• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Build Hat už je docela stará záležitost. Každopádně, co přesně znamená "něco takovéhoL pro PF motory? Ony ty staré motory jsou totiž celkem hloupé, oproti PUP, které ve většině případů umí rovnou měřit otáčky, hodně jich umí i absolutní pozicování a srovnat se na nulový bod.

Pokud jde jen o nějaké rozhraní, které lze programovat a má to přípojku na PF zařízení, pak buď Sbrick, nejslépe ve variantě Sbrick Plus a nebo BuWizz (2.0 je hlavně pro PF, 3.0 Pro kombinuje PUP a PF). Ještě existuje PFx, ale to je Kanadská záležitost a do ČR to půjde dlouho a asi to bude muset jít přes celní poštu. Na druhou stranu mají vlastní malé reproduktory a podporu osvětlení. V současné době se soustředí hlavně na podporu příslušenství pro vlaky a to konkrétně náhradu za 9V systém, který měl napájené koleje.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Koukam raspberry udelalo Build HAT, jednodchy interface pro Powered Up prvky:
    Buy a Raspberry Pi Build HAT – Raspberry Pi
    https://www.raspberrypi.com/products/build-hat/

Je neco takoveho pro stare motory Power Functions? Jasne, mohl bych urezat kabely a pripojit motory do nejakeho obecneho "Motor HAT", ale chci nejaky prvni projekt pro mladsiho syna a chci mu tu cestu co nejvic ucesat, aby ho to neodradilo.
    BATY
    BATY --- ---
    Já si nechávám jen krabice od dražších setů...
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Já před časem při velkém úklidu všechny krabice hodil do kontejneru s papírem. Prodat se to sice dá, ale komu se s tím pro těch pár korun chce blbnout?
    VXP
    VXP --- ---
    JIMIQ: to je hroznej nesmysl... výrobní cena jedné krabice by byla tak vysoká, že by to nikdo nezaplatil ;)

Je rozdíl, když tiskneš desetitisíce těch krabic a když chceš potisknout jenom jednu ;)
    Standardně se tisknou krabice na offsetu, kde jenom rozjezd a kalibrace toho stroje jich vyjede desítky až stovky. Jednu krabici bys musel tisknout nějak jinak.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    RSZ: pritom by stacilo kdyby lego (ktere urcite dizajny tech krabic ma) umoznilo objednat starou krabici za vyrobni cenu plus postu :) (a navody)
    RSZ
    RSZ --- ---
    Ještě krabicové hospodářství.. To už je na mě trochu moc.
    LUCIEW
    LUCIEW --- ---
    PLAGUEDIL: Normalne se prodavaj.. zalezi od ceho jsou, ale od vetsich setu by nekdo urcite koupil.. nebo kdyz nechces prodavat nabidnout za odnos/postovny, vyhodit urcite skoda
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    co s krabicema od lega? ja je schovavat nechci, mam tak 30 ks v nahodnem stavu. kdyztak muzu dat foto. ninjago, chima, sw, city. prijde mi skoda to vyhazovat do sberu.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KAERO: Já tvoje rozhořčení chápu. Ale pravda je, že se asi moc nepočítá s tím, že člověk nějak často kupuje víc fyzických odměn najednou. Proč ale se s tím nepočítá, to nevím. Já ještě jednu posledí objednávku musím udělat. Protože je na to jen asi 60 dnů.
    EMMET
    EMMET --- ---
    UETOYO: To není předchůdce, Elves existovali několik let paralelně vedle Friends. Bylo to něco jako Friends verze hradů.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ETHAN: je to k objednavce, otazka je proc by odmena nemohla byt samostatne? Bych si to postovne klidne zaplatil. Nebo budiz, nejaky maly set bych prihodil, ale nemoznost vse dat do jednoho baliku a jednoho postovneho, to je zlodejna.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KAERO: Já tedy tohle věděl už předtím, než jsem uplatňoval body (mám jich o něco víc, tak jsem bral ty čtyři sety za 2400 bodů kus) a pravda je taková, že ten limit jednoho kódu (respektive jednoho fyzického bonusu) na nákup je docela záludný. Že je to k objednávce jsem věděl, to mi přijde i logické, ale myslel jsem, že je všechny přiložím k jedné. Nakupovat se tam vyplatí pouze tehdy, když mají zrovna nějaký zajímavý GWP, ideálně ještě nakombinovaný s nějakým VIP bonusem. Typicky tedy hledáš situaci, kdy jsou třeba 2x VIP body, dobrý GWP, VIP pytlíček a (což se mi ještě nestalo) nakupuješ navíc něco, co mají ve slevě. Případně nakupuješ téma, ke kterému dávají dárek navíc (teď to byl třeba HP). V takových situacích někdy naopak člověk rád udělá objednávek víc, aby ke každé byly ty odměny. A samozřejmě ty VIP body, co tím nákupem získá, se dají později proměnit na další dárek nebo slevu.

Obecně ale platí, že kupovat přímo u nich se vyplatí jen velmi málo co. Dřív aspoň ty exkluzivity, protože ty prodávali jen oni za katalogovku, nebo přeprodejci za katalogovku + marži, takže to už bohužel úplně neplatí. I tak některé GWP stojí za to nakoupit tam.
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ty odmeny v lego insiders jsou pekny podvod. Ale fakt me nakrkli. Viselo mi tam 1700 bodu, a ze pry mi to brzo vyprsi (koupil jsem pred rokem a pul kosticky v PickABrick). No dobra. Koukam jsou tam male sady - minidrak ninjago, mini nakladac atd, kazdy 500 bodu. Fajn, beru. Vyberu draka, a je u toho popis:
    "K této položce získáš promo kód, který můžeš uplatnit při svém dalším nákupu na webu LEGO.com."
    Tak si rikam - super, jeste je za to nejaka sleva. Potvrdim, no a az po potvrzeni se zobrazi dalsi informace, mnohem obsahlejsi, kde jsem po 3. precteni pochopil ze mi ten miniset poslou jen kdyz to pridam k nejakemu nakupu. A to jeste k jedne objednavce jen jeden miniset, takze pokud chci takhle uvalit 1500 bodu, musim udelat 3 objednavky...
    Bezte do pr... s takovyma odmenama. Fakt nechapu jaky ma vyznam kupovat sety na tom jejich obchodu. Je to mnohem drazsi nez jinde, a ty odmeny jsou strasne male.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    EMMET: co je rozumna cena? Na dansky obdobe aukra ho najdes v neotevreny krabici za 3k, napr https://www.dba.dk/lego-technic-42110-land/id-1105403683/
    NIKKARIN
    NIKKARIN --- ---
    Vzal jsem svoje Lego Ideas Chatu Acko a nechal ho zarust porostem, aby to bylo vic zabydleny.

KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: Na ZIL-2906 by prisla rada pote co by se mi povedlo udelat ten prvni ZIL...
    VACA: mno, defender je zajimavy. Koukam pres bricklink se da sehnat z evropy za 3 kKc. Popremyslim o tom, musim porovnat seznam soucastek s planem na ZIL. U Siaanu uz vim co by mi to prineslo, ale je pravda ze cenovy rozdil je vyrazny.
    VACA
    VACA --- ---
    EMMET: Priznam se, ze ted jsem po tom nepatral.
    Ja ho kupoval v dobe kdy to byl aktualni model ale uz nebyl zhava novinka, byla toba corona virovyho temna, a meli na to solidni slevy…
    EMMET
    EMMET --- ---
    VACA: Dá se ještě Technic Defender sehnat za rozumnou cenu?
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Nachvíli jsem myslel, že mluvíš o ZIL-2906, který stavěl Sariel a chtěl jsem se Tě zeptat, kde sis vytisknul ty obří šneky, ale pak jsem zjistil, že ta čísla označují naprosto jiné konstrukce :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam