• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    DURDIN: tak to je fajn, protoze my ted knihy cteme detem a litaj v tom az po usi :)

    jsem detem natvrdo rekl ze filmy jim pustim az pote co se prectou vsechny knihy, at si to hezky uzijou. kdybych jim nejprv pustil filmy, tak ani nevim jestli by to jeste chtely cist, pritom v knihach je toho o tolik vic nez ve filmech.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: Na Vánoce měl jít fo kin Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, ale kvůli Covidu je posunutý. Nejspíš se připravily sety, ale film se nekonal.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Mě ty filmy začali bavit až v 35 letech. Když to bylo v kinech, tak mě to vůbec nezajímalo ;)
    KAERO
    KAERO --- ---
    Proc je vlastne ted potter zase v kurzu?
    RSZ
    RSZ --- ---
    vánoční tip na drobnost
    ty Harry Potter knihy jsou fakt roztomilý a děti je žerou (přitom samotnej potter už je trochu omrzel), to rozkládání a skládání je tam velmi hezky vymyšlený a baví je to (10 a 11 roků)
    LEGO® Harry Potter™ 76383 Kouzelné momenty z | CZC.cz
    https://www.czc.cz/lego-harry-pottertm-76383-kouzelne-momenty-z-bradavic-hodina-lektvaru/308181/produkt?gclid=Cj0KCQiAtJeNBhCVARIsANJUJ2E16yG9Qu4N9WBq-UJ9qHp2_G9rSM4WKgn2xB6ndnD5zIRqEzIBWQwaAm99EALw_wcB
    JOPS
    JOPS --- ---
    RUTHLESS: presne jak pise BONGI, okno a rada kostek pod a nad oknem
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUTHLESS: Pokud mysliš u domků, tak při vlastní tvorbě vycházím z výšky použitých oken - dvě řady pod oknem, jednu řadu nad oknem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mate nejakou danou vysku pater? jako na kolik kosticek obycejne stavite jedno patro.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HII transfer vehicle, mise HTV3. Zalozene na MOC od D. Fallon, WillM a MoppeW40k. Opraveny rozmery, trysky atd. Moznost delat ve dvou barvach - Pearl Gold a Metallic Gold. Mettalic gold by mela byt vernejsi, ale v realu mi skoro prijde lepsi ta Pearl Gold, vic to vypada jako pomackane zlate folie co ma na sobe HTV. Navic je v tehle barve vic typu kostek. Tak to asi necham v te Pearl.

    KULHY
    KULHY --- ---
    NIKKARIN: Jo zrovna mam na ceste nejaky mensi Dots veci pro deti. Teprve nedavno jsem si to poradne prohledl a docenil ten vytvarnej potenicial. Urcite casem koupim ten velky box a uziju si to taky s nima.
    NIKKARIN
    NIKKARIN --- ---
    KULHY: jo, vetsina kostek je z Creator hradniho setu, ale samozrejme tam bude i mix jinejch kostek z ruznych stavebnic. Na travnicek jsem pouzil kostky z nejakyho Lego Dots…. mimochodem ty celkem doporucuju, na okrasu jsou skvely. Ale jen ty v nejakejch krabicich ci boxech.
    KULHY
    KULHY --- ---
    NIKKARIN: To je z toho Creator hradu nebo odkud beres kosticky na tyhle paradicky? Btw ten pixelartovej (brickartovej) travnik s kameny je super!
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    BATY: Tak uz jsem delal pruzkum na bricklinku nejaky patek zpatky a jako nebyl jsem vubec nadseny z ceny nekterych potistenych kostek, ktere vysly jenom v tom setu, takze zvazuju spise Azure Dream nebo Crimson Dream (ale zase mit dve rude masinky uplne nechci).

    KAERO: Misto na to nemam, nejake veci mam ve sklepe a jinak mam nekolik krabic s nevytridenym "lego bordelem" vsude mozne po obyvaku, vcetne velke IKEA SAMLA 78x56x18 cm pod gaucem, a 6x STANLEY 1-93-981.
    Cas na to moc nemam no, proto je vetsina lega neroztridena... ale zase zena sa rada odreagovava tim, ze to tridi :)
    Co se penez tyka, tak v obchode nakupuju jen vyjimecne a vetsinu lega jsem koupil at uz noveho nebo pouziteho pres aukro, bazos, vinted, kdysi letgo.
    NIKKARIN
    NIKKARIN --- ---
    Kdyz jsem zacal, vubec jsem netusil, co z toho nakonec bude. Ale na to, jak nepromyslene to zacalo, jsem s tim celkem spokojenej. Vlastni design.

    BATY
    BATY --- ---
    ZELGARIS: Zkusím...
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    BATY: Udelal jsem ty spoje podle
    How To Motorize the 2019 LEGO Hogwarts Express Train (75955) #tutorial
    https://youtu.be/8tkzXb9p7UA

    A jezdilo to lip, vyzkousej
    BATY
    BATY --- ---
    Tak hotovo. Jezdí to, ale jak tu mašinku tlačí ten tendr, tak maximálně jde 70% a pak to vykolejí, i když udělám úplně smooth trať... Ale vyhráli jsme si a to je hlavní :)

    SHMADE
    SHMADE --- ---
    LEGO Technic and Scale Models at LEGO Exhibition Bricking Bavaria 2021 at Friedrichshafen
    https://youtu.be/gGhk6wEGIGI
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAERO: já mám momentálně na lego moratorium, dokud to nějak nevyřešíme. Kromě toho můj tříleťák, i když si vydrží stavět z Dupla (třeba si vybral jen jeden typ (tvar) kostek a z něj teď staví už asi dva týdny), čas od času flákne něčím o zem jen tak, a jeho starší bráchové (a hlavně teda já) to nenesou moc dobře. Prostor a skladování (baby-proof) je problém. S časem je to tak, že čas na stavění bych našel v rámci času tráveného s dětmi, ale ten nejmladší by se nudil a házel do toho vidle.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Co se peněz týká, tak to je v pohodě. Chceš snad, aby ti peníze sežrala inflace? :D Lepší je utratit za lego. I rozbalené lego má za pár let větší cenu, než za kolik si ho koupil. Takže vlastně investuješ ;)

    Oproti akciím to má nevýhodu, že to zabírá spoustu místa a když vyhoríš tak nemáš nic.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BATY: no, kdybys háčkoval a všude byly dečky, bylo by to... hele, ale to by šlo určitě zkombinovat!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam