• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    Koukam raspberry udelalo Build HAT, jednodchy interface pro Powered Up prvky:
    Buy a Raspberry Pi Build HAT – Raspberry Pi
    https://www.raspberrypi.com/products/build-hat/

Je neco takoveho pro stare motory Power Functions? Jasne, mohl bych urezat kabely a pripojit motory do nejakeho obecneho "Motor HAT", ale chci nejaky prvni projekt pro mladsiho syna a chci mu tu cestu co nejvic ucesat, aby ho to neodradilo.
    BATY
    BATY --- ---
    Já si nechávám jen krabice od dražších setů...
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Já před časem při velkém úklidu všechny krabice hodil do kontejneru s papírem. Prodat se to sice dá, ale komu se s tím pro těch pár korun chce blbnout?
    VXP
    VXP --- ---
    JIMIQ: to je hroznej nesmysl... výrobní cena jedné krabice by byla tak vysoká, že by to nikdo nezaplatil ;)

Je rozdíl, když tiskneš desetitisíce těch krabic a když chceš potisknout jenom jednu ;)
    Standardně se tisknou krabice na offsetu, kde jenom rozjezd a kalibrace toho stroje jich vyjede desítky až stovky. Jednu krabici bys musel tisknout nějak jinak.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    RSZ: pritom by stacilo kdyby lego (ktere urcite dizajny tech krabic ma) umoznilo objednat starou krabici za vyrobni cenu plus postu :) (a navody)
    RSZ
    RSZ --- ---
    Ještě krabicové hospodářství.. To už je na mě trochu moc.
    LUCIEW
    LUCIEW --- ---
    PLAGUEDIL: Normalne se prodavaj.. zalezi od ceho jsou, ale od vetsich setu by nekdo urcite koupil.. nebo kdyz nechces prodavat nabidnout za odnos/postovny, vyhodit urcite skoda
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    co s krabicema od lega? ja je schovavat nechci, mam tak 30 ks v nahodnem stavu. kdyztak muzu dat foto. ninjago, chima, sw, city. prijde mi skoda to vyhazovat do sberu.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KAERO: Já tvoje rozhořčení chápu. Ale pravda je, že se asi moc nepočítá s tím, že člověk nějak často kupuje víc fyzických odměn najednou. Proč ale se s tím nepočítá, to nevím. Já ještě jednu posledí objednávku musím udělat. Protože je na to jen asi 60 dnů.
    EMMET
    EMMET --- ---
    UETOYO: To není předchůdce, Elves existovali několik let paralelně vedle Friends. Bylo to něco jako Friends verze hradů.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ETHAN: je to k objednavce, otazka je proc by odmena nemohla byt samostatne? Bych si to postovne klidne zaplatil. Nebo budiz, nejaky maly set bych prihodil, ale nemoznost vse dat do jednoho baliku a jednoho postovneho, to je zlodejna.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KAERO: Já tedy tohle věděl už předtím, než jsem uplatňoval body (mám jich o něco víc, tak jsem bral ty čtyři sety za 2400 bodů kus) a pravda je taková, že ten limit jednoho kódu (respektive jednoho fyzického bonusu) na nákup je docela záludný. Že je to k objednávce jsem věděl, to mi přijde i logické, ale myslel jsem, že je všechny přiložím k jedné. Nakupovat se tam vyplatí pouze tehdy, když mají zrovna nějaký zajímavý GWP, ideálně ještě nakombinovaný s nějakým VIP bonusem. Typicky tedy hledáš situaci, kdy jsou třeba 2x VIP body, dobrý GWP, VIP pytlíček a (což se mi ještě nestalo) nakupuješ navíc něco, co mají ve slevě. Případně nakupuješ téma, ke kterému dávají dárek navíc (teď to byl třeba HP). V takových situacích někdy naopak člověk rád udělá objednávek víc, aby ke každé byly ty odměny. A samozřejmě ty VIP body, co tím nákupem získá, se dají později proměnit na další dárek nebo slevu.

Obecně ale platí, že kupovat přímo u nich se vyplatí jen velmi málo co. Dřív aspoň ty exkluzivity, protože ty prodávali jen oni za katalogovku, nebo přeprodejci za katalogovku + marži, takže to už bohužel úplně neplatí. I tak některé GWP stojí za to nakoupit tam.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ty odmeny v lego insiders jsou pekny podvod. Ale fakt me nakrkli. Viselo mi tam 1700 bodu, a ze pry mi to brzo vyprsi (koupil jsem pred rokem a pul kosticky v PickABrick). No dobra. Koukam jsou tam male sady - minidrak ninjago, mini nakladac atd, kazdy 500 bodu. Fajn, beru. Vyberu draka, a je u toho popis:
    "K této položce získáš promo kód, který můžeš uplatnit při svém dalším nákupu na webu LEGO.com."
    Tak si rikam - super, jeste je za to nejaka sleva. Potvrdim, no a az po potvrzeni se zobrazi dalsi informace, mnohem obsahlejsi, kde jsem po 3. precteni pochopil ze mi ten miniset poslou jen kdyz to pridam k nejakemu nakupu. A to jeste k jedne objednavce jen jeden miniset, takze pokud chci takhle uvalit 1500 bodu, musim udelat 3 objednavky...
    Bezte do pr... s takovyma odmenama. Fakt nechapu jaky ma vyznam kupovat sety na tom jejich obchodu. Je to mnohem drazsi nez jinde, a ty odmeny jsou strasne male.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    EMMET: co je rozumna cena? Na dansky obdobe aukra ho najdes v neotevreny krabici za 3k, napr https://www.dba.dk/lego-technic-42110-land/id-1105403683/
    NIKKARIN
    NIKKARIN --- ---
    Vzal jsem svoje Lego Ideas Chatu Acko a nechal ho zarust porostem, aby to bylo vic zabydleny.

KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: Na ZIL-2906 by prisla rada pote co by se mi povedlo udelat ten prvni ZIL...
    VACA: mno, defender je zajimavy. Koukam pres bricklink se da sehnat z evropy za 3 kKc. Popremyslim o tom, musim porovnat seznam soucastek s planem na ZIL. U Siaanu uz vim co by mi to prineslo, ale je pravda ze cenovy rozdil je vyrazny.
    VACA
    VACA --- ---
    EMMET: Priznam se, ze ted jsem po tom nepatral.
    Ja ho kupoval v dobe kdy to byl aktualni model ale uz nebyl zhava novinka, byla toba corona virovyho temna, a meli na to solidni slevy…
    EMMET
    EMMET --- ---
    VACA: Dá se ještě Technic Defender sehnat za rozumnou cenu?
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Nachvíli jsem myslel, že mluvíš o ZIL-2906, který stavěl Sariel a chtěl jsem se Tě zeptat, kde sis vytisknul ty obří šneky, ale pak jsem zjistil, že ta čísla označují naprosto jiné konstrukce :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam