• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Taky si myslím, že Bionicle měl úspěch, protože s tím udělali i filmy

    BIONICLE: Mask of Light (1080p HD)
    http://www.youtube.com/watch?v=ep7fZkUwqVg
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Ohledne uspechu Bionicle a nebo failu, ktere Lego udelalo doporucuju kouknout na The Toys That Made Us - https://www.netflix.com/title/80161497
    EMMET
    EMMET --- ---
    Tak já se trochu rozvášním:) Bionicle přivedl k Legu dost specifickou skupinu lidí a jeho sběratelé byli asi vždy trochu stranou ostatních. Z mého pohledu to byl jeden z mála úspěšných projektů diverzifikace portfolia - constractiony se líbili lidem, kteří měli rádi akční figurky s pohyblivými klouby.
    Nejsem si úplně jistý, ale myslím, že Bionicle byl první, který přinesl propracovaný kloubový systém spojů - jasně, už dřív byly nějaké kloubové spoje v City, možná technicu, ale co si pamatuji, tak šlo jen o volné spojení, ne kloub, který drží polohu a unese nějakou váhu. Do této podoby rozpracovali malé klouby až Mixels.
    Dále si myslím, že constractiony pomohli LEGO osvobodit ze zajetí pravoúhlé estetiky - trochu škoda, že fandové nakonec stavěli mnohem propravanejší a hezčí figuríny - nicméně také nejspíš z mnohem více kostek.
    Bionicle představil mnoho součástek, které se dnes používají naprict tématy (malé a velké drápy, oči, které se používají jako maják, oči, které se v různých barvách používají jako světla nebo nějaké zančky... A údajně, jako původně podtema technicu rozvinul Bionicle ozubená kola s možností napojení pod úhlem, která postupně vytlačila lámající se korunkové ozubeni).
    Nejzajímavěji vypadaly constractiony v podobě Star Wars figur, měly občas i docela zajímavé pohybové funkce - docela mi chybí nějaká taková řada v současné době.
    Takže za mě má Bionicle přehlíženou zasluhu o rozvoj stavebních technic
    CROSS
    CROSS --- ---
    Bionicle musí mít nějakou hrozně loajální a angažovanou cílovku, ale sám teda nikoho takovýho neznám.
    KAERO
    KAERO --- ---
    co tak ruzne ctu fora kolem lega, tak jsem pochopil, ze bionicle bylo pomerne hodne oblibene. me to minulo taky a taky mi to prijde o nicem. takove ty "americke" akcni figurky.

    viz wiki:
    "As Bionicle's popularity rose, it became one of Lego's most successful properties, accounting for nearly all of their financial turnover from the previous decade. Bionicle was named as the #1 Lego theme in 2003 and 2006 in terms of sales and popularity,[4] with other Lego themes at the time failing to match profits generated by Bionicle. Its popularity led to high web traffic on its official website, averaging more than one million page views per month, and further kinds of merchandise such as clothes, toiletries and fast-food restaurant collectibles."
    VACA
    VACA --- ---
    :(( bionicle bylo snad “nejmin lego” co si pamatuju.
    Jako uz to teda bylo na konci moji ery lega a mel jsem toho jeden set, na kterej sice vzpomenu s nostalgii vzhledem k dobe.
    Ale pamatuju jak tenkrat moje nadseni z toho celkem rychle vyprchalo.. Byl to teda jen mensi set, takova bionicle postavicka. Ale vlastne se s tim nedalo delat nic moc jinyho nez primarni model, ty dily se nedaly moc vyuzit v systemu, ani techniku. Nebo jsem nemel takovou fantazii, ale nejak sem nebyl schopnej ty soucastky smysluplne vyuzit.
    BATY
    BATY --- ---
    To je zase nějakej ruskej trolling, ne? :)
    BATY
    BATY --- ---
    Bionicle???
    GREW
    GREW --- ---
    KAERO: Teda, osobne hodne velky zklamani. Bionicle me nikdy moc nezaujalo a navic mi neprijde, ze naky novy reedice by mohly bejt udelany tak, aby byly nak zajimavejsi, oproti puvodnim setum. Classi space je ok a Pirates je taky ok, jenom uz je tady 21322 Pirates of Barracuda Bay , takze neni podle me uplne nutny delat dalsi piraty. Osobne bych nejvic byl pro nakej refresh jednoho ze starsich hradu - idelane 6086, nebo 6081. Adventures me minulo, ale novej set/sety by mohly bejt zajimavy. Forestmen by byly taky fajn a Imperial guards, nebo Imperial soldiers by byla super lod, nebo pevnost, prave jako doplneni setu 21322 Pirates of Barracuda Bay. Ostatni veci jsou takovy "neurazi/nenadchne", ale Bionicle je za me rozhodne nejhorsi moznej vyber a moc ten vysledek hlasovani nechapu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Hlasovani KAERO dopadlo takto:
    1. Bionicle
    2. Classic Space
    3. Pirates
    4. Trains
    5. Adventurers
    6. Classic Castle
    7. Forestmen
    8. Imperials
    9. Lion Knights
    10. Model Team

    Prvni tri projdou druhym kolem hlasovani.
    Jsem zklaman, v pristim kole se musite snazit vic!
    GREW
    GREW --- ---
    PUBLICURINATION:
    SLAVIDAN: Takova "perlicka". V setu 6066 Camouflaged Outpost https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=6066-1#T=S&O={%22iconly%22:0} Je figurka, ktera ma na klobouku cerne pirko https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?M=cas131a#T=S&O={%22iconly%22:0} Za celou historii vysly jenom 4 sety, ktere obsahovaly toto cerne pirko a proto dneska to pirko stoji cca 500Kc a vic :D
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    PUBLICURINATION: jsem toho mel dve plny krabice¨s nicim jinym jsem si skoro nehral... mel jsem nadherne detstvi..)
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    SLAVIDAN: fakt me mrzi, ze jsem to potom rozdal, ale aspon se ti par decek pekne zabavilo. Lego do kazde rodiny!)
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    PUBLICURINATION: Takže jsi měl většinu dostupného? Tak ony tu byly jen tři, Velký strom, malý strom s "bunkrem" a jezerní pevnost.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    SLAVIDAN: To snad nestoji za rec, jen asi dva kousky v mladi... urcite se tu najdou opravdovy sberatele)
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    GREW: Zpropadení gringové: :)

    Co vím, tak u nás byly z nich v prodeji jen tři velké.

    PUBLICURINATION: Kolik z těch dostupných jsi nakonec měl? :)
    GREW
    GREW --- ---
    PUBLICURINATION: Todle jsou vsechny "Forestman" sety https://www.bricklink.com/catalogList.asp?catType=S&catString=9.288 , pricemz 6071 - Forestmen's Crossing byl urcenej jenom pro americkej trh.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    SLAVIDAN: aha) vidis ani nevim, ze neco tu vubec nebylo. Cerpal jsem pouze z jejich "lego sheets" co davali ke stavebnicim tusim
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    PUBLICURINATION: Celý myslím ani nebyl u ČR v prodeji, tedy pokud nemyslíš ty 4 velké co byly.
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    ja vzdycky chtel celej set robina hooda :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam