• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    PETJU
    PETJU --- ---
    HONCKA: Dva a pul, ale vi, ze motorka je na koukani zatim.
    Ty velky 1:8 auta mu z policky sundavam, kdyz si obcas rekne - otvira dvere, krouti volantem, pojizdi a obcas neco vycvakne, ale v pohode, protoze do pusy krome zvance nic nestrka.
    EMMET
    EMMET --- ---
    PETJU: Koukám, že LEGO zrovna dalo součástky na novou převodovku na PaB - je někde návod čistě na tu převodovku? Asi bych ji objednal pro děcka na kroužku
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PETJU: kolik je klukovi? Můj by byl akorát nasranej, že to nemohl stavit sám :)
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    TRAGED: Také mě se líbilo, a nedstal nikdy. Kterou měsíční základnu máš na mysli? Tuto? https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=qHxKFy8Q5QU

nebo https://www.youtube.com/watch?v=LURGC76akSg ?
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Potíž s licencovanými sety a moderními převodovkami bude podle mě v tom, že základní principy jsou zakryté optimalizací fungování. To je krásně vidět už na slavném videu o fungování diferenciálu - po pár krocích, kdy ukážou, jak funguje a pořád je tam vidět základní mechanismus, ukážou zefektivnění a nakonec ho zapouzdří a už je vidět prd. Klasický LEGO diferenciál je kompromis mezi funkčností a názorností. Ten moderní použitý v některých větších setech by musel mít průhledné pouzdou a stejně by byl těžko pozorovatelný.
    Převodovka u Siánu nebo Porsche je krásně odhalená zespoda, ale Sián byla až třetí generace těhle superaut, ty předchozí dvě neuměli převodovku ukázat. A u motorek bude podle mě ještě větší důraz na kompaktnost.
    To není tvrzení, že to nejde, jen si myslím, že je to zatím příliš náročné a bylo by to jednodušší u nelicencované supermotorky, kde by si LEGO mohlo dovolit kombinovat prvky z různých přístupů a ukázat tak co nejvíc.

Co jsem slyšel, tak LEGO teď nabralo hodně mladých posil do designerského týmu Technic, tak třeba se v budoucnu dočkáme. A nedostatek designerů byl prý i jedním z faktorů, proč ubyly modely B (peníze jsou ovšem v době recese a zdražování pohonných hmot, které jsou pro LEGO stále velká položka pro kompletaci a distribuci součástek, také velký faktor).
    PETJU
    PETJU --- ---
    Tak hotovo. Kluk bude mit radost az uvidi prirustek ;)
    Moc prijemnej build. Tyhle 1:5 masiny se jim proste povedly a za me jedny z nejlepsich Technic setu.
    Nakonec tedy jeste pred kralem galaxie prisel na radu kral nebes..

ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    PLAGUEDIL: Nekdy tam maji na poliklinice i ty dvojcisla jeste levneji nez jinde.
    PETJU
    PETJU --- ---
    KAERO: Je to schovany, no. Ono by to asi neslo udelat vylozene exponovany.
    U te BMW masiny to udelali tak, ze motor je castecne z transparentnich dilu, takze pohyb pistu videt je, ale ne nijak zvlast. Konec koncu, tohle jsou primarne display sety a AR u te Yamahy tu funkcionalitu podle me pomerne zdatne supluje. Neni to dokonaly, ale posun tam urcite je.
    KAERO
    KAERO --- ---
    PETJU: koukam ze tam je novy system prevodovky. Hned jsem si musel dohledat sarielovo video abych videl jak to funguje.

Ta AR - podle sarielova videa to vypada uplne debilne (i kdyz sariel to chvali). Takze prevodovku a motor schovaji pod panely, a pak udelaji AR aby se clovek mohl podivat jak to funguje?
    Jako maly kluk jsem dostal technic auto, kde byla prevodovka i motor zespodu krasne videt. Kdyz jsem chtel pochopit, jak funguje, tak stacilo auto obratit vzhuru nohama. Dneska na to udelaji AR. To je pokrok teda...

Jo, mozna ted znim jako stary dedek, a je mi jasne ze musi balancovat aby motorka mela funkce a zaroven. Ale mohli udelat panely snadno odnimatelne, aby clovek dovnitr videl. Nebo co ja vim. A to same je s jinymi novejsimi sety.

LEGO 42159: Yamaha MT-10 SP - HANDS-ON REVIEW
    https://youtu.be/wZgsic3nkfI?si=KWLanBs3TVZZxx9Q&t=187
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    maly je nemocny toš tak alespoň pozituvum po cestě k mudr jsme narazili na stanek s knižkama, 2019 lego časopisy po 65kč tak jsem vzal cely balik co tam bylo.
    PETJU
    PETJU --- ---
    Nova prevodovka je proste perfektni. Tak hladce zatim v zadnem Technic setu nefungovala. Jsem zvedavej na tu novou AR pro tuhle Yamahu - ma byt nejpokrocilejsi z hlediska fungovani hnaciho ustroji.
    Jo a build tehle 1:5 motorek, kdy to vsechno stavite na stojanku je proste paradni.

TRAGED
    TRAGED --- ---
    77WHITE: Ne dky, uz mam Mindstorm :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TRAGED: na, tady ho mas za 120 kc, bohuzel bez kabelu.
    Lego Technic, 107 - dba.dk - Køb og Salg af Nyt og Brugt
    https://www.dba.dk/lego-technic-107-what-you/id-1101665701/
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Ha! Pripomenulo se mi detsvi nad katalogem. Vzdy jsem touzil po mesicni zaklane a tomhle:

BONGI
    BONGI --- ---
    EMMET: Perfektní. Teď jsem sice do 19 na chalupě v Ledči, ale pak jsem schopen kamkoli dojet MHD nebo autem. Bydlím ve Strašnicích.
    EMMET
    EMMET --- ---
    BONGI: Jsem z Prahy. Určitě se nějak domluvíme:-)
    BONGI
    BONGI --- ---
    EMMET: Jsem z Prahy. Sice mi stačí ty ramínka (mám to na auto), ale budu rád za vše. Samozřejmě buď zaplatím nebo pokud něco sháníš vyměním. Pokud nejsi z Prahy, samozřejmě, že zaplatím dopravu. Oboje předem.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    A vývoj SW dlouhodobě nevypadá, že by byl pro Lego prioritou, viz řada různých setů s "digiálním" obsahem, které za léta vznikly a pak relativně rychle zanikly.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    JANFROG: na druhou stranu, pokud v projektu nemají nikoho, kdo by takový formát uměl udělat nebo aspoň číst, tak pochybuju, že se tomu někdo bude věnovat. A je to stejné jak v korporátu, tak v opensource, kde je teda trochu větší šance, že se někdo najde.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KAERO: No jo. Ja delam na projektu kde se formalni (a tedy strojove citelna) specifikace pouziva "na vsechno", takze pro me je zas hlaska "It such really worth the effort?" jako z jine planety (opic) :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam