• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: 3x sbrick, 2x baterie. a ja mel problem nacpat dva motory do podobne velkeho setu hasicaka.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Tjn, tak když máš konstrukci ze 14 motorů, 2x sbrick a teď nevim kolik battery packu, tak je zázrak, že to drží vlastně :) Někde v tom videu je to vidět bez toho pláště...
    KAERO
    KAERO --- ---
    BLACKHEAD: jo, to jsem si taky rikal. Holt Sariel je kouzelnik. Ale jde videt, jak mistama kdyz motory zaberou tak to prohyba konstrukci, takze to je mistama asi na hrane soudrznosti.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    BESH: "How the f*ck" dostali do takovy krabicky 14 motoru? :-o
    BESH
    BESH --- ---
    LEGO RC 8x8 BTR-80 APC
    https://youtu.be/NhPirf3EXC8
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Splnil jsem si nesplnenej sen z detsvi :D a jsem zvedavej jak se na to budou tvarit nase deti, jestli je to chytne nebo jestli si to nakonec budu stavit sam :)

    Medieval Castle 31120 | Creator 3-in-1 | Buy online at the Official LEGO® Shop US
    https://www.lego.com/en-us/product/medieval-castle-31120
    BONGI
    BONGI --- ---
    EMMET: Máš pravdu. Ale vzhledem k tomu, že jde o vnučku, která u nás byla pár dní, tak jí bohatě stačily microfixy a kuličková gelová pra z Lidlu. Teď už zase přestavuji na jiné MOC.
    EMMET
    EMMET --- ---
    ZELGARIS: Minimálně u nás jsou ve velkých hračkářstvích, takže dostupnost není tak špatná - a co se týče ceny, tak uznávám, že na propisku je to drahé, ale zase cena za sadu dvou nebo tří není taková, aby to bylo nedostupné.
    Za sebe mohu říct, že už je nějaký čas používám a jsem spokojený na to, že jsou hranaté se s nimi překvapivě dobře píše (asi to je gumovou částí v místě úchopu).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Ty nepravidelný stavby jsou fakt sranda a výsledek vypadá super!



    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    EMMET: cena a dostupnost?
    EMMET
    EMMET --- ---
    BONGI: Já si vždycky říkám, proč u těhle malovacích strojů nikdo nevyužívá originálních LEGO gelových tužek, které se dají zabudovat přesně a nehýbou se na gumičkách... https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=lego+gelov%C3%A1+pera
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KAERO: Super pásy.
    BONGI
    BONGI --- ---
    Novy alternativni MOC k rypadlu - Spirograf. Vnucka byla nadsena, malovala si s tim cele odpoledne - menila pastelky, delky, pomery stran. Jeste hodlam pridat regulator rychlosti.

    BONGI
    BONGI --- ---
    Koupil jsem od souseda tasku lega -mix za 500. Dalo to trosku trideni, hledani a doplneni asi 10 kosticek a kompletoval jsem z toho krome nasledujicich setiku na fotkach jeste celeho Harry Pottera- Expecto Patronum a asi 10 postavicek navic. Na Pottera jsem udelal krabici a dostala ho vnucka k svatku.

    KAERO
    KAERO --- ---
    MIKEE: jo, kdyz si prectes vsechnu tu diskuzi kolem, a pak zjistis ze nejaky idiot nechce pridat dve ikonky, protoze chteli udrzet minimalni sadu (cca 100) ikonek, a rozhodli se ponechat ovladani svetylka misto senzoru vzdalenosti, tak to je fakt napikacu.

    JANFROG: zkousel jsem rozjet tu patchovanou verzi, a nedal jsem to. venoval jsem tomu jeden vecer, a ty webove technologie vubec neumim a nedogooglil jsem proc mi to nejelo. ja sem holt jen trochu schopnejsi BFU.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MIKEE: > 99 little bugs in the code, 99 little bugs in the code, take one down, patch it around, 127 little bugs in the code ...
    To pobavilo, neznal jsem.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: No jo. Ale co jsem pochopil tak patch uz na to je, tak si proste udrzuj vlastni verzi :-)
    (ale jo, uznavam, ze chce nejaky cas a usili - ja si takhle udrzuji vlastni ohackovane verze vseho mozneho od kernelu pro simulatory takze mi to uz ani neprijde nejake nenormalni :-)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    KAERO: no znis tam trochu prinasrane ;) podivam se na to, ale ja jsem rad, kdyz si s tim syn hraje pres tu apku, na nejaky vetsi programovani je jeste prilis malej (ve skutecnosti je jeste prilis malej i na nejaky mensi programovani, zatim ho to bavi hlavne stavet, ale uvidime) anyway, kamos mi doporucil https://github.com/undera/pylgbst .. zaroven, downgradnul jsem na verzi 1.9.6. a ten problem uz se mi nedeje a to jedina vec v changelogu v 1.9.7. je bugfixes ;) holt klasika, 99 little bugs in the code, 99 little bugs in the code, take one down, patch it around, 127 little bugs in the code ...
    KAERO
    KAERO --- ---
    MIKEE: tohle mi nedela. zato pri kazdem prechodu z a do mise trva 20 sekund.
    a jestli mas ucet na githubu, bylo by fajn kdybys napsal ze chces taky plnou funkcnost scratche s boostem (cca 4 mesice zpatky jsem to tu resil ve velkem, kdyz tak detaily posta):
    Lego Boost extension: Add support for distance-sensor · Issue #2210 · LLK/scratch-vm · GitHub
    https://github.com/LLK/scratch-vm/issues/2210
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam