• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: hmm, vypada to ze zasadni podil na zruseni tohodle setu mela nemecka organizace "Love bricks! Hate war!" ktera zorganizovala primo petici pro zastaveni prodeje tohodle setu...

    https://lovebricks-hatewar-de.dfg-vk.de/startseite

    tam bych asi hledal jadro pudla. A Lego pri sve opatrnosti zda se zareagovalo rychleji nez se z toho stihla stat jeste vic kontroverzni afera..
    KAERO
    KAERO --- ---
    no a Huw z bricksetu nejspis prisel na to jak opravit ospraye, s minimem zmen (cca 5 kostek navic/vymenit) - pridat paralelni radu ozubenych kol, takze namahani se zpolovicati. jestli ta chyba v prevodovce je opravdu duvod pro stazeni, tak ted manazeri v legu triskaji hlavama o zed. pridat opravu v navodu a par kostek by je asi vyslo levneji nez cely set stahovat :)
    Fixing the Osprey | Brickset: LEGO set guide and database
    https://brickset.com/article/52890/fixing-the-osprey

    VACA: je to mozne. ja to tak necitim - asi jsem moc cetl knih o prvni svetove, a malo o modernich konfliktech. ale pravdu mas ze lego na kriklouny slysi - jak zacaly poulicni bitky v usa, tak lego stahlo z reklam policejni sety.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: PARDON!! Omlouvam se za desinformaci. to letadlo na obrazku neni civilni verze ospreye, ale je to AgustaWestland. OMLOUVAM SE! :)
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: No ja to tak prave uplne necitim. Ono imho prave ani tak nejde o to ze nema palubni zbrane, a je to jen transportni letoun. Ale obecne je osprey vnimanej jako ta sediva vrana kterou zatim muzes videt vicemene jen na palubach letadlovejch lodi, zakladen a pri bojovejch operacich.
    Priznam se, ze kdyby nebylo tehle afery lega, tak bych ani nevedel, ze se vubec pripravuje jeho civilni verze..

    A v tom je mozna prave ten problem, zatimco red baron ma "vesely barvicky", a je vnimanej jako veteran, muzeini exemplar, neco jako Bugatti type 35.. Navic je to romantizovany, i kdyz realita tehle letcu ve skutecnosti byla hodne tvrda..
    Osprey je soucasnost. Je videt na polich soucasnejch valecnejch konfliktu apod. V tom vidim potencionalni problem. A je mozny ze jim treba az po jeho uvedeni zacala naplno chodit kritika od siroky verejnosti.. Ktery Lego dost mozna priklada velkou vahu.
    Hvezdny valky, i kdyz jsou to valky a boje, tak je to predevsim hlavne pohadka pro deti, a v tom je imho zasadni rozdil..

    Jinak souhlasim s tim co uz bylo receno, ze je zvlastni takovahle last minute stopka, kdyz ten model museli celkem dlouho vyvijet a testovat. V tomhle ohledu je i zvlastni ze neodhalili konstrukcni fail v prevodovce uz driv.
    Nicmene ono pravdepodobne budou mit s tou Bell licenci nejakej zalozni plan a imho to jen tak nevysumi do vzduchoprazdna. Treba uvedou nejakej ciste civilni Bell model. Nebo bude mit osprey vetsi revizi po strance designu.
    Ono totiz ta civilni verze i vypada dost jinak nez jeho vojenska predloha. Ma jinou siluetu, mnohem spicatejsi cumak, jednoduchou ocasni plochu oproti dvojity apod.:



    Chm, kdyz nad tim tak premyslim, a koukam na ten lego stazenej set. Tak se mi sakra vlastne libi cim dal tim vic.. :D
    A jako za 20litru ho fakt kupovat nebudu. Ale trochu zacinam fakt zavidet tem co ho doma maji za retail price. Tenhle model nejen ze se mi vlastne libi designove jak vypada. A barevnym schematem. Ale sakra, tohle je ma fakt sbirkovej potencial jako malo co ze soucasny produkce lega. Tohle mit doma na policce, to je proste fakt trofej :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: mozna je camel a fokker romantizovany, ale ospray v nikom nevyvolava valecne predstavy, jen letadlo na prevoz "lidi". ospray nema utocnou vybavu, narozdil od kulometu camela/fokkera. a kdyz k tomu pridam star wars s utocnymi hvezdnymi krizniky... mno asi to vnimam jinak nez vedeni lega. anebo to proste je jen zasterka kvuli te chybe. ale jak se k tomu stavi bell? na krabicich je napsane ze to je oficialni licence. ze by si bell nechal libit ze da oficialni licenci a tesne pred vydanim lego rekne vy jste fuj valecna firma, nic nebude?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    dostalo se to vubec do cesky distribuce?
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: No tady v tom tvem predchozim prispevku KAERO to trpchu jako problem vypada..

    KAERO: Jakoby jo, nemuze bejt pochyb o tom ze to vojensky letadla jsou. Ale tohle jsou zrovna takovy romantizovany stroje. S trochou nadsazky tohle uz je skoro na urovni setu s hradama a rytirema :D

    Ale treba tank Mark1 ti jako set neudelaj. To uz totiz neni takova romantizovana idilka jako treba ten Red Baron:)

    Kazdopadne schodneme se na tom, ze kdo to stihnul koupit za maloobchodni cenu tak zbohatnul.
    Ale i z hlediska dilku. Sakra, tolik sedivejch panelu ktery jeste v zadnym setu nebyly.. :’(

    —-
    Btw OT poznamka ppd carou: EMMET: me trochu prekvapuje uz ta myslenka ospreye jako zachranarskyho letadla. Jako asi to uz za ty leta vychytali, ale tohle letadlo bylo strasne problematicky. Ma snad nejvetsi pocet umrti v dusledku technicke zavady co se modernich letadel tyce.. (a to byl taky duvod proc americky hlavy statu s timhle nikdy nesmeli letet:)
    Jakoby prakticnost konceptu nezpochybnuju. Ale treba takovej chinook je imho mnohem vetsi sazka na jistotu. I kdyz pravda uz je to stary jak metusalem:D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Ma nekdo predobjednane lego mario a ozval se mu distributor s dostupnosti? Mall zacal strasit, ze to nebude vcas, tak mam obavy, aby meli dostatek kusu pro vsechny.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ANGELFREE: je tam pekne ukazana ta prevodovka. celkem divne postavena, protoze heavy load helicopter 42052 ma motor, ktery je k prevodovce privedeny pres kluznou spojku. ale v ospreyovi jsou kluzne spojky az na vystupu z prevodovky.
    ale ze by tohle byl problem aby set stahli tesne pred prodejem?
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    na V-22 už je i recenze :D

    LEGO Technic 42113 Bell-Boeing V-22 Osprey [Review] | The Brothers Brick | The Brothers Brick
    https://www.brothers-brick.com/2020/07/30/lego-technic-42113-bell-boeing-v-22-osprey-review/
    KAERO
    KAERO --- ---
    Jsem si delal nejakou statistiku sveho seznamu modelu raket - mesicne pridavam kolem 25 modelu! Lidi jsou plodni...

    https://kaerodot.gitlab.io/lego-rocket-mocs/
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    10271 Fiat 500 na mall nyní -20% ,)
    KAERO
    KAERO --- ---
    zajimave: Sariel se ptal LEGa, jestli muze oficialne recenzovat ospreye, kdyz ho nekde koupi, a napsali mu ze ano...
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    All LEGO Polls | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/polls/
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    KAERO: tohle jsou historické kousky, myslím že lego tam má že nechce dělat "modern military..."
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    KAERO: strasny ceny, jakoze fakt...
    WERT
    WERT --- ---
    FACEDANCER: 4500-4800 v bazarech
    FACEDANCER
    FACEDANCER --- ---
    WERT: ja se obavam ze nejlevnejsi je to primo od lega
    v CR vsechno drazsi, zahranici zabiji cena postovneho pri tehle vaze
    WERT
    WERT --- ---
    nevite kde levne sehnat lego 21322 ?
    BATY
    BATY --- ---
    ANGELFREE: To bude mít asi docela velkou cenu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam