• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    NTR23
    NTR23 --- ---
    AVALON_CZ: Jsou úplně identické. Mají jiné čísla jen proto, ze ta 2017 byla vyrobně ukončena. A 2020 zavedena jako jiná šarže. Takže se liší fakt jen číslem.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    NTR23: Která verze Saturnu V je lepší?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SITH: A já se konečně od roku 2017 rozhoupal a konečně si ho objednal.
    NOIK
    NOIK --- ---
    TOMBRIDER: na tu pirátskou loď jsem zrovna včera koukal, nějak mi ušlo, že vyšla, asi si jí budu přát k narozeninám:)
    SITH
    SITH --- ---
    Já večer začnu skládat saturn 5 :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Jooo vánoce, čas klidu, míru, lásky a hlavně nového Lega!!
    Mladej dostal:



    A já byl taky hodnej (asi)


    Recenze jests jednoduchá. Je to všechno boží. :)
    BESH
    BESH --- ---
    U nas to byla policejni stanice 6386, ktera uz stoji hned vedle cerpaci stanice 6394, a Lego Boost, s kterym si od ty doby neprestavame hrat. :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    máme od štědrého dne postaveno (holčičí sety nepočítám).
    70425 Strašidelná střední škola v Newbury - nekoupil bych si, ale nakonec moc hezky vypadající set, ale "poličkovej", na to moc nejsem
    60095 Plavidlo pro hlubinný mořský výzkum - pěknej hračkovej set, taková základna hraní uprostřed pokoje, jen je to vééélký.
    42097 Kompaktní pásový jeřáb - technics přesně podle mého gusta, málo kapotáže, hodně mechanismů a myslím že za rozumný peníze..¨

    A já teda blbnu s micro:bitem, servama a motůrkama, povětšinou lego-kompatibilníma, fakt mě ten ekosystém nadchnul (proti boostu třeba).
    EMMET
    EMMET --- ---
    ZELGARIS: A taky nové "malé" šípové pneumatiky. Tenhle set je must-have pro mě:)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ZELGARIS: Imho nejlepší jsou Eneloop pro, ale používám ikea ladda, který jsou prý rebrandovaný a stojí 1/3 ceny
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    EMMET: To byla afaik puvodni varianta, kdyz se jeste o tech novych cestach nevedelo temer nic, ted to ale udajne vypada tak, ze tohle bude jen alternativa pro 5+ ke standardnim silnicim.

    GREW: Drive proste bylo min druhu kosticek a to jejich vyuzivani a pouzivani mi prosilo vic kreativnejsi si rika o to, aby ses projednou podival na ty stare katalogy a zjistil, ze ruzne policejni/hasicske/zachranne stanice/auta atd. se v podstate lisi jen barvou, protoze s tim omezenym poctem druhu kostek se moc kreativity v minifig velikosti udelat nedalo a pokud uz byly nejake zasadni odlisnosti, tak prave unikatnimi vecmi jako treba zebrik :)
    Ano, nektere dnesni sety maji specialni unikatni kostky, ale LEGO opravdu nevytvari pro kazdou vec novou kostku, naopak treba 60271 je krasna ukazka lego recyklace (modifikovana tramvaj z jineho namesti ale s predkem vlaku, limuzina akorat v cerne barve z jineho setu, burger opet z jineho setu).
    Nicmene kdyz jsme u tech novych kostek, tak novy traktor 60287 bude mit imho novou kostku

    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO: Tez jsem zvladl ukoristit a vecer rozbalujeme jako "darek co nechal jezisek u babicky" :)

    Jinak jsem malemu (5 let) poridil vlak 60197 a byl z toho uplne nadseny, ale to trochu opadlo hned dneska rano, kdy se vybily baterky...
    Nemeli byste nejaky tip na kvalitni nabijeci AAA (eventuelne pro me AA (poridil jsem si na blbnuti s motorem 8293)) baterky?
    Diky
    KAERO
    KAERO --- ---
    mame Bricks and Lights (11009) a je to skvele. dokonce i muj prostredni kluk co nerad stavi si musel postavit vlastni priserku a delat stiny. a se slevou z albertu to byla naprosta vyhra.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: mam projete vsechny modely a myslim ze tak jak to je udelane to je dobre. qr kody by to jenom komplikovaly. ta hracka je stejne o tom ze mas porad po ruce tablet a programujes
    VACA
    VACA --- ---
    KAERO: snad jedine ze by byl navod doplnenej QR kody? Ze by to byl takovej jakoby interaktivni navod kde by jsi proste mel v urcitym bode vzdycky QR... Ale to jen tak uvazuju nahlas, s boostem jsem nikdy nepracoval takze nevim
    PABLLO
    PABLLO --- ---
    KAERO: Jo takhle, tak to potom jo, jsme teprve na začátku. Beru zpět.
    KAERO
    KAERO --- ---
    PABLLO: papirovy navod neni, protoze vzdycky postavis kousek, programujes, postavis kousek, programujes. a pak dokonce prestavis cast modelu a programujes. v papirovem navode by musela byt stranka typu "ted staveni preruste, programujte s tabletem a pak se vratte presne sem". to by imho byla blbost. nektere sekce jsou opravdu jen zmena par kosticek a pak hned programovani.

    automaticka tovarna je nejlepsi! (me se libila nejvic, detem asi ten robot nebo kocka)
    PABLLO
    PABLLO --- ---
    EMMET: Nechápu proč by papírový návod nedával smysl. Dobře, základní model těžko určit, bral jsem toho titulního robota na krabici. Prostě mě to překvapilo, papírový návody mi pro děti přijdou smysluplnější než pdf. Toť vše.
    EMMET
    EMMET --- ---
    PABLLO: nic jako základní model není, návod by nedával smysl. Ale aplikace se myslím provedla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam