• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Furniture reimagined: After IKEA, LEGO now moves on to rebuild broken furniture
    https://www.marketing-interactive.com/...uses-its-bricks-to-repair-broken-items-with-latest-campaign
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: Já měl za to, že těch 70 let je EU právo
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONCKA: 70 let je ceske pravo. nemaji to nemci jinak? Prechazi prava 3. rise na soucasne nemecko? Da se u Bismarcku mluvit o designu, na nejz by se vztahovalo autorske pravo? Tolik otazek :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    RSZ: presne! maly drzal tiez shermana v ruke :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GREW: podle mě na to se bude uplatňovat stejné pravidlo jako na jiná autorská díla tj 70 let po smrti autora, u bismarcka by to mohly být příbuzný Hermanna Burkhardta, kterej byl hlavní designer a umřel 1969
    RSZ
    RSZ --- ---
    HADIAK: btw s cobi nemám žádný problém, nedělají kopie lego setů a mají hezké vlastní věci. Prcek si za svoje koupil shermana a docela mě to překvapilo. Samozřejmě to nesmí mezi lego.
    GREW
    GREW --- ---
    AXTHEB: Docela by me zajimalo, jestli vazne existuje licence treba na Bismarck a kdo ji drzi :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HADIAK: cobi normálně licence kupuje.
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Tak to máš ještě starý katalog - v nové várce katalogů už vůbec uvedený není:-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: Jojo, staci to udelat "noname" preklapeci letadlo.
    Jinak jeste je preklapeci letadlo od AW, ktere bylo puvodne vyvijene spolu s Boeingem take primarne pro vojensky trh. Boeing pak z dohody vycouval a dotahnul to do konce, AW jeste ani oficialne nelita.
    AgustaWestland AW609 - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/AgustaWestland_AW609

V patek jsem si vzal katalog z hrackarstvi a bavi me jak je tam ten Osprey hezky uvedeny :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Budou ho muset upravit na civilní letadlo, které vychází z designu ospreye, jsmenuje se jinak a není od Boingu - pak to projde v pohodě.
    KAERO
    KAERO --- ---
    TEAPACK: ha, todle PR nedovoli :)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KAERO: a teď už zbývá jen přebarvit Osprey na rescue a pustit ho do světa... =)
    EMMET
    EMMET --- ---
    BESH: U oblíbených modelů, které jsou vyprodané ano.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    RATTKIN: myslim licencie od vyrobcov vozidiel.
    BESH
    BESH --- ---
    Dneska jsme zrovna vyuzili destivej den a Saturn s mladym postavili. :)
    BESH
    BESH --- ---
    DIXIE: Zajimavy. Kupoval jsem Saturn V vloni pred Vanocema a stal me 2364,- a ted koukam, ze ted je vsude kolem 7 tisic. To se takhle deje s Legem bezne? :O
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    na staré kostky vypršel patent, tak licenci nepotřebují, pokud nepajcují nové kostky
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ked uz tu preberate tie kopie; nieco sme so synom riesili pri COBI stavebniciach a ked som videl ceny LEGO setov, ktore maju kupene licencie, zaujimalo by ma, ako to riesi cobi? ma na nieco licencie? alebo veci ako ww2 technika / trabanty licencie uz nepotrebuju? (ale aj syn sam uznal, ze sice by doma daky legovy tank chcel, ale radsej ho mat nebude, ako od cobi...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam