• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Zrovna tohle pravítko mi přijde, že zas takový využití nemá, resp z dílů, co na něm jsou zobrazené, mám roztříděné jen ty kolena a na nich je zas napsané číslo rovnou. Beamy mám v krabičkách roztříděné jen podle barev a toho, zda jsou rovné, nebo zahnuté, když jich mám od barvy hodně. Když jich je ještě víc, tak to mám ještě rozděleno na krátké (2-7) a dlouhé (9-15) a zahnuté na kolmé a další, axles mám taky mix a délky mám nějak v oku, když stavim...
    TULEN
    TULEN --- ---
    " pravítko " na lego. dneska ho jdu vytisknout tak jsem zvedav, jak se to povede.

    http://tomalphin.com/files/lego_ruler_1.0.pdf
    BONGI
    BONGI --- ---
    PETJU: No jo, dik. Jen jsem dostavěl a nevšiml si. Dík. Jinak vyzkoušeno zatím doma, jezdí sice trochu pomaleji (ale stejně jako ten Mercedes), ale na 4x4 vytáhne dost velký kopec - zkoušel jsem na žehlicím prknu. Ovládá se stejnou aplikací jako Mercedes
    BONGI
    BONGI --- ---
    Tak dostavěno MOC Jeep Trailcat 4x4

    TULEN
    TULEN --- ---
    HAITAGAN: jj, presne z tohoto setu.ta cena mi prisla taky silena, proto jsem je nabidl levneji.
    HAITAGAN
    HAITAGAN --- ---
    TULEN: Ty jsou z 76205 ne? Taky jsem si říkal že si to koupím kvůli té příšeře a figurek se zbavím. Ale vážně pochybuju že mají cenu 600, to je víc než celý ten set.
    BATY
    BATY --- ---
    TULEN: Z jakého setu je ten Dr. Strange, teď z toho nového? V Item Appears In je N/A.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    BONGI: Spaceship, spaceship, spaceship!
    TULEN
    TULEN --- ---
    mám tu figurky na prodej. Dr. strange (sh802) america chavez (sh801) wong (sh793). uplne nove, jednou postavene, nehrane, kompletni. nejnizsi cena na bricklinku cca 600kc dohromady. necham za 400. pokud by byl zajem napiste mi SZ, poslu foto.

    Případně pokud by se tu našel někdo kdo sbírá minifigurky, tak by mě zajímala 14.serie. rád vyměněním figurky abych si ji doplnil. můžu nabídnout i fgurky z jiných serii.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    BONGI: Diky! Ja to myslel jako vtip, ani neziju v CR :-) Ale teda Piraty z Caribiku budu nekomu fest zavidet!
    BONGI
    BONGI --- ---
    JANFROG: Ještě nevím čeho, bude to složité rozhodování, ale předpokládám, že první půjdou stare Basic sety a City. Ale nic pro investory. City je většinou bez krabiček, jen kompletované v pytlících, Basic maji krabice a návody, ale krabice nejsou nijak perfektní. Pak uvidím jestli Space nebo Piráty z Caribiku. Ale ještě je brzo. :D
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    > Asi budu muset přikročit ke korekci a některé sety poslat dál. :D
    Super, kam se mam postavit do fronty? :-))
    BONGI
    BONGI --- ---
    BATY: Já měl štěstí, když se dům privatizoval, objevil jsem ve sklepě (panelový, suchý) nikým nepoužívanou místnost asi 20m čtverečních, která kdysi sloužila pro dělníky, co dům stvěli. Koupil jsem jí za pakatel, dal regály a bezpečnostní dveře a používám ji na uskladnění složeného lega, matchbox autíček a starých hraček. Ale už se také pomalu zaplňuje. Asi budu muset přikročit ke korekci a některé sety poslat dál. :D
    BATY
    BATY --- ---
    Na nesplácnuté krabice nemám místo...
    BONGI
    BONGI --- ---
    BATY: Dělám to v podstatě stejně, akorát to nepopisuji jen dávám ve vzláštním sáčku zpět do originální krabice.
    BATY
    BATY --- ---
    BONGI: Já si spare/extra parts dávám do pytlíčků s nadpisem k jakému modelu to bylo. Měly by to být vždy stejné dílky, na bricklinku je taky vedou, když sroluješ úplně dolů, je tam nadpis Extra parts a tam vidíš, jaké dílky to přesně jsou.
    EMMET
    EMMET --- ---
    BONGI: Jo takhle, neoficiální. Je to na jednotlivých lidech, můj osobní postoj je, že skutečný alternativní model by měl vycházet jen ze součástek, které jsou v seznamu součástek danéh modelu. Přijde mi to jako systematičtější. Vynucovat to ale nelze.
    BONGI
    BONGI --- ---
    EMMET: Já měl skutečně na mysli "spare parts" nikoli součástky, co zbydou ve stavebnicích 2in1 apod. Narazil jsem na alternativní MOC k 42129 = Jeep Trailcat, kde s nimi návrhář počítá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam