• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BATY
    BATY --- ---
    LEGO Technic 42141 McLaren F1 race car detailed preview
    https://www.youtube.com/watch?v=ZyIsX4eUUa8&ab_channel=RacingBrick
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    PETJU: netusil jsem ze to je tak velky :)
    WERT
    WERT --- ---
    FARIN: Super
    CROSS
    CROSS --- ---
    FARIN: ty krabičky s kulatým rohem do trofast krabic, to je co? To jsem v Ikea nikdy neviděl.
    FARIN
    FARIN --- ---
    realne to u deti vypada nejak takhle

    BONGI
    BONGI --- ---
    AXTHEB: Tohle mám u klasických kostiček, jen dávám barvy k sobě, protože když pak potřebuješ více stejných kostiček jedné barvy, tak vycvakávat je by tomhle případě bylo dost neefektivní.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Pokud bude anketa, tak mě docela zajímá, jaké možnosti tam dáte. Protože já netřídím ani striktně podle barvy, ani striktně podle tvaru. Když se nějaká kostka hledá dobře ve změti jiných různě barevných (třeba válečky, tedy kulaté kostky 1x1, máme doma prostě v jednom šuplíku všechny), tak jsou smíchané podle tvaru, když je nějaké barvy fakt málo, tak se třeba vejde celá do jednoho šuplíku (žlutá či modrá v mém případě) a když je něčeho naopak moc v konkrétní kombinaci (třeba světle šedé kostky 1x2), tak dostanou jeden nebo víc šuplíků jen pro sebe. A samozřejmě existují kombinace. Třeba všechny bílé "dívné" (tedy cokoliv, co není brick, plate nebo tile) se vejdou do jednoho šuplíčku. Ovšem po čase začalo být moc lamp postů, tak dostaly vlastní. Dochází tedy k neustálému přeskupování podle toho, kolik čeho je.
    BONGI
    BONGI --- ---
    Já už mám děti velké a vnoučata pokud přijdou, tak staví sety - většinou City a Space. Já to pak po odchodu zase rozebírám do setů. :D
    Jinak základní členění mám podle setů, které nepoužívám pro volné stavění, jen pro alternativní modely. Pak mám zbytek, kde základní kostky (cihly, plotny, střešní díly, ostatní šikminy)člením podle typů a barvy secvakávám do sebe. Kola a podvozky podle typů v členěných krabicích. Ostatní podle typů dost detailně bez ohledu na barvy v organizérech. Organizery mám seskupeny víceméně podle struktury Bricklinku. Zvlášť pak mám organizery pro postavičky, díly postaviček, doplňky k postavičkám, užitkové předměty a pak vlokové díly.
    Ale stejně pokud dávám dohromady nějaký MOC, ne alternativu, tak připravit podle inventory a zjistit, co mám dokoupit trvá tak dva až tři dny.
    KAERO
    KAERO --- ---
    NOIK: k tomu se nesmi priblizit deti, kocky, a hlavne ani manzelka :)
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    - neco je slozeny - trex a piratska lod
    - zbytek je v nekolika velkych ikea krabickych jako assorted mess
    az budu mit covid tak to roztridim a zkusim zase s detma slozit
    NOIK
    NOIK --- ---
    KAERO: ...a k těm sáčkům s dílkama na rakety se předpokládám děti nesměj ani přiblížit:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    My mame hybridni system. Boost se nesmi michat s nicim jinym. V boostu maji porad prace dost a vicemene si vystaci s tim co tam je. Rozdeleny je podle barev. Nejmladsi ma set dinsouru (creator 3in1) nahazeny v jedne krabici, ktery se taky nesmi smichat s ostatnimi, protoze diky rebrickable ma uz asi deset dalsich navodu a bavi ho postupne je stavet znova a znova. Zbyvajici sety deti jsou smichane do velke smesi. Pak mam ja svuj technic oddeleny a rozdeleny podle kostek, deti si z toho muzou stavet (coz moc nedelaji, ale hraji si s ozubenyma kolama) ale nesmi to pomichat. No a posledni skupina jsou dilky pro rakety, ktere mam roztridene do milionu sacku podle typu a nekteri i polde barvy, aby se mi snaz dohledavalo co potrebuju dokoupit na novou raketu (ted je to Saturn IB).
    FARIN
    FARIN --- ---
    OMNIHASH: mame "category first" a i 4-letak vi co kam patri (narozdil od maminky :-). I kdyz vetsinu veci stejne rozebiram ja. Ale kdyz to maj takhle rozebrany tak jsou z toho schopny stave zajimavejsi veci.
    A pruhledny jsou mimo podle barvy.

    kategorie jsou: kostky, desticky, kola, sikmy kostky, zaobleny "sikmy", brackets, modified kostky (dira, snot, vysoke hinge), hinge (vsechny ohybaci a desticky se zavesy atp.), hladke tiles, pak treba vsechno placate 1x1 a pak dalsich mensich specifickych kategorii (veci na auta atp.)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ANDR3E: To je ale tak trochu jeho problém, že když si v tom dělá bordel, tak ho to pak nebaví hledat v hromadě nevytříděných.
    MAXI_SHIT
    MAXI_SHIT --- ---
    MAXI_SHIT: Jo je mu 7
    MAXI_SHIT
    MAXI_SHIT --- ---
    ANDR3E: Malý, když rozebírá a staví 2. modely z creatoru, tak si třídí podle barev.
    Většinu setů udržuje postavené, zbytek kostek je ale complete mess v kufříku.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ANDR3E: Vsak jo, ja nerikam, ze to je idealni, stavet se neda. Ja jen rikam, ze cokoliv ostatniho je v nasich domacich podminkach nerealizovatelne :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam