• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    EZEE
    EZEE --- ---
    Can this Air Engine power a Lego Truck?
    https://youtu.be/3crQ09q5Jco
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BATY: z toho jsou nervozni hlavne moje kocky a muj vysavac.
    EMMET
    EMMET --- ---
    ACID: Platí se za lixcenci Indiana Jonese, takže se nedá říct, že by se dalo odvodit, že tím LEGO financuje zbrojní průmysl.

Jsou to samozřejmě spekulace, LEGO nikdy podrobné vysvětlení neuvádí.
    ACID
    ACID --- ---
    EMMET: ten "mezek" z Indyho je teda asi nelicencovany, ale civilní verzi si teda nevybavuju...
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Podle mě nejsilnějším argumentem proti Ospreyi bylo, že šlo o licencovaný se a část peněz z každé stavebnice tak šlo firmám, kterého vyrábí. A jelikož šlo o čistě vojenský stroj, jehož civilní verze se nikdy nevyráběla a jím inspirované záchranářské stroje vyrábí někdo jiný, tak by šlo legálně tvrdit, že kupováním stavebnice LEGO se podporuje zbrojní průmysl a to bylo pro antimilitantní odkaz majitele, který prosadil plastové stavebnice, jednožnačné NO GO.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    :D
    RSZ
    RSZ --- ---
    HADIAK: tam se řešila až limuzína s Hitlerem
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    aj cobi riesi takychto "ozyvacov"? :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    HADIAK: u starwars se argumentovalo tim ze to je vsechno vymyslene. Kdezto Osprey ze pry je uz opravdova zbran (i kdyz to lita v ruznych konfiguracich, a obvykle bez zbrani). No a ta stihacka z Indyho je opravdova.
    Ha - jsem myslel ze to bylo Arado, ale dohledal jsem co filmari pouzili - ma to byt Pilatus P-2, ktery byl doopravdy vyraben az po druhe svetove. No ale vyrabel se ve verzi s kulometem, raketami a pumami, vse pro vycvik. Bezpochyby to pro filmare bylo levnejsi pujcit nez opravdoveho messerschmita. Takze cekam ze ti co se ozvali proti Osprey, se stejne tak ozvou proti tomuhle.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    aj v star wars su bojove lode / zbrane... asi to ma inak ak sa jedna o licenciu filmu...?
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Taky první, co mě napadlo 🙂
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ajaaaj, pred par tyzdnami sme prave vsetkych indy pozerali :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: vlastne me mate, ze jeden set je s letadlem ze sceny z krizove vypravy. Letadlo z te sceny je imho normalni bojova stihacka. Zbran jak vysita. Kdyz to srovnam s halo kolem technic V-22 Osprey...
    Myslite ze vyjde set i s tankem z krizove vypravy? Ten by se mi moc libil :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    Bude novy Indiana Jones, a nove sety:
    LEGO Indiana Jones 2023 Sets First Look - The Brick Fan
    https://www.thebrickfan.com/lego-indiana-jones-2023-sets-first-look/?
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    WERT: dávno dávno bylo ,)
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Tak to naštěstí nemáme :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: jo, u bonsaje je to stejne. vypada to dobre, nez na to nabehne mimino nebo kocka :(
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BATY: tak ještě maj růže, kaktus , bonsaj a slunečnici
    BATY
    BATY --- ---
    WERT: Jojo, to jsem hned manželce ukazoval :) Prý v žádném případě :)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    WERT: genialni:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam