• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    KAERO: Je totiž 20 let výročí od prvního filmu. Na HBO bude třeba slezina (reunion) všech hlavních herců. Atd. Dost se teď i rozjel merch na tohle téma...
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: Na Vánoce měl jít fo kin Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, ale kvůli Covidu je posunutý. Nejspíš se připravily sety, ale film se nekonal.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Mě ty filmy začali bavit až v 35 letech. Když to bylo v kinech, tak mě to vůbec nezajímalo ;)
    KAERO
    KAERO --- ---
    Proc je vlastne ted potter zase v kurzu?
    RSZ
    RSZ --- ---
    vánoční tip na drobnost
    ty Harry Potter knihy jsou fakt roztomilý a děti je žerou (přitom samotnej potter už je trochu omrzel), to rozkládání a skládání je tam velmi hezky vymyšlený a baví je to (10 a 11 roků)
    LEGO® Harry Potter™ 76383 Kouzelné momenty z | CZC.cz
    https://www.czc.cz/lego-harry-pottertm-76383-kouzelne-momenty-z-bradavic-hodina-lektvaru/308181/produkt?gclid=Cj0KCQiAtJeNBhCVARIsANJUJ2E16yG9Qu4N9WBq-UJ9qHp2_G9rSM4WKgn2xB6ndnD5zIRqEzIBWQwaAm99EALw_wcB
    JOPS
    JOPS --- ---
    RUTHLESS: presne jak pise BONGI, okno a rada kostek pod a nad oknem
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUTHLESS: Pokud mysliš u domků, tak při vlastní tvorbě vycházím z výšky použitých oken - dvě řady pod oknem, jednu řadu nad oknem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mate nejakou danou vysku pater? jako na kolik kosticek obycejne stavite jedno patro.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HII transfer vehicle, mise HTV3. Zalozene na MOC od D. Fallon, WillM a MoppeW40k. Opraveny rozmery, trysky atd. Moznost delat ve dvou barvach - Pearl Gold a Metallic Gold. Mettalic gold by mela byt vernejsi, ale v realu mi skoro prijde lepsi ta Pearl Gold, vic to vypada jako pomackane zlate folie co ma na sobe HTV. Navic je v tehle barve vic typu kostek. Tak to asi necham v te Pearl.

    KULHY
    KULHY --- ---
    NIKKARIN: Jo zrovna mam na ceste nejaky mensi Dots veci pro deti. Teprve nedavno jsem si to poradne prohledl a docenil ten vytvarnej potenicial. Urcite casem koupim ten velky box a uziju si to taky s nima.
    NIKKARIN
    NIKKARIN --- ---
    KULHY: jo, vetsina kostek je z Creator hradniho setu, ale samozrejme tam bude i mix jinejch kostek z ruznych stavebnic. Na travnicek jsem pouzil kostky z nejakyho Lego Dots…. mimochodem ty celkem doporucuju, na okrasu jsou skvely. Ale jen ty v nejakejch krabicich ci boxech.
    KULHY
    KULHY --- ---
    NIKKARIN: To je z toho Creator hradu nebo odkud beres kosticky na tyhle paradicky? Btw ten pixelartovej (brickartovej) travnik s kameny je super!
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    BATY: Tak uz jsem delal pruzkum na bricklinku nejaky patek zpatky a jako nebyl jsem vubec nadseny z ceny nekterych potistenych kostek, ktere vysly jenom v tom setu, takze zvazuju spise Azure Dream nebo Crimson Dream (ale zase mit dve rude masinky uplne nechci).

    KAERO: Misto na to nemam, nejake veci mam ve sklepe a jinak mam nekolik krabic s nevytridenym "lego bordelem" vsude mozne po obyvaku, vcetne velke IKEA SAMLA 78x56x18 cm pod gaucem, a 6x STANLEY 1-93-981.
    Cas na to moc nemam no, proto je vetsina lega neroztridena... ale zase zena sa rada odreagovava tim, ze to tridi :)
    Co se penez tyka, tak v obchode nakupuju jen vyjimecne a vetsinu lega jsem koupil at uz noveho nebo pouziteho pres aukro, bazos, vinted, kdysi letgo.
    NIKKARIN
    NIKKARIN --- ---
    Kdyz jsem zacal, vubec jsem netusil, co z toho nakonec bude. Ale na to, jak nepromyslene to zacalo, jsem s tim celkem spokojenej. Vlastni design.

    BATY
    BATY --- ---
    ZELGARIS: Zkusím...
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    BATY: Udelal jsem ty spoje podle
    How To Motorize the 2019 LEGO Hogwarts Express Train (75955) #tutorial
    https://youtu.be/8tkzXb9p7UA

    A jezdilo to lip, vyzkousej
    BATY
    BATY --- ---
    Tak hotovo. Jezdí to, ale jak tu mašinku tlačí ten tendr, tak maximálně jde 70% a pak to vykolejí, i když udělám úplně smooth trať... Ale vyhráli jsme si a to je hlavní :)

    SHMADE
    SHMADE --- ---
    LEGO Technic and Scale Models at LEGO Exhibition Bricking Bavaria 2021 at Friedrichshafen
    https://youtu.be/gGhk6wEGIGI
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAERO: já mám momentálně na lego moratorium, dokud to nějak nevyřešíme. Kromě toho můj tříleťák, i když si vydrží stavět z Dupla (třeba si vybral jen jeden typ (tvar) kostek a z něj teď staví už asi dva týdny), čas od času flákne něčím o zem jen tak, a jeho starší bráchové (a hlavně teda já) to nenesou moc dobře. Prostor a skladování (baby-proof) je problém. S časem je to tak, že čas na stavění bych našel v rámci času tráveného s dětmi, ale ten nejmladší by se nudil a házel do toho vidle.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Co se peněz týká, tak to je v pohodě. Chceš snad, aby ti peníze sežrala inflace? :D Lepší je utratit za lego. I rozbalené lego má za pár let větší cenu, než za kolik si ho koupil. Takže vlastně investuješ ;)

    Oproti akciím to má nevýhodu, že to zabírá spoustu místa a když vyhoríš tak nemáš nic.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BATY: no, kdybys háčkoval a všude byly dečky, bylo by to... hele, ale to by šlo určitě zkombinovat!
    BATY
    BATY --- ---
    Času je dost. Stejně bych ho trávil s dětma, tak si stavíme. Teď na to přichází ideální doba, když se kvůli tmě a zimě nedá být moc dlouho venku...
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Místo je boj... Musím koupit další police a vyhodit knihy :D Spousta setů jsem si nekoupil, protože je prostě nemám kam dát... Bohužel, větší byt nebo dům, kde bych si udělal lego místnost si v dohledné době asi nekoupím, když jsou ceny nemovitostí tam, kde jsou... Manželka je naštěstí v tomhle tolerantní a nevadí jí, že po celém bytě je na každém volném plácku nějaké lego :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam