• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KYRYS
    KYRYS --- ---
    JOPS: ten je ovšem pecka. Na ten bych úplně zapomněl, ale hrozně jsem po něm jako malý toužil..

    taky mám jednu radost a těším se, až to otevřu :-)

    BONGI
    BONGI --- ---
    Tak už mohu.

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tak já se vám přiznám. Před rokem jsem dostal k Vánocům Apollo 11 lander, začal jsem ho stavět, pak se mi nějak podělal svět a pořád je nedostavěný. Měsíc je hotový, z modulu jen kousíček.
    NIKKARIN
    NIKKARIN --- ---
    Silvestr jsem stravil stavbou kavarny. Inspiroval jsem se kavarnou v Animal Crossing.

    KAERO
    KAERO --- ---
    matne si vzpominam na nejaky pripad na alze, taky meli chybu v cenach, typek objednal, alza mu to sice dodala, ale pravnici rikali ze obchod by mohl odstoupit, protoze se jedna o vylozene chybne ceny.
    KAERO
    KAERO --- ---
    a prislo potvrzeni objednavky, to zni slibne :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    ale kdyz dam zobrazit objedavku, tak to udela chybu, a potvrzeni do emailu mi jeste neprislo
    KAERO
    KAERO --- ---
    juuu taky jsem koupil, uvidime
    BATY
    BATY --- ---
    Batwing 1989 za 269 Kč bych bral :)
    PTT
    PTT --- ---
    PTT: aspon mala ma darek az bude vetsi
    PTT
    PTT --- ---
    Dneska eshop na lego.com mel hodne divne ceny. Napr Koloseum za 500kc, Falcon (ten mensi) za 250kc a dalsi tuny setu. Me se podarilo objednat jen lego friends surfarska chata za 80kc. Kamos objednal 15 stavebnic. No jsem zvedavy, jak se k tomu Lego postavi.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    EMMET: zkoušel jsem ten mechanizmus teď složit a když tam jsou 3/4, je tam docela vůle a ty piny se můžou na sebe naklopit. Takže když se s tím pootočí, tak se ten dlouhý válec sekne o ty krátké. U těch 1/2 pinů tam jednak není žádná vůle a taky je tam větší mezera mezi tím dlouhým válcem a krátkýma. Ale nemám origo návod, bylo to z videa někde z youtube. A vypadá to,že by stačila nahradit jen jedna strana, nebo možná jen pin u té dlouhé, ale zkusím to dostavit celé.

    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    OMNIHASH: strašně záleží. Nás čtyřletý staví furt včetně malých dílků, světýlek apod. K Vánocům dostal oceánskou průzkumnou loď a postavil ji skoro sám během 2 dnů ( my mu pomáháme s mechanismy/natočit lanko apod, já si mohla s jeho dovolením složit jeden pytlíček)
    ACID
    ACID --- ---
    EMMET: jak říkám, s ohledem na zbytek stavby mi to přijde jako výmluva, pokud to dítě zvládne zacvaknout korbu a ochranný rám, tak ten podvozek by dali taky. Zvlášť škoda, když přímo související 60219 (5+) ho má
    RSZ
    RSZ --- ---
    Na vánoce si 10yo syn bral rukavice, po pár setech už nemohl kvůli otlacenym prstům:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    OMNIHASH: strasne zalezi na diteti, jeden syn od 4 let dava vsechny dilky v pohode a dalsi syn ma porad problem i s vetsima kostickama i v sedmi letech, protoze ho proste staveni nebavi.
    EMMET
    EMMET --- ---
    OMNIHASH: Děkuji za sdílení zkušenosti - bohužel nemám kolem sebe probandy v odpovídajícím věku - příbuzní i známí mají buď výrazně mladší nebo výrazně starší děti:-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    EMMET: a je to tak, dílky menší než standardní brick 1*2 pětiletou ségru zatím dost ničej a dávám je tam já.
    EMMET
    EMMET --- ---
    ACID: Oficiální zdůvodnění pro komplexitu dílků ve 4+/juniors stavebnicích je, že v tomhle věku nemají dostatečně rozvinutou jemnou motoriku na malé dílky, takže problém asi nebude v síle, ale v tom, že ji ještě neumí zacílit na jedno malé místo.

    Z druhé strany: Zvažuji, že si vyhradím nějakou bednu právě na ty 4+ dílky, protože někdy jsou inspirativní a některé vypadají, že by mohli umožnit rychlou stavbu velkých konstrukcí:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam