• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    (a 42099 ma aj o motor viac)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ETHAN: neviem aky mas velky byt, ale ta 42124 bugina je relativne rychla.
    42099 je oproti tomu pomala, ale zas ma vacsiu (o hodne) prejazdnost.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    W_NOICE78: Ten znám, ale nechce se mi úplně připlácet za licenci. Noname autíčko vyjde levněji a případný Batmobil z toho může být kdykoliv pomocí vlastních kostek. Jde mi z zásadě o co nejlevnější Powered Up auto. Kostek na to udělat z toho vizuálně zajímavé auto máme víc než dost.
    RSZ
    RSZ --- ---
    W_NOICE78: jo, zrovna batmobil je jedna z mála lego rc věcí, kam dávají děcka baterky pravidelně
    KAERO
    KAERO --- ---
    DURDIN: ovladani pres dotykovou obrazovku je napytel at je obrazovka sebelepsi. pouzivam BricController2, k tabletu pripojim bluetooth packovy ovladac ke konzolim, a 'user experience' se zvedne asi tak 5x :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ETHAN: co batmobil 76112?
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO: Ta bugina nejezdí zas tak pomalu, ale co mi na ni vadilo je to ovládání. Možná to už je jinak, ale kdysi bylo lepší si udělat profil na poweredup appce. A taky jsem zkoušel měnit pneumatiky za 68.7x34R. Ty zubaté nebyly moc dobřé na ježdění v bytě.
    Na druhou stranu, když to srovnám s rc autem co dostal syn na narozeniny, tak to (ne-lego) jezdí víc živěji a nemusím se bát, že když s tím někde třískne do stěny tak to budu půl hodiny zase skládat;)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    RSZ: Chci primárně Lego. RC věci jsou mě osobně ukradené, ALE prcek by ocenil, kdyby to mohl trochu ovládat. Vlak je fajn, ale ovládat dopředu a dozadu je nuda. Proto koukám po něčem, co taky zatáčí a není omezené na koleje. To je celé. Navíc jezdit bude jen po bytě, takže je jedině dobře, když to nebude moc rychlé.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ETHAN: ty rc funkce jsou bez neoriginálních doplňků fakt nesrovnatelné s tím, co dokáže rc auto řekněme za 5 tis., chceš lego, nebo chceš rc model, srovnatelné to úplně není
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KAERO: My jsme Lego rodina. Jakože u nás doma v tom jedeme všichni tři a je to vidět po celém domě. Takže pokud můžu mít něco, co si budu moct přestavět (vizuálně) na něco jiného a pořád to bude jezdit, bude to lepší než jedno hloupé autíčko, co po čase omrzí.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ETHAN: drahe - no jak se to vezme. za 1,5 kKc budes mit auticko na dalkove ovladani, ktere bude jezdit mnohem akcneji a rychleji (neboli bude to kluka vic bavit) nez ta bugina 42124. Pokud chces neco srovnatelneho postavit z lega, tak si budes muset najit nejakou dobrou buginu na bricklinku, a pridat 1 nebo 2 buggy motory (z aliexpresu, protoze original lego se uz nevyrabi a je silene drahy) a lipol baterku (idealne buwhizz pokud chces lego kompatbilitu). u staveni z lega se bezpochyby vic zabavis, ale bude te to stat nekolikrat vic nez ta jednorazova plastova hracka.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    PETJU: Právě, všechno Powered Up by nějak mělo kamarádit. Jestli to auto prcek dostane, to se ještě uvidí :) Ale evidentně kolem 3k je dobrá cena za něco, co má hub a dva motory a na zatáčení bude asi dva motory potřeba.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    PETJU: Právě, že nové vlaky jsou taky BT a systém je Powered Up. Tedy tak nějak očekávám kompatibilitu. Konektory motorů a senzorů jsou stejné rozhodně. A v nouzi ten mechanický aspekt Technicu mě sice nebere, ale pořád jsem programátor, který slyšel o PyBricks :D Což by tedy asi nepomohlo s ovladačem, to spíš naopak kdybych chtěl něco automatizovat bez ovladače. Ale jsem si docela jistý, že tenhle ovladač https://www.lego.com/cs-cz/product/remote-control-88010 to zvládne.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    PETJU: No, je to malé a drahé, ale ve skutečnosti to vlastně drahé není! :) Protože třeba oficiální ceny těch motorů a hubu zakoupených samostatně podle https://www.lego.com/cs-cz/themes/powered-up jsou vlastně snad i víc, než cena toho modelu. Díky za tip. Ovladač netřeba. Jednak to jde přes appku a jednak to půjde i přes ten ovladač na vlak, řekl bych.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    PETJU: Chápu, že už je to pryč, ale zaujalo mě to. Osobně Technic naprosto ignoruju jako Lego (jsem na minifig scale stavby a motorizace mě nebere, když pominu vlak), ale prcek začal pokukovat po něčem na dálkové ovládání a já raději sáhnu po Technicu než abych koupil drahé plastové autíčko, ze kterého už nikdy nic jiného nevyrobím. Existuje nějaký dostatečně malý set, kde už by byly všechny potřebné kostky za rozumnou cenu, nebo je Bricklink můj nejlepší kamarád a vyjde mě levněji nakoupit fakt jen ty pro model typu "auto na dálkové ovládání" naprosto nejnutnější kostky? Na Bricksetu sice hledat umím, ale než se prohrabávat tunou Technicu, to se radši zeptám někde, kde to třeba někdo naopak žere a bude rovnou vědět. Ideálně tedy Powered Up, ty starší systémy už asi nemá smysl pořizovat.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BLACKHEAD: Bez gyra nepoznas, na kterou stranu se kaci, pokud stoji na jedne noze.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    AXTHEB: Ja jsem si myslel, ze gyro bude jen jako pomoc pri orientaci, ale stabilitu by mely zajistit motory samotne - jde preci merit jejich zatez, takze udzovat nejak rovnovahu pomoci toho...
    EMMET
    EMMET --- ---
    Jenom bych chtěl říct, že standardní LEGO Gyro je docela poruchový senzor, gyro nebo kompas třetích stran je spolehlivější a přesnější
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam