• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: Jo jo, az na to, ze to nezacina tim, ze _jedno z deti_ si preje lego
    ale ze _ja_ si preju lego :-)
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    KAERO: jo, porad.
    KAERO
    KAERO --- ---
    na vanoce si jedno z deti preje lego harry potter. tak jsem koupil jeden set s casti bradavic a vrbou mlatickou a vcera jsem si prohlizel krabici. koukam ze ruzne sety jdou spojovat a vytvaret cely bradavicky hrad. tak to vysvetluju manzelce a postupne zjistuju ze si vlastne ty dalsi sety chci koupit ja sam sobe. taky se vam to stava? :)
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    KOUPIM JAKYKOLI DUPLO PRO KOJENCE A BATOLATA.
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---


    Microscale Tales of the Space Age in LEGO - The Brothers Brick | The Brothers Brick
    https://www.brothers-brick.com/2021/11/19/microscale-tales-of-the-space-age-in-lego/
    KULHY
    KULHY --- ---
    ANGELFREE: Tohle je ten muj tip KULHY jeste zvaz a 80 kostek muzes vytahnout az uvidis jak reaguje na malej set.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Vláček se zvířátky 10955 | DUPLO® | Oficiálního LEGO® obchodu CZ
    https://www.lego.com/cs-cz/product/animal-train-10955
    KULHY
    KULHY --- ---
    ANGELFREE: U nas fungovali tyhle veci co maji jen par kostek na zacatek. 80 kostek uz je docela zahul pro rozvijejici se mozek.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAERO: když jsem před lety na bazaru hraček koupil krabici s Duplo kolejema, pár kostek z nějakých historických setů pro nejmenší v tom bylo (typu kočičí hlava), mj. takovej jako dutej mřížovanej váleček, co se v kostce otáčel. Děti to měly i ve vaně, leželo to měsíce venku na terase, a nepřestalo mě fascinovat, jak plynule a dlouho se to točilo, a potichu bez vrzání. Tohle je na Legu úžasný.
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    díky za všechny reakce, máme holku skoro rok a zatím jsem pro ni koupil když bylo v akci tohle https://www.lego.com/cs-cz/product/heart-box-10909 asi to dostane k prvním narozenimám :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: jo to je fakt skoda. babicka sehnala nekde z druhe ruky LEGO jablko s hudbou a pomalu lezoucim cervikem ven, proste pro batolata, kousek 20 let stary. neskutecne odolna hracka, vsechny mimina s tim flakaly a nikde to neni praskle a porad hraje.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TOOMIX: http://www.artpeter.net/Data/Lego/Katalogy/1995/21.jpg
    tende fakan me sral, byli jsme skoro stejne stary a on mel vsechno to lego a smal se mi do obliceje!
    EMMET
    EMMET --- ---
    GREW: Jen pro doplnění: 4+ je nové označení pro Juniors. LEGO zjistilo, že když juniorizované sety vyčlení zvlášť, hodně zákazníků je ignoruje jako jaksi méněcenné. Začlenění do jiných řad jim funguje lépe
    FARIN
    FARIN --- ---
    ANGELFREE: nas kluk, diky tomu ze ma mladsi sestru tak je s Legem v kontaktu cca od 2 let. Ted kdyz uz jsou mu skoro 4 aje schopny smysluplne si hrat s vetsima setama (rozumnej, hned je nerozebere na kousky). Na navody je jeste maly. Pozna co je potreba za dilky, uz moc ne kam prijdou. Ale zas ma dobre okoukanou techniku stavby auticek. To si umi vyrobit sam a prekvapive vcetne kostek co umozni stave do strany (tady teda spis dopred a dozadu, Udelat nejakou mrizku, narazik, svetla...)
    GREW
    GREW --- ---
    ANGELFREE: btw. 2, pro prechod z dupla na "system" jsou nejlepsi sety ze serie "juniors - easy to build" (treba https://www.mall.cz/lego-1-4/lego-juniors-10680-popelarske-auto ) ,nebo "4+" (treba https://www.mall.cz/lego-1-4/lego-friends-41397-pojizdny-dzusovy-bar )
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANGELFREE: Duplo maj holky cca od roka a půl, první lego mají cca od 3, ale nějaký menší modely, třeba čistící vůz. Ale jsou tam moc malé dílky a ztrácí se to, ještě nemají takový smysl pro pořádek

    LEGO City Great Vehicles 60249 Čistící vůz | MALL.CZ
    https://www.mall.cz/lego-city/lego-city-great-vehicles-60249-cistici-vuz
    KULHY
    KULHY --- ---
    ANGELFREE: Tohle je velmi individualni. Co hraje roli? Pocet deti, rozesestupy, charakter/temperament ditete, jak je rozvinuta motorika.

    Zacali jsme u prvniho kluka, kdyz mu byl 1 rok s Duplem a ve 3 letech dostal prvni klasicky lego. Druhy kluk je raketa a klasicky lego zacalo v jeho 2 letech (protoze ten prvni si uz s nim proste hraje) litat vzduchem (hrozny sarvatky kvuli tomu). Dnes (je jim 5 a 3) uz se to trosku lepsi, ale taky mame 3. holku a ve svych 6 mesicich uz lize duplo zirafu pripadne duplo kosticky 4x2+. Duplo je nejvic safe, kdyz jsou okolo vsichni. Jakkoliv miluji lego, tak jsou situace, kdy je u nas synonymem pekla a zoufalstvi. :) Pokud nekdo planujete vic deti, je mozna lepsi se co nejdyl drzet Dupla a nehnat se za tim mensim Legem prilis brzo. Pokud se ale bavime o tom vhodnem veku pro jedno konkretni dite, bez tech okolnich vlivu, pak za me 3. az 4. rok v pohode na transfer z Dupla ke klasice, ale uvidite jak si bude dal s nadsenim hrat i s Duplem.
    EMMET
    EMMET --- ---
    GREW: Bývalo, ale LEGO už před drahnou dobou tuhle část trhu vyklidilo (což mi přijde škoda) - takže už jen z druhé druhé ruky.
    GREW
    GREW --- ---
    ANGELFREE: btw. sou duplo sety uz od 4-6 mesicu, treba

    CEEFA
    CEEFA --- ---
    ANGELFREE: u nas duplo cca od roku, "maly" lego cca od 3
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam