• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BATY
    BATY --- ---
    LEGO® Technic 42145 Záchranářský vrtulník Airbus H175 za 3600 Kč atd...
    BATY
    BATY --- ---
    Alza má pěkný slevy na lego... ECTO 1 za 3500, Daytona SP3 za 7500 atd...
    EMMET
    EMMET --- ---
    EMMET
    EMMET --- ---
    nový technic je ze středu na povrch, tedy nejprve funkční vnitřek, který se potom zakapotuje.

Něco málo základů natočil na youtube Milan Reindl, jediný český designer v LEGU: https://youtube.com/playlist?list=PLJTMHMAVxQmvTGatIj-X2rJrN8aGJEaQD
    KAERO
    KAERO --- ---
    PEBAR: jsem na tom jako ty - technic meho detstvi byl zespoda-nahoru, a novy technic mi hlava nebrala. Ale to prijde casem a se zkusenosti. Jak zacnes resit problemy jak neco postavit, tak postupne prejdes na system zevnitr-ven. Ale da to zabrat.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    PEBAR: Jsem si to projel po dlouhý době a přijde mi, že je to ještě nějak rozšířený oproti "původní verzi" konkrétně to teď má přes 200 stran obrázků, kde jsou ukázany všemožné mechanické principy a jak jich co nejjednodužší konstrukcí dosáhnout, tak zároveň se tam dají vykoukat právě i možnosti spojování dílků pro ono "nevertikální stavění"
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    PEBAR: Stáhni si tohle pdf, tam je základů k technicu dost...

LEGO Technic Tora no Maki
    http://www.isogawastudio.co.jp/legostudio/toranomaki/en/download.html
    PEBAR
    PEBAR --- ---
    Ahoj neporadil by mi někdo kde hledat základy stavění technicu? Na Legu jsem vyrůstal a pořád ho miluju, a stavím i s dětma a ty mi dávají občas nelehké zadání...k letošním vánocům jsem konečně ukecal ježíška na Sián. Veškerý obdiv k designérum at už origo nebo MOC Lego modelů....mě ten "nový" technic hlava nebere....Technic na kterém jsem ještě vyrůstal já byly klasické kostky jen děrované ale se "špunty".
    Nedělá mi problém stavět zespoda nahoru ale novy technic je více či měně z prava do leva a moje představivost je na to asi krátká....nějáke tipy triky jak začít třeba šasi u modelu auta?
    Tohle je asi vrchol co jsem byl schopen pro syna vymyslet....syn chtěl dragster a protože jeden natahovací motor byl málo, tak jsem poprvé použil dva paralelně, ale nejsem schopen se posunout dál... :-D

JOPS
    JOPS --- ---
    BATY
    BATY --- ---
    BATY
    BATY --- ---
    OT_: Stačí pár minut až trochu ochabnou baterky pak už to projede v pohodě i na 10. Je to normální.
    WERT
    WERT --- ---
    OT_: asi normalni, muzes ale vlak vytunit a pak bude jezdit lip.

muzes udelat mod, aby dva vagony sdilely jeden podvozek (tak jak to maji moderni vlaky), a mel bys dodelat zadni vagon, aby to nebylo tak hnusne usekly. Jezdi to pak rychlejc a lip to drzi.

Mam asi 4 tyhle vlaky :))) nejak me neprijde ze by to vykolejovalo. Muzes mit i dve lokomotivy na jeden ovladac.

+ Koupil jsem krabici rovnejch koleji z ciny, ty koleje jsou prakticky k nerozeznani.

Blby je ze origo Lego koleje je jen jeden radius, kterej teda zrovna neni moc vysokorychlostni. :)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KAERO: Jsou trochu pozadu. Budu to monitorovat a jak naskoci popup "nechte si poslat katalog" tak sem napisu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ZELGARIS: jak si u Mall zazadam o katalog? Nasel jsem akorat odkazy na online katalogy.

Zase me prijemne prekvapilo, ze delaji katalog pro dospele. Takove to 'oficialni' uznani ze lego neni jen pro deti, a muzu tim mavat pred oblicejem pribuznym :)

mall by LEGO® - Flipsnack
    https://www.flipsnack.com/legocatalogue/mall/full-view.html
    OT_
    OT_ --- ---
    Přikoupil jsem rovné koleje k osobnímu vlaku Lego 60197 a když se nich vlak rozjede na maximální rychlost (10), tak pak v následné zatáčce pokaždé vykolejí. Na pomalejší stupeň (9) to projede bez nehody. Mám prostě jen snížit rychlost nebo jsem někde něco udělal blbě?
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Asi kazdy vite, ale kdyby nahodou ne, kdyz si u Mall.cz zazadate o lego katalog, tak s nim poslou slevovy kod 100 CZK na LEGO nakup nad 400 CZK (nebo aspon dosud tomu tak dosdu bylo) a pro jistotu ho poslou i mailem, kdyby se katalog nekde ztratil cestou.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    DURDIN: Tak tentokrát je tady oficiální obchod, kde ho prostě mít budou. Akorát samozřejmě sem tam dojdou zásoby.

A jinak tedy digitálně se už ví, co vyjde v lednu. Je toho teď všude spousta. Na Bricksetu, na Brick Fanatics a tak už jsem viděl hromadu článků o nadcházejících setech.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    EMMET: Nevím jak ten online katalog, ale ten papírový nikdy není nikde k sehnání minimálně tak do února/března.
    Navíc ten aktuální v česku vyšel bez cen, tak jsem pak musel všechno dohledávát na webu. (Oblíbená činnost u dětí je u mě prohlížení katalogu a počítání, jeslti jim to vyjde z peněz ušetřených z narozenin)
    EMMET
    EMMET --- ---
    LUCIEW: To nikdo neví, zatím to vždy "nějak unikne" a pak to chvíli potom oficiálně zveřejní. A to s takovou pravidelností, že je konspirační teorie že ty úniky vypouští řízeně:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam