• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    ROENICK: te trumfnu. 10221 startoval ve 2011 na 12 kKc, a ted je na 50 kKc.
    SCOONK
    SCOONK --- ---
    KANAREK1: Ha, motokara vpravo, můj prvni Technic...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    KAERO: a co teprve set 42009 :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    jen tak koukam na heureku a set 21309 Saturn V byl uveden ~2 roky zpatky, a cena klesala, z nejakych 5 kKc na 3 kKc. Ale set 21108 ghostbusters, uvedeny 5 let zpatky, zacinal na 1,5 kKc a vytrvale stoupal na dnesnich 3 kKc. Zajimave.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ROENICK: Ja při střílení přes mířidla nezavírám žádné oko, chtělo to trochu pilovat ale je to super, máš pořád přehled o okolí.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BATY: Ja to měl podobně, pravoruký a levooký. Pak jsem si nechal operovat oči a přehodilo se to, jsem kompletně pravostranný a tyhle potíže to spíš zesílilo.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    TOMBRIDER: ja to prohozeny nemam ale taky davam pusku k pravymu rameni a koukam levym okem, protoze levy nezavru :) uz se mi na strelnici nekdo divil. S optikou problem nemam, ale miridla tam je problem narvat k tomu hlavu :)
    BATY
    BATY --- ---
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    W_NOICE78:
    WERT:
    Já jsem ročník 86, takže u většiny jsem ještě nebyl na světě, ale je to typ stavebnic, na kterých jsem vyrůstal, tak je super pocit to dávat dohromady. Hlavne ta vila. Ten typ byl zase u mě jako jedno z prvních. První byl rytíř na koni.
    KAERO
    KAERO --- ---
    WERT: moje taky!
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BATY: Koukám že to znáš :) Jj byl jsem za blbce celou základku. Z češtiny permanentně čtyřky pětky. Držela mě literatura kde jsem měl vždycky za jedna. Soudružky byly neúprosné svině. Sry za OT. Už končím. (Jen teda dodnes jsem se nenaučil zamhourit levé oko, a sem tam píšu jako kokot. Ale v dnešní době kdy se to dá svést na mobil si toho málokdo všimne+ autocorrect :) Držím klukovi palce na učitele ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BATY: My leváci obecně umíme všechno oběma. Teda, jak jsem oficiálně úplně obourukej, ale spis se cítím jak levák. Leváci musí umět většinu věci na obe strany.
    BATY
    BATY --- ---
    TOMBRIDER: Tak alespoň víš, proč stavíš lego zrcadlově :o))

    No, tak doufám, že je to školství/učitelé dnes kousek dál. Dřív byly ty děti blbci, dnes už se víc alespoň proč a že za to nemohou. Snad to k něčemu bude, ten papír. Já toto nemám, ale třeba jsem ve škole dostal facku při obědě od vychovatelky, protože držím příbor obráceně... Bylo to kvůli tomu, že jsem levák, ale jako díte jsem si to neuvědomoval, že to je kvůli tomu. Dnes držím příbor tak nebo tak a je mi to jedno. Jednou to mám přirozeně a jednou naučeně. Taky jsem dostával 5ky z výtvarné výchovy ze stříhání, než tam jednou došla máma a zeptala se učitelky, jestli mi dávají nůžky pro leváka... Dřív možná ani takové nůžky nebyly, nevím, každopádně levou rukou nůžkama pro praváka člověk nic neustříhne. Takže jsem se naučil stříhat i pravou, pro jistotu, když nejsou levé nůžky :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BATY: Já to mám :). Žádný "důležitý" problém jsem s tím nikdy neměl. Teda až cca v deseti, jsem poprvé zjistil proč neumím trefit terč vzduchovkou jako ostatní. Protože jsem ji dával jako pravák na pravé rameno. Ale zavřu pravé a koukám levým okem. Pak jsem chodil na různé cvičení. A byl/je ze mne disgrafik. Přesně jak píšeš. Prohazoval jsem písmenka, ale prostě to neviděl.. :) Takže vlastně jedinej boj bylo s učiteli co nechápali že to není naschvál. I když jsem na to měl od doktorů "papír" z různých vyšetření.
    WERT
    WERT --- ---
    KANAREK1: Ten hasici vuz uplne vzadu s navijakem bylo zase moje prvni lego. :)
    BATY
    BATY --- ---
    RATTKIN: Já vím, na logopedii nám to zjistili a cvičení nám poradili.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    BATY: jsou na to i nějaký cvičení, poraďte se na logopedii
    BATY
    BATY --- ---
    JOPS: Myslím, že docela jednoduchej test (alespoň u nás to funguje) je, že řekneš dítěti, ať na tebe zamíří rukou jako pistolkou. Náš kluk zamíří pravou rukou, ale míří levym okem. Ta psycholožka to udělala tak, že mu podávala kaleidoskop, ale oběma rukama, aby ho to dítě mělo uprostřed (jinak po něm sáhne tou rukou, kterou to má blíž). Takže mu ho podala oběma rukama a on ho vzal pravou rukou, ale dal si ho k levému oku. To je takovej rychlej test, jestli dítě má zkříženou lateralitu. Snad by to neměl být nějak extra problém. Co jsem četl různé články a diskuze, tak jsou i lidi, co jim to diagnostikovali ve 40ti a neměli s tím nikdy žádný problém. Asi to může každého ovlivnit jinak, někoho víc, někoho méně.
    BATY
    BATY --- ---
    JOPS: Ne, nevidí to. Ale co je zajímavé, potom začal stavět tu horskou policejní stanici (60174) a to jsem byl zrovna u něho, když začínal a "základní kámen" té stanice postavil zase zrcadlově... Tak jsem mu to opravil a pak už tu stanici postavil celou sám dobře. Je mu 5 let.

    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Pravděpodobně se stane to, že přijde, ať mu jdu pomoct, že mu to nejde a bude se rozčilovat, že to nepasuje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam