• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAFES
    KAFES --- ---
    KANAREK1: je spoustu toho mam taky, +- komplet:) na panický jsem byl milejsi, takze mam helmy v pohode:)
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: Ještě bych si dal pozor na "min buy". Bohužel se stává, že ti, co mají hodně věcí, mají také vysoké minimum nákupu. Pak je dobré se podívat na "terms" u jednotlivých prodejců. Někdy bývají skryté poplatky za balné, či minimální cenu jednoho lotu, i když celková minimální cena není daná. Dost slušně vychází koupě a poštovné v Holandsku. Jo a rozhodně nezapomenout kupovat přes Paypal, i když někteří prodejci připočítávají cca 3 procenta z ceny. Ale je to bezpečné a proti bankovnímu převodu levné.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: Aha, diky. To mi prijde jako docela skoda, docela bych cekal takovou funkci, prijde mi to prirozene a prakticke.
    Programky zkusim najit, v nejhorsim neco napisu sam (to mozna bude rychlejsi, nez to hledat :-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    JANFROG: primo na bricklinku to nejde. ale existuje nejaky set consolovych programku pro linux co by to mely umet. ale je to uz dva roky co jsem je zkousel tak si nepamatuju odkud jsem to vzal.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Kdyz uz jsme u toho bricklinku, mam seznam dilku ze stud.io na jeden MOC, udelal jsem z toho "wanted list".
    Mam rekneme dva sety, co (doufam :-) maji vetsinu z toho, takze potrebuji z meho "wanted list" odebrat vsechno, co je v tech setech co mam.
    Neprisel jsem na to, jak to udelam. Umi to nekdo? Nebo na to jdu uplne spatne?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    kdo vlastne dodava ty novy kostky? jsou tam i obchody co to kupujou nekde od lega na tuny, nebo jsou to vse soukromnici a prodavaj novy stavebnice na jednotlivy kousky?
    KAERO
    KAERO --- ---
    GLADILAF: vsechny chybejici dilky si dej treba do jednoho "Wanted List". Kdyz mas ten seznam otevreny, tak tam je zelene tlacitko "Buy All". Objevi se ti seznam obchodu ktere maji kosticky co potrebujes. Bud zvolis obchody sam, nebo das "Autoselect", a uvidis z kolika obchodu potrebujes nakoupit, a cenu za kosticky. Bud se s tim spokojis, nebo si budes dal hrat s nastavenim hledani obchodu, jako napriklad hledat jen v CR. Kdyz to mas hotove, tak das "Create carts", udela ti to nakupni voziky, objednas v jednotlivych obchodech, pockas na potvrzeni obchodem, zaplatis a cekas na postu.

    Doporucuju pro vsechny kosticky na "Wanted List" nastavit:
    -zda chces aby byla nova/pouzita/nedulezite - u pruhlednych kosticek davam jen nova, jinak se muze stat ze dilky jsou tak osoupane ze uz nejsou pruhledne
    -minimalni cenu za kterou jsi ochoten ji koupit. napr. vsechny kostky nastavis na prumernou cenu z prodeju za posledni pulrok, a pak tu cenu vynasobis 2. Nektere obchody totiz maji pomerne silene ceny (10x vetsi), ale zase maji skoro uplne vsechno. A automaticky vybirac muze preferovat mensi mnozstvi objednavek nez mensi cenu (to jde tusim taky nekde nastavovat).

    Mysli na to, ze postovne a balne muze klidne delat 50% toho co nakonec zaplatis. Zalezi na konkretnim obchodu a co objednavas. Hodne kostek jednoho typu je levnejsi nez mnoho kostek mnoha typu. Spousta obchodu to ma detailne popsane.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    GLADILAF: Ja bych sel cestou toho, ze bych nasel co nejmensi pocet prodejcu, co ma vsechno co potrebujes a mezi ne to rozdelil, aby se ti dobre rozlozilo postovne.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    To že je venku katalog 2020 první pololetí. To už tady asi každý ví, co.
    LEGO Brand Catalogue 2HY 2019
    https://catalogs.lego.com/BrandCatalog/1hy2020/reemea/cz/#/
    JOPS
    JOPS --- ---
    TOMBRIDER: wow, to asi nutne potrebuji :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    hehehe mi pripomenulo vcerajsok;
    starsi daval ovecke z fabulandu (moje stare lego) okolo krku cvernu (nit), ktora bola natiahnuta na 20 cm. hovorim mu, ci to nie je trosku nevhodne aby daval okolo krku nit. na to mi povedal, ze chce ovecku upiect :)

    ROENICK
    ROENICK --- ---
    CROSS: snad zustane u lega :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    No můj nyní pětiletý syn sice staví podle návodu v pohodě a pak si se starším bratrem hrají s tím, co stvořili, ale i v těch pěti letech má už od prvního setkání s Legem obsesi sundávat figurkám hlavy a pokrývky hlav. Když najdu v pokoji hromádku rozházených součástek, podle přítomnosti nebo nepřítomnosti panáčků bez hlav můžu celkem spolehlivě určit, který ze synů ji tam nechal.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOMBRIDER: to já si chvíli počkám. Skoro 3 letá dcera vezme Duplo koně a staví na něj kostky. Jakmile to spadne, začne se tomu smát, že "komín bác". Zas nadruhou stranu umí sama poskládat duplo koleje to uzavřeného okruhu a pustit po nich vlak
    BATY
    BATY --- ---
    TOMBRIDER: To jo, to musím taky mít.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BATY: Taky jsem si byl ježíškem. :) Ještě k tomu Ferrari F40
    A co jsem koukal tak vylezlo Quattro S1 a zcela nutně ho musím mít.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ja dostal BigBen :)

    ten minimalizmus je u Lega super :)
    BATY
    BATY --- ---
    TOMBRIDER: Tohle Porsche jsem si koupil k Vánocům a taky jsem si ho dovolil poskládat sám. Ale mám teda bílý :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Tak konečně junior(4.5yo) umí stavět Lego uplně sám. Dostal pod stromeček creator 31057 (helikoptéra/letadlo/catamaran). A když jsem mu před sebe srovnal všechny kostičky do řad. Dal do ruky návod a odešel. A on bez chybičky postavil helinu. Hergot se mnou zacloumala pýcha. Takhle sedět u něčeho dlouho jsem ho ještě nezažil. Zas jsem to rozložil, on z toho udělal letadlo atd.
    Tak jsem vytáhnul jeden starší domek a on ho celý postavil skoro sám. :)
    Už to byla hromada kostek, tak jsem mu raději vždycka ob dva kroky nachystával požadované kostky na hromádku. Přec jenom jsem mu to nechtěl zas otrávit.
    Tak tady jeden domek. (Porsche je moje, to jsem byl krutej táta když jsem si ho sobecky poskládal sám)
    Ohh éra Dupla končí, začíná řádné Lego!
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    PECA: to je mozne; ja som to robil v PS ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam