• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BONGI
    BONGI --- ---
    Já to teď dělám primitivně. Vytisknu na LP, podlepím tenkým oboustranně lepicím filmem, z druhé strany tenkou průhlednou isolepou a vystřihnu. Je to humpoláčtější a tlustší než obtisk, ale zase o má výhodu snadné výměny.
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: To jsem delal, když jsem ještě stavěl kity. Ale chce to umět kreslit a to já moc neumím.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ja si delam potisky pomoci vodovych obtisku, a prosvitani barvy kostky jsem nepozoroval. a hlavne vysledek vypada jak prava potistena kostka, lepsi nez foliove nalepky co mam na starsim legu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BONGI: My jsme to řešili s kolegou ohledně modelu Architect a Berlinske zdi. Nedařilo se sehnat tři kostky, kde je “graffiti”, tak jsem si je z fotek a pdf návodu prekreslil a potisknuli jsme přímo ty součástky na ÚV tiskárně. Vyšlo to skvěle a barva drží.
    BONGI
    BONGI --- ---
    GREW: Kamarád má malou soukromou tiskárnu a občas mi nějaké udělá. Nejhorší je sehnat obrázek originálu ve správném měřitku, ideálně vektorový formát. Pokud se to podaří tak jsem u něj udělaných samolepek narazil na dva problémy:
    1. U obrázků udělaných na transparentní folii a přilepených na tmavší kostky, barva kostek prosvítala a měnila barvu samolepky - typicky žlutá samolepka a červená kostka atd.
    2. U obrázků na bílé folii zase docházelo k odlupování/odírání zvláště červené barvy.

    Docela by mne zajímalo, jestli máš stejný problém?
    Já si u něj dokonce nechávám dělat folie na krabice, pokud nemám originál. Nemá to s originálem nic společného ani co do rozměru, ale vypadá to dobře a lépe se to uskladňuje.
    GREW
    GREW --- ---
    btw, kdyby mel nekdo zajem. Nejsou to originaly, je to nove tisteny, bud na transparetnim podkladu, nebo na bilym a teoreticky muzu sehnat skoro jakykoliv.
    BONGI
    BONGI --- ---
    BESH: Teď jsem ho chtěl dát dohromady, jenže jsem narazil na problém, že nemohu sehnat tu základní desku v Česku a podobný problém je s množstvím oken (11) a trans. slope (8). Tak zatím odloženo.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    SLAVIDAN: Jak si teď vzpomínám, byla tam ještě jedna malá nálepka jdoucí přes dvě kostičky, a to ten černý pultík s býlími tlačítky co se lepil na dvě malé žluté ploché kostky. Tu jsem ale nalepil bez váhání, výsledný produkt mi připadal cennější a nerušící možnosti stavět.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    WERT: Já ho ještě mám
    WERT
    WERT --- ---
    SLAVIDAN: tohle jsem mel
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    GREW: Já jsem tento problém řešil u Lego shell cisterny, kde nálepka s logem(kterého jsem si hodně cenil!) by šla přes více kostiček. Já nu nálepku nakonec rozstřihl a její okraje zarovnal, s výsledkem jsme pak byl docela spokojen.

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GREW: já žiletkou
    GREW
    GREW --- ---
    BESH: Ja je lepil a v miste spoje kosticek sem je rozriznul skalpelem :)
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    To bylo jedno z leg, nad jejichž obrázky jsem nejvíce vzdychal jako malý při prohlížení mého úplně prvního katalogu lega. :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    BESH: Moje první lego.
    BESH
    BESH --- ---
    KAERO: Tak treba na klasicky hasicsky stanici je taky. Vetsinou ji ale nikdo nenalepil.

    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: Ano, je přes dvě kostičky. A skutečně se to dělalo, mám několik starých stavebnic, kde to je.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: ech, blbe jsem to napsal. kulate jsou prave 3, osmiuhelnikove jsou leve 4.
    KAERO
    KAERO --- ---
    vybiram si kterou dalsi raketu si postavim. navodu je hromada, ale zadny MOC neni idealni. Ty na obrazku vlevo jsou kulate, a prijde mi ze raketa musi byt kulata. ty ostatni jsou v prurezu osmiuhelnik. Kulate jsou ale sirsi, nez by mely byt, ty osmiuhelnikove maji zase prilis malou trysku 2. stupne, to je trapne, protoze druhy stupen ma vzdy mnohem vetsi trysku.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam