• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KAERO: z naší zkušenosti, kluci holku určitě dost ovlivní. Dceři jsou přes 2 roky, má pokoj spolu s pětiletý synem, takže hračky dohromady. A dcera si momentálně hraje tak nejak: Mami, obleč mě jako princeznu. Vzápětí vezme dinosaury, narve je do kočáru, odveze ke kuchyňce, tam je upeče v troubě. Přijede pro ně nějakým monster truckem nebo pirátskou lodi, odveze je na farmu z Dupla. Tam chvíli je vše v pohodě, zviratka si hrajou a jsou kamarádi. Po chvíli začnou bojovat a žrát se navzájem.. :))
    A ještě k předchozímu tématu, jsem taky z té menšiny, co jede SW, Marvel, čte komiksy, S. Kinga apod. A jo, jsme menšina, v me sociální bubline mám jen jednu kamarádku, se kterou můžu probrat dojmy z nového Thora :D
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ty ledni medvedi vypadaji jako psi. :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Aha, jsem se zaradovala, ze to spustili na eshopu a moc nezkoumala… tak to jsem zvedava. Kazdopadne se da opet koupit venec a timpadem i ty domky, co uz nebyly.

    Kazdopadne na eshopu je jako novinka jen stromek, tucnak, medvedi, dve trapny ozdoby, kalendare ty jsou supr) a duplo chaloupka… minuly i predminuly rok to poslali ven vsechno najednou, ne?
    EMMET
    EMMET --- ---
    ACIDQA: návštěva santy je loňská, elfí dům předloňská. Vypadá to, že letošní ještě nebyla představená.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    EMMET: jj, https://jaysbrickblog.com/news/guide-to-legos-2022-winter-and-christmas-seasonal-sets/

    Vsechno uz normalne dostupny pres eshop. Do vesnicky je tam elfi dum a navsteva santy.
    EMMET
    EMMET --- ---
    Já po delší době chci CITY adventní kalendář - jsou tam nějaká zvířátka v nové barvě a fajné doplňky.
    BATY
    BATY --- ---
    ACIDQA: Ty guardians of the galaxy adventní kalendář pořídím. Sice je tam Drax ve vánočním svetru, ale alespoň ho konečně budu mít 🙂
    EMMET
    EMMET --- ---
    ACIDQA: Ona už je známá letošní VInter village sada?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Tyjo, letosni vanocni lego uplnej propadak! Jako neco jsem objednala, ale nejtrapnejsi za pekne dlouhou dobu.

    Zklamani. Se vzdycky tak tesim!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NELLAS: jj dcera (8let) měla friends a princezny, před nějakým časem jí to omrzelo a teď staví tohle :)
    1:12 Honda CB 750F
    https://www.peckamodel.cz/79714006-honda-cb-750f
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NELLAS: začnu od konce - kuchyňka a kočárky s panenkama jsou vždycky (!) to první, co všechny kluky zajímá, když jsou u nás na návštěvě.

    Jinak tématika - dcery (3.75 a 5.5) mají Duplo - vlaky, koleje, zvířata, auta, desky a hrají si na všechno - autoservis, zoo, stavbu, občas zase dělají s holčičíma figurkama piknik, hrajou si s tim na princezny, školku, jak se jim chce.

    Pak mají lego - Friends nemocnici, sanitku, nějaký domečky, koně, pak hodně minisad z Alberta (Mimoně, závodní auta, atd.) a s tím si hrajou taky různě - na policajty, na hasiče, na dostihy, pak na kempovaní, pak se nemocnice promění v kadeřnictví atd.

    Taky máme dřevěné vláčky (Ikea, Tesco, Brio) se spoustou mašinek z Thomas the Tank Engine a s tím si vyhrají taky dost (mám tu pro ně nachystané 4 nové mašinky (Toby, Hiro, Rosie, Salty), ale to až budou mít svátek/narozeniny). Jo a autodráhu máme taky, Carrera a normálně závodíme. No a občas jim holt pomáhám přebalovat panenky a nastavovat kočárky no. Fakt je podle mě úplně zcestné, dělit jakékoliv hračky na klučičí a holčičí.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ze zkušenosti, já chtěla, když jsem byla malá, autíčko, ale otec tehdy řekl, že pro holky se autíčka nehodí a ať se neopovažuju na to myslet. Tak jsem si potají hrála s nějakým jeho malým autíčkem z dětství, když to neviděl.
    Lego jsem měla jednu takovou obecnou sadu, úplně jsem ji milovala a pořád jsem z toho stavěla baráčky a blbinky. Mělo to tuším tři figurky, stromeček, pár kytiček, nějaké dveře a okna. Za totáče to byla hrozná vzácnost, mamka to dotáhla kdovíodkud a já si toho fakt vážila.
    Když otec pochopil, že syna mít nebude, vyřádil se na segře, měla autíčka, na která si ukázala, k Vánocům svého času dostala nějaký Technic (na který jsem nesměla sáhnout) a tak. Ale jak říkám, on je každý člověk jiný, mě osobně to dělení na "holčičí" a "klučičí" hračky, barvy, cokoli, poněkud štve. Dala bych těm dětem vybrat a v ničem jim nebránila. A negeneralizovala bych. Já jen že holky se zájmem o "klučičí" věci nejsou výjimkou, stejně jako kluci se zájmem o "holčičí" hračky (slyšela jsem i o plno klucích, co si vyhrajou s kuchyňkou).
    BONGI
    BONGI --- ---
    BESH: Dvě starší holky jsou od syna, tam už lego nefrčí. Nejmladší holka a kluk jsou od dcery. Duplo se dědí, takže bych řekl, že zkusil. Holka přešla z Friends na Pottera.
    FARIN
    FARIN --- ---
    TOOMIX: vtipný, mě se zas na friends líbí právě ty figurky
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Tohle je priklad za vsechno. Bere si to nejlepsi z Lego System, plasticitu figure z Lego Duplo, propojeni a nektere detaily jako Lego Technics a dohromady to konkuruje i Playmobilu. Ma to vsechno a proste ty detaily/predmety pusobi mnohem vic "patričně" nez u klasickeho lega.

    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KAERO: Neco tomu Belville chybi. Figurky, kulisy a prostredi do sebe tak nezapadaji. Podobne jako nektere 3D hry meli skvele vsechno, ale celkove do sebe figurky, prostredi, kulisy nezapadaly dobre a jina hra pusobila "organicky" propojena, ze to k sobe patri.
    Friends jsou to co melo bejt lego by default (meritko, detaily, tvary) IMHO.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: koukam na fotky, a vubec nerozumim proc se Belville nechytly ale Friends jo. Mozna jina reklama a sety kolem?
    EMMET
    EMMET --- ---
    TOOMIX: Ty figurky (oficiálně minipanenky, minidolls) jsou velký kus úspěchu Friends. LEGO dlouho hledalo nějaký způsob, jak konkruovat klasickým herním domečkům pro panenky. Paradisa byla dobrý nápad, ale nefungovaly právě minifigové, protože mají asymetrické proporce v různých osách, pokud by měly představovat člověka a tak se na ně špatně dělá takové množství doplňků. Velké panenky jako Belville nebo Scala se zjevně pořádně nechytly... Až Friends měly úspěch A přitom jsou asi jen o deset procent vyšší než minifigové a velká část doplňků je použitelných jak pro minidolly, tak pro minifigy (včetně třeba kostýmů jako je hotdog).

    A za mě - minidolly mi přišly funkčnější u zobrazení licencovaných sad jako byly superhrdinové. Škoda, že DC Super Girls byl totální prodejní propadák
    RSZ
    RSZ --- ---
    EMMET: velká oceanologicka loď byla taky výborná, syn ji chtěl s dcerou vytradovat (takhke to říkají), ale nedala ji
    EZEE
    EZEE --- ---
    BATY: Ja jsem OSVC uz. Drzim pesti!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam