• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BONGI
    BONGI --- ---
    BATY: Já měl štěstí, když se dům privatizoval, objevil jsem ve sklepě (panelový, suchý) nikým nepoužívanou místnost asi 20m čtverečních, která kdysi sloužila pro dělníky, co dům stvěli. Koupil jsem jí za pakatel, dal regály a bezpečnostní dveře a používám ji na uskladnění složeného lega, matchbox autíček a starých hraček. Ale už se také pomalu zaplňuje. Asi budu muset přikročit ke korekci a některé sety poslat dál. :D
    BATY
    BATY --- ---
    Na nesplácnuté krabice nemám místo...
    BONGI
    BONGI --- ---
    BATY: Dělám to v podstatě stejně, akorát to nepopisuji jen dávám ve vzláštním sáčku zpět do originální krabice.
    BATY
    BATY --- ---
    BONGI: Já si spare/extra parts dávám do pytlíčků s nadpisem k jakému modelu to bylo. Měly by to být vždy stejné dílky, na bricklinku je taky vedou, když sroluješ úplně dolů, je tam nadpis Extra parts a tam vidíš, jaké dílky to přesně jsou.
    EMMET
    EMMET --- ---
    BONGI: Jo takhle, neoficiální. Je to na jednotlivých lidech, můj osobní postoj je, že skutečný alternativní model by měl vycházet jen ze součástek, které jsou v seznamu součástek danéh modelu. Přijde mi to jako systematičtější. Vynucovat to ale nelze.
    BONGI
    BONGI --- ---
    EMMET: Já měl skutečně na mysli "spare parts" nikoli součástky, co zbydou ve stavebnicích 2in1 apod. Narazil jsem na alternativní MOC k 42129 = Jeep Trailcat, kde s nimi návrhář počítá.
    EMMET
    EMMET --- ---
    BONGI: Pozor, je rozdíl mezi spare parts (součástkami, které nejsou výpisu součástek a opravdu se přidávají jako něco navíc a když máš smůlu, můžeš chytnou krabici, ve které měl zrovna stroj horší chvilku a některé dilky navíc tam nenavážil - to je jeden z důvodů, proč se tam tyto dílky dávají. Druhý je například u munice, že se často ztrácí) a součástkami, které Ti zbudou, protože se s nimi počítá jen do alternativních modelů, na které máš návod (já se s tím setkal jen u malých creatorů a techniců) - ty poznáš podle toho, že tyhle součástky jsou vypsány v seznamu součástek stavebnice na konci návodu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BURKHAR: vůbec by mi nevadilo, kdyby lego udělalo group-B serii
    KAERO
    KAERO --- ---
    JANFROG: ajo, to jsem se blbe vyjadril, je to jen hradni zed a strecha. mimochodem porad mi to louhuje caj, uz skoro 3 roky, jupiii :)
    (P.S. proc ti dal nekdo minus by me fakt zajimalo.)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: Diky, tohle znam (a je to uchvatny i tak!) Ja jsem myslel, ze jsi stavel cely hrad ve stylu tech setu nebo tak. Jsem zatizeny na hrady :-)

    Kazdopadne tohle je skvely!
    KAERO
    KAERO --- ---
    JANFROG: viz historie: KAERO
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: Nemas fotku? Lego hradu je vzdycky malo!
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    HADIAK: Tohle je top!
    KAERO
    KAERO --- ---
    BONGI: kdyz jsem si stavel hrad, tak jsem vyuzival vsechny mozne varianty sede aby zed nebyla jednolita ale hezky 'flekata'. naopak jsem se tesil ze mi z bricklinku poslou fakt stare kostky co hodne zmenily barvu :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    BATY: koukal jsme na tuhle recenzi, jestli to je opravdu model jak ho budou prodavat tak usetrim 200 EUR :)

    nelibi se mi vubec jak je ten model kompromisem mezi lonskym a letosnim autem F1, a ty nalepky skoda slov :) docela jsem se tesil kdyz rekli ze bude F1 model, ale tohle me zklamalo, mozna si jako utechu koupim tu Formuli E, az bude nekde hodne ve sleve :)

    LEGO McLaren Formula 1 Race Car (Technic Set 42141): Klemmbausteinlyrik News
    https://www.youtube.com/watch?v=gApNFwc1k6Q
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BONGI: ano , stejný, ne nepracuju :)
    Respektive je používám jenom na skály, a tam víc odstínu jenom ocením.
    BONGI
    BONGI --- ---
    Mám dotaz, jsou "spare parts" u jednoho typu setu stejné u všech stavebnic nebo se liší? Mám takovou zkušenost, že některé alternativní modely s nimi počítají. Pokud modely po postavení rozebíráte a vracíte do krabic, přidáváte k nim tyto "části navíc"?

    A ještě jeden. Jak pracujete s šedýni kostkami? Rozlišujete bluish? Já se přiznám, že s tím mám problém hlavně u starších kostek, kde oxydace a sluníčko zapůsobilo a jen těžko rozlišuji takhle postižené normalní od namodralých jak u tmavých, tak u světlých. Takže zatím to rozlišuji jen v případě, že je jich na modelu pohromadě víc a je vidět rozdíl.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    PETJU: ok, tak z tohohle jsem si odnesla nejen to, ze to BMW nutne potrebuju, ale jeste, ze potrebuju knizku "Vzduch je nase more" diky. tady clovek fakt neusetri
    BATY
    BATY --- ---
    ANDR3E: Mám to úplně stejně :)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    BATY: tak nejak premyslim jestli se mi to libi nebo ne, resp, jestli to potrebuju nebo ne :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam