe zajimavy co se vyuziti tyce..

Nejsou tam ale zadny tlumice, napriklad.

Na tvym miste bych nejdriv vytvoril hrubou predstavu co z toho budes chtit vytvaret. A tim padem jaky dilky pro to potrebujes nezbytne a jaky by se ti libily..
    Ty si pak projedes na BL v jakejch setech jsou zastoupeny, vytvoris si takovej seznam setu favoritu a prvni si koupis ten ve kterym je nejvic pro tebe zajimavejch.
    Z tohodle hlediska bych teda zvazoval i barvu panelu..

Me treba jako "starter pack" neprijde vubec spatnej set 9398. V pomeru k cene za kterou se da sehnat second hand ma dobrej pomer zajimanejch dilu.
    Z teh drahejch a malo zastoupenejch v setech treba
    Servo https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=99498c01&idColor=86#T=C&C=86

Nebo dlouhy tlumice: https://www.bricklink.com/...item.page?P=95292c01&idColor=3#T=S&C=3&O={%22color%22:3,%22iconly%22:0}

Jsou tam ale i 4 portaly, 2 large motory, kulovy klouby pruchozi pro axle, 2 diferaky a docela rozumna skala stavebnich prvku na tvorbu.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: Nemam Te rad! Vzal jsem tu 42099. Ted si jeste nekde pujcit telefon...

(prosim, ber mou poznamku s nadsazkou, ocenuji ze se snazis poradit!)
    KAERO
    KAERO --- ---
    ROENICK: da. jezdili jsme s tim v trave i na betonu. jediny problem je ostre letni slunce, ktere prehlusi infra rizeni. v zime se na to lepil snih, nez mi doslo ze to musim nechat vychladnout. jenze to zas zadirala baterka.
    doma na hladke podlaze to klouze, coz je castecne zdroj zabavy. daji se na to koupit gumove cudliky, nebo staci hromada gumicek na pleteni.

JANFROG: tak je otazka jestli te nevyjde lip koupit nejake soucastky samostatne, nebo sbrick. i kdyz bez smartphonu nebo tabletu to je vlastne blbost. portal axles se s trochou sikovnosti a dilku daji nahradit.

SHMADE: hernajs, jasne, dyt to vim, popletl jsem sam sebe :)
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KAERO: Je to Milan Reindl, Grohl je jen nick na kostkách... :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ROENICK: záleží na jakej povrch, ty plastový pásy maj svoje limity. (Někdo na to dává gumičky třeba.) Jinak bych se s tim ven nebál, nemá z toho moc co upadnout, resp. nic kritickýho. Taky to mám doma, děti z toho byly nadšený.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Ale jako jo, 42099 vypada take pekne, hloda to hloda...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO. BATY: Diky. Ja to chci spis na kosticky a kvuli tem motorum / RC. A zaujali me ty "portal axles".

42099 vypada pekne, akorat je o pu;ku drazssi (mam v planu to kupovat z druhe ruky z ebaye). A take nemame smartphone, ze ktereho byt to slo ridit...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    KAERO: da se s nim i ven?
    KAERO
    KAERO --- ---
    ROENICK: tohoto pasaka mam, je super. jednoduchy, svizny, pekne vypada.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: pro zajimavost - to video je od autora toho Land Roveru. Martin Grohl je vyvojarem v legu, delal treba MacAnthem, Heavy lift helicopter a spoustu jinych.
    BATY
    BATY --- ---
    ROENICK: To je jasný, ale neni to lego, víšco :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    do terenu mi prijdou lepsi modely, ktery jsou na to urceny, nez lego

ten pasak myslim mame doma, jeste nepostavenej od lonskych vanoc. Ceka az udelam jerab :)

jo pockat, mame 42065. Ten vypada taky dobre

BATY
    BATY --- ---
    Nebo tohle :)
    RC Motorized Land Rover Defender LEGO Technic 42110
    https://www.youtube.com/watch?v=532MRONAjB0&t
    BATY
    BATY --- ---
    JANFROG: Tento set mě taky nechal teda úplně chladným...
    Jak píše KAERO, vem raději 42099. Kde už to ovládáš přes mobil a myslím, že v té aplikaci vidíš u stupeň náklonu a tak podobně, rozhodně zajímavější set asi po všech stránkách...
    NOIK
    NOIK --- ---
    KAERO: díky za tip, 42095 asi přinese synkovi ježíšek ...dcerce asi 31088 ..a taťkovi asi 10265:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    JANFROG: co si pamatuju recenze, tak zasadni vytky byly ze to v terenu ma nulovou prostupnost, protoze to ma moc diferencialu, a kdyz je jedine kolo ve vzduchu tak motor zabira jen na to jedno kolo. nejlepsi deviza tohohle modelu jsou ta krasna velka kola, mam je doma koupene samostatne a jsou super. jen je problem najit dost silny motor, neboli aby to jelo rozumne rychle a zvladlo nejaky kopec. u tak velkych kol uz je potreba hodne velky moment sily.

jestli chces neco na jezdeni, tak vem 42099, protoze tam je novy zpusob ovladani a motoru, anebo vem levnejsi 42095, s tim si uzijete jeste vice zabavy - mam predchozi verzi, je to svizne a jezdeni s pasakem je pro deti bomba. dve packy zvladaji i dvoulete deti.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JANFROG: ja nemyslel ani barvu, spis jen ze to je cely takovy dukladny, jen ta trepici se snura to kazi, ale ber to s humorem:) ty kola me prekvapily, poděl se pak o dalsi generaci:) ja jsem lanovku stavel jednou se synem kamarada, po jeho pocatecnim nadseni to ale skoncilo jeji totalni destrukci kdyz se nastval ze mu nejde postavit nova dolni stanice podle jeho predstav
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JANFROG: Je to paráda a myslím, ze zdejší mazaci z toho mají ještě větší radost než tvoje děti
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Kdyz uz jsme u toho doplnovani, premyslim, ze bych si udelal radost k Vanocum timhle: https://www.lego.com/en-gb/product/6x6-all-terrain-tow-truck-42070 Mate to nekdo? Nejake vylozene vytky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam